OpenStreetMap Meetup: pontos felmérés és androidos fejegységek

kami911 képe

Közös szerkesztés Oláh Tamással

Indoor mapping, Duna Pláza belseje

Kolesár András: Pontos útvonal felmérés erdőben

Szalai Kálmán: OSM-et az autóba – Androidos fejegységek bemutatása

A gyári fejegységek általában nem kínálnak lehetőséget az OpenStreetMap alapú navigáció közvetlen használatával, csak az Android Auto segítségével. Egy androidos fejegység azonban megnyitja az utat, hogy akár a navigáció közvetlenül fusson a – viszonylag erős – fejegységen. Sőt OpenStreetMap adatgyűjtést is lehetővé tesz az új rendszer.

Szalai Kálmán(KAMI): State of import 2019

Ismét eltelt egy év – úgyhogy szeretném veletek megismertetni, hogy tavaly milyen eredményeket sikerült elérni a POI importálós projektemmel. Hogyan fejlődött a program működése, milyen hibákba ütköztem, hogyan lehet ez az idei év egy sikeresebb – importálás szempontjából.

Hivatkozások:

Jelentkezés: Get tegether esemény >

Időpont: 2020. január 13., hétfő

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Gyülekező és közös szerkesztés 17:30-tól, az első előadás 18 órakor kezdődik. Változás: a földszinten leszünk a porta mellett, nem a 6.emeleten! A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli étterembe. Az Aranyhíd Étteremben kötetlenül beszélgethetünk tovább. Itt készpénzt és kártyát is elfogadnak, továbbá széles ital- és ételkínálattal rendelkeznek.
A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Hozzászólások

kami911 képe

Sziasztok!

Sziasztok!

Itt találjátok a tegnapi androidos fejegységekről szóló prezentációm diáit.

A gyári fejegységek általában nem kínálnak lehetőséget az OpenStreetMap alapú navigáció közvetlen használatával, csak az Android Auto (vagy MirrorLink, CarPlay) segítségével. Egy androidos fejegység azonban megnyitja az utat, hogy akár a navigáció közvetlenül fusson a – viszonylag erős – fejegységen. Sőt OpenStreetMap adatgyűjtést is lehetővé tesz az új rendszer.

Az OpenStreetMap alapú navigációk jól működnek, és ingyenesen elérhetőek, míg a gyári frissítések esetenként több tízezer forintba is belekerülhetnek. Milyen tapasztalatokat szereztem, milyen nehézségekbe ütköztem? Ebből a prezentációból kiderül!

Az előadás diái

Ha kérdésed van a témában, nyugodtan írd meg hozzászólásként, és megpróbálok válaszolni. Sajnos felvétel nem készült az előadásról, de valami streamet esetleg kitalálhatunk, ha tényleg érdekel Titeket a téma.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)