OpenStreetMap Meetup 2019. január

kami911 képe

Az idei első OpenStreetMap Meetup témája inkább a kezdőket célozza meg, de az este során több haladó téma is előkerülhet.

Nagy Tamás (bkil): Mapillary céllövölde
Bár rossz időben nem szívesen megy ki az ember, de a kényelmes karosszékből is számos módon végezhetünk közösségi munkát:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Armchair_mapping#Mapping_activities_possible_from_the_armchair
Ezen alkalommal Mapillary sorozatokból gyakoroljuk közösen a POI felismerést és helyes felcímkézést, szigorúan bekiabálással!

Vajna Miklós: 9 dolog amit még térképezhetsz házszámozás közben. (zebrák, lépcsők, forgalomlassítók, stb.)

Szalai Kálmán(KAMI): Tömeges POI import - jelenlegi helyzet
Rövid beszámolóban elmondom, hogy milyen eredményeket sikerült elérnünk az elmúlt pár hónapokban. A közösségtől rengeteg visszajelzés és ennek kapcsán javítás is született. Jelentősen javult az adatok minősége, ezzel számos típushibát kiküszöbölni. Ennek megoldásairól is, valamint a további feladatokról, ellenőrzési lehetőségről is beszélek majd.

Meetup esemény >

Időpont: 2019. január 14., hétfő

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe.
A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.