OpenStreetMap Meetup 2018. december

kami911 képe

Az idei utolsó OpenStreetMap Meetup témája inkább a kezdőket célozza meg, de az este során több haladó téma is előkerülhet.

Szalai Kálmán (KAMI): Unatkozva térképezés II. : Vespucci bemutatása
Hogyan kezdjen bele az ember az OpenStreetMap térképének javításába és bővítésébe? Érdemes mindenképpen a lakhelyhez, munkahelyhez, sokszor bejárt útvonalakkal kapcsolatos térképezéssel kezdeni. A térkép szerkesztéséhez jó megoldás lehet, egy mobiltelefonos alkalmazás, amely konzerv beállításokkal (presetekkel) segíti, hogy milyen cimkéket érdemes felvenni az adott pontokhoz, épületekhez. Az első előadásban bemutatásra kerül a Vespucci nevű alkalamzás. Az Android rendszerű telefonokon futtatható progam igazán jó barátja lehet a helyszínen térképezőknek, hiszen dinamikusan letölti az OpenStreetMap adatait és barátságos szerkesztési környezetet nyújt a kezdőknek és a haladóknak egyaránt.

Samu Imre: iD Editor - Cégek és Brandek szerkesztési támogatása
Az iD editorban jelenleg is megtalálható a leggyakoribb POI-k név szerinti felajánlása és felcímkézése.
Ez jelentősen bövülni fog, de problémás is lehet. Példákon szeretném bemutatni a lehetőségeket és a problémákat.

Kerekasztal: OSM Stratégia, Jövő évi OSM-es tervek, Mi az OSM hazai jövője? Mit lehetne másképp csinálni?
Tervezzük meg együtt a jövőévi aktivitásokat.

Meetup esemény >

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe.
A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín:
http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat
1016 Budapest, Mészáros u. 58/A

HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:
A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.