Már csak egy hét: Vakondok 4: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával

kami911 képe

Célegyenesbe fordult a Vakondok 4: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával speciális kiadás közönségi finanszírozása.

A kiadvány itt előrendelhető >

A sikeres finanszírozás nagy lépés, hogy a támogatók Novemberben átvehesslk a támogatásuknak megfelelő díszdobozos kiadásokat. Erről a készítő számolt be a kapmány oldalán:

Nagy örömmel jelentem, hogy a kampány elérte a kitűzött célt, így a gyűjtői kiadás létre fog jönni, és minden előrendelő megkapja a példányát. Hatalmas köszönet mindenkinek aki támogatta, vagy csak megosztotta a kampányt. Nélkületek ezt nem sikerült volna összehozni. Külön köszönet azoknak a játékfejlesztő stúdióknak, aki támogatták a kampányt, név szerint a NeocoreGames, Gameloft, Invictus Games, Kite Game, valamint a magán szponzoroknak, úgymint Havas Ági, Buzás József, Szabó Attila, Rényi Gábor, Majoros Gábor.

Még van egy hét hátra a kampányból, ami azt jelenti, hogy továbbra is van lehetőség előrendelni a gyűjtői kiadást. Viszont a kampány lejárta után nem lesz rá több lehetőség. Így még most szóljatok azoknak az ismerőseiteknek, akik szeretnének maguknak egy példányt, nehogy lemaradjanak.

Ma este, közönségtalálkozó és vetítés

Vakondok 4 - Filmvetítés és közönségtalálkozó

Filmvetítés a Vasfüggöny mögötti videojáték fejlesztésről! A film után, meghívott vendégünk Matusik Szilárd, a film rendezője mesél élményeiről! Szintén jelen lesz az Ecco the Dolphin fejlesztésének vezetője, Szenttornyai László, és még lehet a Novotrade egykori stúdióvezetője, Kiss Donát is. De több, a filmben szereplő riportalany is jelezte, hogy valószínűleg részt vesz az eseményen. A beszélgetés moderátora Stöckert Gábor lesz, a Checkpoint podcast egyik showrunnere.

Természetesen nem csak a film, hanem az utána lévő beszélgetés is nézhető lesz a bár tévéin, így kényelmesen, az eredeti ülőhelyedről tudod majd nyomon követni a beszélgetést.

A vetítés után retro videojátékos relikviák kerülnek majd kisorsolásra a jelenlévők között, melynek a zászlóshajója egy eredeti Eureka! C64-es játék lesz, melyet Ian Livingstone, Dominic Wheatley, David Bishop és Kiss Donát is dedikált. A további ajándékokat az Inked Pixel Studio ajánlotta fel.

A bár különböző helységeiben C64 gépek lesznek telepítve, ahol a beszélgetés után szabadon kipróbálhatóak lesznek a kor nagy játékai.

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések.

Az este folyamán kipróbálhattok néhány, a Vakondok 4-ben is feltűnő C64-es játékot is.

Cím: Vault 51 - Gamer Bar, Ó utca 51, Budapest, 1066
Időpont: 2018. szeptember 4. - 18:00

További részletek a Facebook eseményben.

Egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy:

Több teltházas mozis vetítés után végre elérhető – ráadásul ingyenesen – a Vakondok 4 – végigjátszás című dokumentumfilm, amely a 80-as és 90-es évek hazai játékfejlesztési világát dolgozza fel. A becsempészett Commodore 64-esektől kezdve, az átkódolt éjszakákon át egészen a technikai bravúrokig mindenről szó van a filmben. Tipikus lenyomata az akkori világnak, a vasfüggöny mögötti mesterséges elszigeteltségnek, ahol azért a tehetségek és a kapcsolatok utat találnak nyugatra. Ajánlom mindenkinek, aki akkoriban kezdett ismerkedni a számítástechnikával, de azoknak is, akik csak a múzemból ismerik a Commodere 64, az Amiga és az akkori konzolok világát.

A készítők azonban fejükbe vették, hogy ismét vonzóvá tegyék a „rongyosra” játszott kópiákat. Ugyanis a következő filmeik támogatásához egy eszkluzív Blue-Ray kiadással gazdagítják, amely 40 óra extra anyagot tartalmaz a filmből kimaradt jelenetekkel, és werkfilmmel.

A kiadvány itt előrendelhető >

Az se búsuljon, akinek nincs Blu-Ray lejátszója, mert: Minden támogatónak, akinek jár a fizikai hordozó, lehetősége lesz letölteni a lemezek image fájljait is, így számítógép segítségével akkor is meg fogja tudni nézni azt, ha nincs Blu-Ray lejátszója. (Természetesen a fizikai hordozót is megkapja.)

A Vakondok 4-ről

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról, amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések. A filmet olyan neves nemzetközi rendezvényeken vetítették már, mint az amerikai Game Developers Conference, ami a világ legrangosabb játékfejlesztői konferenciája, vagy az európai Gamescom.

A film magyar változata ingyenesen megnézhető a vakondok4.hu. oldalon.
Most pedig itt a lehetőség, hogy segítségeddel a film díszdobozos gyűjtői kiadása is létrejöhessen.

Ha ingyen nézhető a film, akkor minek ez a pénzgyűjtés?

Rengeteg visszajelzést kaptunk az elmúlt évben, hogy szívesen látnátok egy jó minőségű Blu-Ray kiadást a filmből. De még többen írtátok, hogy a filmhez forgatott interjúkat is szívesen megnéznétek teljes hosszukban. Ezt a két kérést kombinálva terveztük meg a Vakondok 4 gyűjtői Blu-Ray kiadását.

Mivel egy ilyen kiadvány legyártatása igen költséges, így saját forrásból nem tudjuk annak létrejöttét előfinanszírozni. Az Indiegogo segítségével most viszont lehetőséged van pénzügyi rizikó nélkül előrendelést leadni. Ha ugyanis nem jön össze a gyártáshoz minimálisan szükséges 500 darab előrendelés, akkor a kampány végén a rendszer automatikusan visszautalja a támogatóknak az általuk előre kifizetett összeget. A minimum összeg elérése esetén viszont le tudjuk gyártatni a kiadványt, és mindenki megkapja a saját példányát.

Mi kerül a 2db Blu-Ray lemezre?

  • A 99 perces film, full HD felbontásban, 5.1-es és sztereó hanggal, 6+1 nyelven (magyar, angol, brazil-portugál, francia, japán, német, spanyol) feliratozva
  • 47 db interjú, összesen közel 40 órányi hosszban
  • További, a filmmel kapcsolatos videó extrák
  • A támogatók névsorát tartalmazó videó

A kampány megtekinthető itt és további információk is vannak a megjelenés üzemezésével, és az egyes célok elérése esetén elérhető további tartalmakkal kapcsolatban. A várhatóan 2018. novemberben megjelenő kiadás, személyes átvétellel már 25 dollárért elérhető.

A film megtekintehő itt: