Linux Mint blog havi hírek - 2018. augusztus

Hálás köszönet mindenkinek az adományaitokért és támogatásotokért.

Remélem, nagyszerű nyaratok volt (vagy teletek, ha a déli féltekén éltek). Itt alig várjuk, hogy szeptember legyen, az LMDE 3-mal és a Linux Mint 19-cel a hátunk mögött, készen állunk arra, hogy belekezdjünk néhány nagy projektbe.

LMDE

Az LMDE 3-at ma tették közzé. Szeretném minden embernek megköszönni, akik részt vettek a projektben és azoknak az embereknek is, akik jelentették számunkra a hibákat és akik segítettek nekünk hibákat javítani a BÉTA idején.

A Cinnamon kiadáshoz tartozó frissítési útvonalat is megnyitottuk. A Timeshiftet, Slick Greetert és mintupgrade-et visszaportoltuk LMDE 2-be, hogy megkönnyítsük a frissítést és a sysvinit-tel működő MDM-ről a Systemd-vel működő LightDM-re való váltást.

Ha az LMDE 2 Cinnamont futtatod, kérlek, frissíts az évvége előtt. Az LMDE 2-t továbbra is támogatjuk 2019. január 1-jéig.

Az LMDE 2 MATE kiadás nem frissíthető (A MATE Debian-os verziója csak 1.16 és ez a kiadás már nem elérhető az LMDE 3-ban), mi azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy hajtsanak végre adat- és szoftvermentést és frissítsék az OS-üket friss telepítéseken keresztül. Az LMDE 2-ben lévő MATE csomagokat is 2019. január 1-jéig támogatjuk.

Szoftverforrások

A Szoftverforrások eszköz új megjelenést kapott. Az Üdvözlőképernyőhöz hasonlóan most ez is Xapp oldalsávot és címsorsávot (header bar) használ.

A választható források szekciót is leegyszerűsítettük és azt tervezzük, hogy hozzáadunk egy új opciót, hogy egyszerűvé tegyük a hibakeresési csomagtárolók hozzáadását (azért, hogy alkalmazkodjunk a Debian azon döntéséhez, hogy a debug szimbólumokat áthelyezzük a dbgsym csomagokba/tárolókba).

Mint-Y téma kontrasztja

Abban a visszajelzésben, amelyet a Linux Mint 19 kiadása idején kaptunk, kiemelték, hogy a Mint-Y témában nincs elég kontraszt és néhány címke nehezen volt olvasható.

Elindult a munka a téma kontrasztjának javításán.

Íme egy kép a Timeshiftről, ahogy megjelenik a Linux Mint 19-ben:

És itt egy kép róla a kontrasztjavításokkal:

Az előtér színek sötétebbek lettek (ez itt különösen a szimbolikus eszköztár ikonokon látható). A címsor címkéje is erősebb, néhány widget kerete és körvonala pedig tisztábban jelenik meg a felhasználói felületen.

Forrás: Linux Mint Blog

Hozzászólások