Vakondok 4: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával

kami911 képe

Egy évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy:

Több teltházas mozis vetítés után végre elérhető – ráadásul ingyenesen – a Vakondok 4 – végigjátszás című dokumentumfilm, amely a 80-as és 90-es évek hazai játékfejlesztési világát dolgozza fel. A becsempészett Commodore 64-esektől kezdve, az átkódolt éjszakákon át egészen a technikai bravúrokig mindenről szó van a filmben. Tipikus lenyomata az akkori világnak, a vasfüggöny mögötti mesterséges elszigeteltségnek, ahol azért a tehetségek és a kapcsolatok utat találnak nyugatra. Ajánlom mindenkinek, aki akkoriban kezdett ismerkedni a számítástechnikával, de azoknak is, akik csak a múzemból ismerik a Commodere 64, az Amiga és az akkori konzolok világát.

A készítők azonban fejükbe vették, hogy ismét vonzóvá tegyék a „rongyosra” játszott kópiákat. Ugyanis a következő filmeik támogatásához egy eszkluzív Blue-Ray kiadással gazdagítják, amely 40 óra extra anyagot tartalmaz a filmből kimaradt jelenetekkel, és werkfilmmel.

A kiadvány itt előrendelhető >

Az se búsuljon, akinek nincs Blu-Ray lejátszója, mert: Minden támogatónak, akinek jár a fizikai hordozó, lehetősége lesz letölteni a lemezek image fájljait is, így számítógép segítségével akkor is meg fogja tudni nézni azt, ha nincs Blu-Ray lejátszója. (Természetesen a fizikai hordozót is megkapja.)

A Vakondok 4-ről

A Vakondok 4 – Végigjátszás egy dokumentumfilm a 80-as, 90-es évek magyar videojáték-fejlesztéseiről. Történet egy korról, amikor a magyar fejlesztők munkáit szinte az egész világ ismerte, miközben nem sok mindenki tudott arról, hogy Magyarországon egyáltalán folynak ilyen fejlesztések. A filmet olyan neves nemzetközi rendezvényeken vetítették már, mint az amerikai Game Developers Conference, ami a világ legrangosabb játékfejlesztői konferenciája, vagy az európai Gamescom.

A film magyar változata ingyenesen megnézhető a vakondok4.hu. oldalon.
Most pedig itt a lehetőség, hogy segítségeddel a film díszdobozos gyűjtői kiadása is létrejöhessen.

Ha ingyen nézhető a film, akkor minek ez a pénzgyűjtés?

Rengeteg visszajelzést kaptunk az elmúlt évben, hogy szívesen látnátok egy jó minőségű Blu-Ray kiadást a filmből. De még többen írtátok, hogy a filmhez forgatott interjúkat is szívesen megnéznétek teljes hosszukban. Ezt a két kérést kombinálva terveztük meg a Vakondok 4 gyűjtői Blu-Ray kiadását.

Mivel egy ilyen kiadvány legyártatása igen költséges, így saját forrásból nem tudjuk annak létrejöttét előfinanszírozni. Az Indiegogo segítségével most viszont lehetőséged van pénzügyi rizikó nélkül előrendelést leadni. Ha ugyanis nem jön össze a gyártáshoz minimálisan szükséges 500 darab előrendelés, akkor a kampány végén a rendszer automatikusan visszautalja a támogatóknak az általuk előre kifizetett összeget. A minimum összeg elérése esetén viszont le tudjuk gyártatni a kiadványt, és mindenki megkapja a saját példányát.

Mi kerül a 2db Blu-Ray lemezre?

  • A 99 perces film, full HD felbontásban, 5.1-es és sztereó hanggal, 6+1 nyelven (magyar, angol, brazil-portugál, francia, japán, német, spanyol) feliratozva
  • 47 db interjú, összesen közel 40 órányi hosszban
  • További, a filmmel kapcsolatos videó extrák
  • A támogatók névsorát tartalmazó videó

A kampány megtekinthető itt és további információk is vannak a megjelenés üzemezésével, és az egyes célok elérése esetén elérhető további tartalmakkal kapcsolatban. A várhatóan 2018. novemberben megjelenő kiadás, személyes átvétellel már 25 dollárért elérhető.

A film megtekintehő itt:

Hozzászólások

kimarite képe

Gyűjtői ...

Kiment a rendelés a fejemből. Írta a csapat, kevés van már a Kickstarter-en IndieGoGo-n ... persze, megnézhető, mennyi van még. ;)
Megosztottam máshol (oldalon) a hírt, köszi, és jó, hogy itt is megvan. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Gyűjtői ...

#1 Imi a Gameday Irodától megmondja a tutit a Vakondok 4-ről.
https://www.youtube.com/watch?v=5TYf5_9Ua-E

A film megrendelve. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hírlevélből (IndieGoGo)

#1 Túl a 100%-on, biztos, hogy lesz gyűjtői kiadás :)

Sziasztok!

Nagy örömmel jelentem, hogy a kampány elérte a kitűzött célt, így a gyűjtői kiadás létre fog jönni, és minden előrendelő megkapja a példányát. Hatalmas köszönet mindenkinek aki támogatta, vagy csak megosztotta a kampányt. Nélkületek ezt nem sikerült volna összehozni. Külön köszönet azoknak a játékfejlesztő stúdióknak, aki támogatták a kampányt, név szerint a NeocoreGames, Gameloft, Invictus Games, Kite Game, valamint a magán szponzoroknak, úgymint Havas Ági, Buzás József, Szabó Attila, Rényi Gábor, Majoros Gábor.

Még van egy hét hátra a kampányból, ami azt jelenti, hogy továbbra is van lehetőség előrendelni a gyűjtői kiadást. Viszont a kampány lejárta után nem lesz rá több lehetőség. Így még most szóljatok azoknak az ismerőseiteknek, akik szeretnének maguknak egy példányt, nehogy lemaradjanak. Használjátok az egyedi linketeket, és még dedikált ajándékokat is nyerhettek. Részletek a kampány leírásban. Ma például Révbíró Tamás, a Novotrade egykori művészeti vezetője is aláírta néhány játékát, és egy C64-et is. Ezeket is megnyerhetitek.

Kedden pedig mindenkit várunk sok szeretettel a Vakondok 4 első közönségtalálkozójára a Vault 51-be. Részletek a Facebook eseményben: https://m.facebook.com/events/273496890121879/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Stein Róbert

Szomorú hírt kaptunk. Tegnap elhunyt Stein Róbert. Ő volt az, akinek köszönhetően a 80-as évek elején beindult a szervezett videojáték-fejlesztés Magyarországon. A Novotrade-el partnerségben ő indította be a hivatalos Commodore 64 importot is idehaza. Sőt, ő figyelt fel elsőként a Tetris-re is, amit javarészt neki köszönhetően ismert meg a nyugat.
A Vakondok 4-hez készítettünk vele interjút 2015-ben, melyet teljes egészében az alábbi linken tudtok megnézni.
https://www.youtube.com/watch?v=v-0FpNLlt8Q

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Regamex retro videojáték kiállítás: Vakondok 4

Gyere el április 6-án a Regamex retro videojáték kiállításra, találkozz a Vakondok 4 szereplőivel, és dedikáltasd velük a Vakondok 4 gyűjtői kiadásodat vagy akár régi, általuk fejlesztett játékaidat.

2019. április 6., szombat, 14:00–17:00
Csokonai Művelődési Ház Eötvös utca 64-66., Rákospalota, Budapest, Hungary, 1153

A dedikálás április 6-án szombaton 14:00-kor kezdődik. A dedikáló szereplők névsorát hamarosan közzétesszük.

Ugyancsak itt és ezen a napon kerülnek kisorsolásra a tavalyi Indiegogo kampányt korábban megosztók között a beígért nyeremények.

Ha nincs még Vakondok 4 gyűjtői kiadásod, itt rendelhetsz belőle amíg a készlet tart:
https://vakondok4.hu/product/vakondok-4-gyujtoi-kiadas/

A Regamex-ről további infókat itt találsz:
https://www.facebook.com/events/290204571674497/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve