OpenStreetMap Meetup 2017 október: Mapcat szerkesztés; osm 101; saját készítésű légifotók

kami911 képe
  1. Késmárki László: OpenStreetMap szerkesztés a mapcat.com-on
    "A mapcat.com-on a közeljövőben szeretnénk bevezetni egy egyszerűsített szerkesztést, amellyel elsősorban- POI-kat es azok attribútumait- Házszámokat- Neveket/Fordításokat - Wikidata/Wikipédia kapcsolatot lehet nagyon könnyen szerkeszteni.
    Ezen túl az OSM adatokat és a Wikipédia/Wikidata adatokat félautomata módon összekapcsolnánk, illetve ezt is kiterjesztenénk a szerkesztési felületre. Ennek a félkész demóit, illetve terveit mutatnám meg. Illetve ezen túl pár szóban szívesen bemutatnám, hogy merre tervezzük még tovább a szerkesztést bővíteni."
  2. Meskó Balázs: OpenStreetMap 101
    "Rövid beszámolót tartok az OpenStreetMappel történő megismerkedésemről, első közreműködéseimről, valamint megmutatom a számomra bevált munkafolyamatot. Végül pedig tartok egy kis élménybeszámolót az OSM 13. szülinapjáról."
  3. Kolesár András: Közösségi térképezés a levegőből
    "Milyen felszerelés és tudás szükséges nagy felbontású ortofotó készítéséhez? Mekkora területet lehet lefedni ilyen eszközzel? Mennyi időt vesz igénybe? Eléggé pontos lesz-e a végeredmény? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ idén nyáron."

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:45-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Időpont: 2017. October 2. 18 óra
Helyszín: 1016. Budapest, Mészáros utca 58/A