Linux Mint blog havi hírek - 2017. május

Kabika képe

Közeledik a Linux Mint 18.2 "Sonya", a Cinnamon és a MATE verziók már a QA (működésbeli tesztelés) fázisban vannak, és a Linux Mint csapata még június folyamán megjelenteti a béta verziókat.

Az asztali környezetek közül a Cinnamon 3.4-es és a MATE 1.18-as verziója lesz megtalálható az új kiadásban, a LightDM-re történő váltás is megtörtént, így - amellett, hogy gyönyörű lesz a bejelentkező-képernyő - alapértelmezettként megtalálható lesz a vendég munkamenet is. A rendszerben és az alkalmazásokban - mint például a Blueberry, az Xed, az Xplayer, az Xreader, a Pix, az Xviewer, a Frissítéskezelő és a Szoftverforrások - rengeteg fejlesztéssel és javítással készült el a csapat, helyenként új funkciókkal is bővültek ezek.

A fejlesztői csapat kér mindenkit, hogy ha van rá ideje és energiája, töltse le a bétát megjelenés után, és tesztelje, küldjön visszajelzést, hogy a végleges változat minél jobb lehessen.

Az áprilisi hírekben megjelent, hogy a linuxmint.com támogatásában a tevelyi évhez képest visszaesés volt, majdnem a felére estek vissza a támogatások. Azonban a májusi támogatások összege $16.000 lett, ami kimagasló! Mindenkinek köszönik szépen a támogatást, ez az összeg 647 támogatótól érkezett.

Az eredeti blogbejegyzés 2017. június elsején jelent meg, itt elolvasható (valamint ugyanitt megtalálható a támogatói lista is):

http://blog.linuxmint.com/?p=3263