Reméljük már frissítettél a 13-as verzióról

kami911 képe

Tudom, tudjuk, mindenki tudja! Áprilisban lejárt a Linux Mint 13, azaz a Maya nevű kiadás technikai támogatása. 2012 májusában indult hodító útjára Maya, a következő módon:

A fejlesztő csapat büszkén jelenti be, hogy elkészült a Linux Mint 13 „Maya” végleges kiadása.

Két változatban érhető el, a Linux Mint 13 letölthető a már stabil és kiforrott MATE 1.2 asztali környezettel és az egészen új kinézettel rendelkező Cinnamon 1.4 környezettel. Ez a két asztali környezet a lehető legjobb választás, mivel tökéletesen beépülnek a Linux Mint-be és nagyszerű alternatívát jelentenek a Gnome 2 felhasználóknak. A Linux Mint 13 úgynevezett LTS (Long Term Support) kiadás és 2017 áprilisig kap támogatást.

Elrepült ez az öt év és a Ubuntu 12.04 mellett a Linux Mint 13. kiadásának is lejárt a szavatossága. Megkérünk mindenkit, aki még ezt a verziót használja, hogy frissítsen. A 13-as verzió frissítési útja még nem volt olyan egyszerű, mint a mai változatoké, így aki azt használja, egy mentés utáni - új verzió telepítésével egyből a 18.1-es Serena kiadásra válthat. Ubuntu oldalról Adam Conrad jelentette be a 12.04-es Ubuntu támogatási idejének a végét, ami 2017 április 28-a volt.

Az újabb verziókat itt tudjátok letölteni