Robotépítő tanfolyamok indulnak - Ezúttal Sopronban

kimarite képe

Jelentkezni a lap alján lévő gomb megnyomásával tudsz,
http://hungarianrobot.hu/wordpress/tanfolyam/
de kérlek, olvasd el a tudnivalókat, mielőtt jelentkezel.

Időpontok

Általában szombati napon vannak a tanfolyamok. Jelenleg tervezett időpontok és helyszínek:

-- 2017. március 31., Sopron (péntek)
-- 2017. április 1., Sopron (szombat)

A jelentkezések függvényében a terv változhat, erről minden jelentkezőt időben értesítünk e-mailben. További időpontok nemsoká, Budapesten!

Létszám

Az ideális csoportlétszám 10 fő. Ennél több semmiképp sem lehet, mert a tanfolyam során végig segítők vannak a tanulók mellett, és ennél nagyobb létszám már káoszhoz vezetne. 6 fő alatt nem indítjuk el a tanfolyamot.

8 éves kortól

Felső korhatár nincs, aki a csavarhúzót meg tudja fogni, az jöhet. A tananyagnak vannak olyan részei, amik 8 éves korban nem befogadhatóak, ezért arra biztatjuk a kisebbeket, hogy ha ilyen részhez érünk, nyugodtan menjenek hátra játszani az előre bekészített játékokkal.

Szülők és testvérek

Minden gyerek mellé jöhet egy szülő, ennek nincs külön díja. Ha a szülő kér étkezést, akkor ezt jelezni kell az űrlapon, 3 000,- Ft a költsége. A testvérek pedig 50% engedményt kapnak a tanfolyam díjából, tehát 20 000,- Ft helyett 10 000,- Ft-ért vehetnek részt.

Laptopot érdemes hozni

Ha nincs saját laptopod, amit hoznál, kérlek jelezd nekünk, és mi biztosítunk Neked számítógépet. Ennek költsége 5 000,- Ft. Ha saját laptopot hozol, bármi jó: Windows, Mac, Linux, minden jöhet, csak legyen rajta legalább egy szabad USB port. Azon keresztül fogjuk ugyanis programozni a robotot. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy lassú, nehézkesen vagy bizonytalanul működő számítógép nagyon meg tudja nehezíteni a robot programozását. Kérjük, lehetőség szerint jó állapotú, stabil gépet hozzatok.

Minden mást adunk

A robot összeszereléséhez szükséges többi eszközt (csavarhúzók, blankoló, csípőfogó, reszelő) mi biztosítjuk. Semmilyen veszélyes eszközre nem lesz szükség, tehát nem fogunk forrasztani vagy ragasztópisztollyal dolgozni. Ezek nélkül is teljes értékű, teljesen egyedi robotot fogunk készíteni.

Névreszóló robotot kaphatsz

A tanfolyam során összerakunk egy kisebbfajta rajzoló robotot, és be is programozzuk, hogy mindenféle ábrát rajzoljon nekünk. Ha szeretnéd, haza is viheted a robotot, ebben az esetben előre belegravírozzuk a nevedet. A robot költsége 18 000,- Ft.

Akár számítógépet is tudunk adni

Ha szükséges, tudunk adni egy Raspberry Pi 3 alapú számítógépet kompletten, amit csak be kell dugnod otthon az áramba meg a tévébe (vagy monitorba), és máris működik, sőt előre telepítve van rá minden olyan szoftver, ami a robotok programozásához szükséges.

A készlet az alábbiakból áll:

-- Raspberry Pi 3
-- Tápegység
-- Ház
-- HDMI kábel
-- SD kártya telepített és konfigurált rendszerrel
-- Drótnélküli billentyűzet beépített touchpad-del, amivel otthon kényelmesen tudod használni a gépet

A készlet ára 50 000,- Ft, és arra kérünk, hogy mindenképp jelezd a jelentkezési űrlapon, ha ilyet szeretnél, mert nem tartunk belőle készletet, akkor rendelünk csak, ha szükséges.

Reggel 10-től délután 4-ig

A gyülekező 9:30-kor van, a munka pontosan 10:00-kor kezdődik. Reggelizz otthon! Rágcsálnivaló, ásványvíz és üdítő, illetve nagyobbaknak kávé van. Ha kéred, ebédet és uzsonnát tudunk biztosítani, ennek költsége 3 000,- Ft, de annak sincs akadálya, hogy hozz magaddal ennivalót. A tanfolyam maga 4-ig tart, utána opcionális van mód az Egyesület műhelyébe bemenni, és ott apróságokat nyomtatni a 3D nyomtatókkal, illetve lézervágni.

Beszélünk mechanikáról, elektronikáról, szoftverről

A tematika a robot felépítésének teljes folyamatát lefedi:

-- Először átbeszéljük a mechanikai felépítést, röviden kitérünk a robotok fajtáira, utána összeszereljük a robotot, majd szünet.

-- Szünet után végignézzük az elektronikai felépítését a robotnak, megtanuljuk az ezzel kapcsolatos fő fogalmakat, és elvégezzük a bekötést. Utána hosszabb szünet, ebéddel.

-- A harmadik részben megtanuljuk programozni a robotot, amihez színes építőkocka-szerű blokkokat használunk. Megismerkedünk a szoftverfejlesztés alapjaival, és rajzolunk pár érdekes, jópofa ábrát. Ezt két részben tesszük, közben uzsonnázunk is.

Költségek

-- A tanfolyam díja 20 000,- Ft. Egyesületünk alanyi adómentes, tehát ez bruttó ár. Erre jöhetnek az alábbi, szabadon választható költségek:

-- A hazavihető, névre szóló robot költsége 18 000,- Ft. Ez tartalmaz 4 AA elemet, illetve a programozáshoz szükséges kábelt is.

-- Az ebéd és uzsonna költsége 3 000,- Ft. Ha étel-érzékenységed vagy egyéni igényeid vannak, kérlek előre jelezd.

-- Az általunk biztosított laptop költsége 5 000,- Ft. Azért jobb, ha tudsz hozni magaddal gépet, mert akkor fel is tudjuk rá telepíteni a programozáshoz szükséges eszközöket, és otthon könnyen folytathatod a munkát.

-- Tudunk adni olyan számítógépet is, amit utána hazavihetsz, és otthon programozhatod vele a robotodat. Ehhez egy tévére vagy monitorra lesz szükséged otthon. A számítógép-csomag (Raspberry Pi 3 + táp + ház + SD kártya + HDMI kábel + billentyűzet) költsége 50 000,- Ft. A billentyűzet drótnélküli, beépített touchpad-del rendelkezik. Kérlek jelezd előre, ha ilyet szeretnél, hogy beszerezhessük a hozzávalókat, mert ezeket nem tartjuk raktáron.

Természetesen mindenről számlát adunk. Fizetni kétféleképpen lehet: a helyszínen készpénzben, vagy előreutalással. Számlaszámunk: 16200151-18533725-00000000

Hungarian Robot Builders Association
Robotépítők Magyarországi Egyesülete
http://hungarianrobot.hu/wordpress/

Robotépítő tanfolyamok indulnak - Ezúttal Sopronban
Robotépítő tanfolyamok indulnak - Ezúttal Sopronban