"Itt az idei legjobb Linux disztribúciók hivatalos listája"

Diablo képe

„A napokban a Linux fejlesztését felügyelő és koordináló Linux Foundation közzétette a 2017-es év legjobb Linux disztribúcióinak hivatalos listáját. A dokumentumban az alapítvány azt sorolja fel, hogy a különböző célokra és szerepkörökre a nyílt forrású magra épülő rendszerek tucatjai közül melyiket ajánlja, a feladatra szerinte leginkább megfelelőség okán.

Ezek szerint rendszergazdáknak a Parrot Linux-ot érdemes választaniuk, mert az rendkívül sok biztonsági tesztelési, titkosítási, adatvisszaállítási és programozási funkciót kínál, míg a hétköznapi felhasználóknak asztali rendszerként az Elementary OS-t érdemes feltelepíteniük gyönyörű megjelenése, valamint felhasználóbarát viselkedése okán.”

Tovább a cikkre

Hozzászólások

Kabika képe

Nem tudom...

Hát... Olvastam egy pár napja, fel is dobtam az eOSt, de még mindig a kiforratlan dolgokkal van gondom, mint pl a naptár, amiben van egy default nézet és kész. Valamint hiányzik az irodai programcsomag az alapértelmezett szoftverek közül. Értem én, hogy szép, de nekem nagyon fapados. Még mindig. De nem vagyok átlaguser.
Viszont egy átlagos felhasználónak (FB, YouTube, stb...) sem tudnám ajánlani, az Epiphany miatt. Ha egy Firefox lenne benne, máris jobb lenne.
De ez csak magánvélemény

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)