Proxy szerver finomhangolás ingyenes online képzés

kami911 képe

Egy egyszerű, működő webes proxy szervert gyorsan el lehet készíteni. A Squid telepítése után pár beállítás módosításával azonnal kapsz egy működő rendszert. A Squid azonban ennél sokkal többre képes.

A legtöbb helyen ma gyorsabb internet kapcsolat van, mint amit a weboldalak ki tudnak szolgálni, így logikus kérdés, hogy minek a proxy? A proxyt régen főleg azért használtuk, mert segített a lassú kapcsolatoknál optimalizálni a weboldalak megjelenését. Ma inkább a biztonsági előnyei miatt tesszük: ne a böngésző kapcsolódjon közvetlenül a külvilágba és tudjuk szűrni a tartalmat. Ez utóbbi viszont erőforrás igényesebb, így felmerül az optimalizálás kérdése. És persze az sem mindegy, hogy a proxy megy-e vagy sem. Ha nem, akkor semmi sem lesz elérhető, ami napjainkban, ahol majdnem mindent a webről használunk komoly probléma.

A Proxy szerver finomhangolás képzésen egyrészt a Squid optimalizálásáról lesz szó, másrészt a működésének monitorozásáról és felügyeletéről. Megismerkedsz a Squid diszk kezelésével, megtudod melyik fájlrendszert érdemes alá tenni, megtanulod monitorozni a működését, mely nem csak a hibák kiküszöbölésében, de a teljesítmény optimalizálásában is segít.

A gyakorlati képzésen az oktató képernyőjén látod az elvégzendő feladatokat, melyekhez a 21 éves gyakorlati tapasztalatára épülő hasznos tippeket kapsz.

Az élő képzés időpontja: 2016. június 9. csütörtök, 19:00.
Oktató: Gerendás Zoltán

Jelentkezés