Linux Mint blog havi hírek - 2015 decembere

Kabika képe

Mindenkinek boldog új évet kívánunk!

2016-ban izgalmas év elé nézünk… Természetesen mindenek előtt januárban megjelenik a stabil verziója a Linux Mint 17.3 KDE és Xfce kiadásának (és a frissítési lehetőség is minden 17.x verziót futtató felhasználónak).

Azonban rögtön ezután a fejlesztői csapat nekiáll a Linux Mint 18.x-es kiadásának. Teljesen új megjelenés új alapcsomagokkal, új init rendszerrel, új verziójú GTK-val és így tovább…

A legnagyobb kihívás az első megjelenésnél természetesen az lesz, hogy minden megfelelően működjön. Fókuszban a stabilitás.

Emellett a csapat odafigyel a visszajelzésekre is, amelyek között fontos helyet foglal el a frissítési lehetőség a 17-es kiadásokról a 18-asokra. Ezt is felvették a listára. :)

A rendszer kinézetét is csiszolgatják. Elmondásuk szerint a Mint-X téma kezdetben nagyon jól nézett ki és kiadásról kiadásra csinosítgatták is, azonban - a csapat szerint - eljárt felette az idő és már eléggé régiesnek tűnik. Benne hagyják a rendszerben, azonban a 18-as kiadásban már megpróbálnak egy teljesen megájult kinézetet adni a Mintnek.

Végül - a fejlesztői csapat ugyanúgy, mint a Linux Mint Magyar Közösség - köszönjük, hogy a Linux Mintet használja. Külön köszönet a támogatóknak és a segítőknek.

Folytassuk 2016-ban is!

Eredeti bejegyzés: http://blog.linuxmint.com/?p=2969