LMDE frissítése (UP8-ról Betsy-re)

A frissítési útvonal nyitva áll. LMDE 1 “Debian” felhasználók most már tudnak frissíteni LMDE 2 “Betsy”-re a következő leírást követve:

http://community.linuxmint.com/tutorial/view/2013

Mint mindig, most is bizonyosodjon meg arról, hogy mindent elolvasott és ne tétovázzon csatlakozni az IRC fórumokhoz, vagy a fórumon kérdezni.

Egy fontos megjegyzés és figyelmeztetés: Gyözödjön meg arról, hogy a Romeo tárolót letiltotta a frissítés előtt. Cinnamon 2.6 és MATE 1.10 hamarosan megérkezik a tárolókba, ezek most még nem elég stabilak. Amennyiben tesztelni szeretné őket, jobb, ha a Romeo tárolókat a frissítés után engedélyezi csak újra.

Eretedi bejelntés itt olvasható.

Hozzászólások

kimarite képe

Tehát minden külső, nem

Tehát minden külső, nem rendszer tárolót le kell tiltani disztribúció frissítésnél - még előtte, például a felvett PPA-kat is a RÓMEÓ tárolón kívül. Hiszen az ezekben található és telepített csomagok "verziószáma" így maga a csomag és függőségei sem igazán fogják követni a disztribúció frissítést, mert miért is követnék, azaz ez nem automatikus és így problémákat okozhat. Mármint folyamatában, letiltás (komment: # a tárolók listájánál pl.), visszafrissítés az LMDE rendszercsomagra a külső tárolós csomagok tekintetében (ez nem feltétlenül kell, elvileg nem, de esetleg érdemes vagyis inkább érdemes, mint nem), és csak ezután jöjjön a disztribúció frissítés alkalmazása.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
moljanesz képe

Frissítettem!

Sziasztok!

Már az új 2-es verzióról írok, Google fordító segítségével kihámoztam és lekövettem a leírás alapján a disztribúció frissítést. Sajnos mivel laikus vagyok, de abból a fajtából aki pár alap dolgot meg mer lépni így elsőre káosz volt az eredmény. Befejezni nem sikerült a frissítést első nekifutásra, valami törött csomagot sikerült összehozni. Lényeg mikor kérdezget hogy lecserélje e a meglévő konfigurációs beállítást akkor az igent érdemes választani, mert különben vissza frissít valami 1-es változatra amiben például a Synaptic hibával kilép. Utána terminálból töröltem a Synapticot és csináltam egy függőség javítást és szépen elkezdte a letöltött friss csomagokat telepíteni. Itt jön hogy igent kell mondani a változásokra! :) Amit nem értek, picit lassan indul, ellenőrzi a meghajtókat, utána bootol be. Lehet ez azért van mert sikerült gallyara vágnom a grubot, mert a Mageiát próbáltam feltenni, ami ugye a régi verziójú grubbal települ. Egyébként eddig amit bekapcsoltam működik. Ha szerintem valakinek nem ilyen agyon babrált rendszere van mint az enyém nem hiszem hogy problémába ütközzön a verzió frissítése. No meg vagy két éve már biztos itt csücsül minden változás nélkül, azaz csak a frissítéseket telepítettem. Systemback-el mert azt használom mentésre és live képfájl készítésre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
moljanesz képe

Picit javult az indulás sebessége

Picit sikerült javítani a grub2-őn! Synapticból töröltem az egészet, és utána újra telepítettem. Régebben cseréltem grub hátteret egy programmal, meg gondolom a Mageia kaland után nem sikerült normálisan helyre tenni a rendszerindítót. Már csak azt volna jó tudni miért ellenőrzi mindig a meghajtókat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Hát minden bizonnyal

Hát minden bizonnyal tiltakozott a rendszer, hogy eltávolítod. Habár nem, ellenőriztem (egyébként Live rendszer alól újratelepíthető a GRUB).

Egy másik megoldás:

sudo apt-get install --reinstall grub_aminekedvan

sudo update-grub

"Már csak azt volna jó tudni miért ellenőrzi mindig a meghajtókat."

Az /etc/fstab-odban a válasz. Egyébként csak bizonyos időközönként ellenőriz. Bármit bármihez nem lehet beírni.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Fstab_%28Magyar%29

https://wiki.debian.org/fstab

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve