Havi hírek - 2015 Május

A fejlesztők köszönetet szeretnének mondani mindazoknak, akik anyagilag támogatták a munkájukat. A támogatások mértéke alacsonyabb, mint az elmúlt évben, de még mindig elég nagynak tekinthető. Bővült a fejlesztők létszáma (ami jó), ezért módosítani kellett a költségvetést, hogy minden fejlesztési terület biztosítva legyen. A befolyó támogatásoknak köszönhetően biztosított a Linux Mint további fejlesztése, amiért köszönet illeti a támogató magánszemélyeket, adományozókat, szponzorokat és a Linux Mint partnereket.

A MintBox Miniről korábban megjelent egy sajtóközlemény, amit a Segfault oldalon, a http://segfault.linuxmint.com/2015/05/mintbox-mini-preview/ címen lehet elérni. A mini számítógépek nagyon aranyosak és meglepően kis méretűek lettek.


MintBox Mini

Az elmúlt héten béta hozzáférést adtak a fejlesztők a Cinnamon 2.6 verziójához a Rebecca és Betsy felhasználóknak a Romeo tárolókon keresztül. Sok felhasználó magához ragadta a kezdeményezést, hogy segítsenek az asztali környezet tesztelésében és a sok visszajelzésnek köszönhetően a hibák többsége korán javítva lett. Ha csatlakozni szeretne, látogasson el a http://segfault.linuxmint.com/2015/05/early-access-cinnamon-2-6-in-romeo/ oldalra.

A következő néhány napban a Cinnamon 2.6-os verziója hivatalosan is megjelenésre kerül és elérhetővé válik a Betsy és Rafaela tárolókban is. Az új funkciók listája is hamarosan ismertetve lesz. A tesztelés során sokan örültek az új kinézetnek és a beállítások változásának, és mivel sokkal több változás van, mint ami első ránézésre szembetűnik, ezért a pontos ismertetésre sor kerül hamarosan.


Egy példa az új Cinnamon beállításokból.

A MATE 1.10 is szinte teljesen elkészült a megjelenéshez, de hivatalosan még nem elérhető. Az asztali környezet csomagjainak készítése elkezdődött és a fejlesztők úgy tervezik, még pár dologgal kiegészítik, mielőtt bekerül a Betsy és Rafaela tárolókba.

Az MDM fejlesztése tovább folytatódik. A bejelentkezés kezelő képes felodani a munkameneteket a consolekit és logind-nak köszönhetően (sokkal simábban, mint korábban), hogy megjelenítse az avatarokat titkosított home könyvtár használatakor és működjön a végleges betütípusokkal.

A Mint tools fejlesztése is tervbe van véve. Sok hibajelentés és nagyszerű ötletek érkeztek a fejlesztőkhöz, amiket igyekeznek beépíteni a fejlesztésbe.

Eredeti bejelentés itt olvasható.