Megjelent az LMDE 2 "Betsy" MATE!

A fejlesztő csapat büszkén jelenti be az LMDE 2 “Betsy” MATE megjelenését.

LMDE 2 “Betsy” MATE kiadás

LMDE (Linux Mint Debian Edition) egy nagyon izgalmas terjesztés, tapasztalt felhasználókat célozza meg , amely ugyanazt a környezetet nyújtja, mint a Linux Mint, de a Debian csomagjait használja alapul, Ubuntu csomagok helyett.

LMDE kevésbé elterjedt, mint a Linux Mint, sokkal kisebb a felhasználói bázisa, nem kompatibilis a PPA tárolókkal és hiányzik belőle néhány funkció. Ez azt eredményezi, hogy kicsit nehezebb használni és nehezebb hozzá segítséget találni, ezért nem ajánlott kezdő felhasználóknak.

LMDE azonban valamivel gyorsabb, mint a Linux Mint és újabb csomagokat tartalmaz. Az élet az LMDE oldalon izgalmas lehet. Nincsenek időszakos kiadások az LMDE 2-ben, kivéve a hibajavízásokat ésa biztonsági frissítéseket. Az alapcsomagok ugyanazok maradnak, de a Mint és az asztali környezet komponensei folyamatosan frissülnek. Ha az újonnan kifejlesztett funkciók elkészülnek, közvetlenül bekerülnek az LMDE 2-be, amik a következő Linux Mint 17.x időszakos kiadásban kerülnek csak be. Kövezkezésképpen, a Linux Mint felhasználók csak akkor kapják meg ezeket az új funkciókat, amikor egy új kiadás jelenik meg és értesítést kapnak a frissítésről. LMDE 2 felhasználóknak nincs meg a választás lehetősége, de nekik nem kell várni az új csomagokra és általában ők kapják meg először. Ez kockázatosabb, de sokkal izgalmasabb.

Rendszer követelmények:

  • x86 processzor (Linux Mint 64-bithez egy 64-bites processzor szükséges. Linux Mint 32-bit működik mind 32-bites és 64-bites processzorokkal).
  • 512MB RAM (1GB ajánlott a kényelmes működéshez).
  • 9GB lemezterület (20GB javasolt).
  • Grafikus kártya 800×600 felbontással (1024×768 felbontás ajánlott).
  • DVD meghajtó, vagy USB port
  •  

Frissítési információk:

A fejlesztők jelenleg még dolgoznak az LMDE1-ről LMDE2-re történő frissítés megoldásán.

Amint kidolgozták a zökkenőmentes frissítés lépéseit, közzéteszik itt.

Letöltés:

Md5 sum:

  • 32-bit: 55d22b55687770f7e60013ccf1575baf
  • 64-bit: c925dad6559f2a76392a997841bf690a

Torrentek:

Hozzászólások

sniperking képe

kedvenc

 Már kiváncsian várom hogy le tudjam tölteni ..Szeretem tesztelni az uj verziokat..Mate a kedvenc felületem..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
moljanesz képe

Akkor most az előző verzió az

Akkor most az előző verzió az automatikusan mégsem követi az újat? Teljes újra nem rakom, mert jó egy éve hiba nélkül fut mindkét gépemen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A fejlesztők most ezen dolgoznak...

A fejlesztők most ezen dolgoznak, hogy ne kelljen tiszta telepítést csinálni, ha valaki szeretné az LMDE2-t használni. Az Ubuntu alapú 17-ről 17.1-re simán lehetett frissíteni, újratelepítés nélkül. Ha ügyesek lesznek, akkor LMDE esetén is zökkenőmentes lesz az LMDE1-ről LMDE2-re frissítés. Esetedben én várnék a tapasztalatokkal pár hetet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Elvileg az LMDE1 rolling

Elvileg az LMDE1 rolling release volt, azaz a apt-get dist-upgrade működött, persze akkor, ha a source-be a testing lett beírva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve