Elkészült az LMDE 2 "Betsy" MATE RC kiadása

A fejlesztő csapat büszkén jelenti be az LMDE 2 “Betsy” MATE RC megjelenését.

LMDE 2 “Betsy” MATE kiadás

LMDE (Linux Mint Debian Edition) egy nagyon izgalmas terjesztés, tapasztalt felhasználókat célozza meg , amely ugyanazt a környezetet nyújtja, mint a Linux Mint, de a Debian csomagjait használja alapul, Ubuntu csomagok helyett.

LMDE kevésbé elterjedt, mint a Linux Mint, sokkal kisebb a felhasználói bázisa, nem kompatibilis a PPA tárolókkal és hiányzik belőle néhány funkció. Ez azt eredményezi, hogy kicsit nehezebb használni és nehezebb hozzá segítséget találni, ezért nem ajánlott kezdő felhasználóknak.

LMDE azonban valamivel gyorsabb, mint a Linux Mint és újabb csomagokat tartalmaz. Az élet az LMDE oldalon izgalmas lehet. Nincsenek időszakos kiadások az LMDE 2-ben, kivéve a hibajavízásokat ésa biztonsági frissítéseket. Az alapcsomagok ugyanazok maradnak, de a Mint és az asztali környezet komponensei folyamatosan frissülnek. Ha az újonnan kifejlesztett funkciók elkészülnek, közvetlenül bekerülnek az LMDE 2-be, amik a következő Linux Mint 17.x időszakos kiadásban kerülnek csak be. Kövezkezésképpen, a Linux Mint felhasználók csak akkor kapják meg ezeket az új funkciókat, amikor egy új kiadás jelenik meg és értesítést kapnak a frissítésről. LMDE 2 felhasználóknak nincs meg a választás lehetősége, de nekik nem kell várni az új csomagokra és általában ők kapják meg először. Ez kockázatosabb, de sokkal izgalmasabb.

Fontos információk:

 • Bejelentkezés és jelszó a live rendszer használatához
 • Gtk téma és ikonok hibás betöltése
 • Több magos és több processzoros támogatás a 32bites kernelhez
 • Modprobe hibák, figyelmeztető üzenetek a bootlás alatt
 • Yumi multiboot

További információkért olvassa el a “Release Notes” , hogy tisztában legyen a fontos információkkal és a kiadás ismert problémáival.

Rendszer követelmények:

 • x86 processzor (Linux Mint 64-bithez egy 64-bites processzor szükséges. Linux Mint 32-bit működik mind 32-bites és 64-bites processzorokkal).
 • 512MB RAM (1GB ajánlott a kényelmes működéshez).
 • 9GB lemezterület (20GB javasolt).
 • Grafikus kártya 800×600 felbontással (1024×768 felbontás ajánlott).
 • DVD meghajtó, vagy USB port

Hiba bejelentés:

 • Kérjük a hibákat jelentsék be az alábbi hivatalos oldalon megjelent blog hozzászólásaiban.
 • Látogasson el a https://github.com/linuxmint/Roadmap oldalra, ha követni szeretné a fejlesztés menetét az RC és a végleges kiadás között.

Letöltés:

Md5 sum:

 • 32-bit: ea683ce80296312857023f141c62163f
 • 64-bit: 2ddc1dc930b3b5a092f44d893df1cc25

Torrentek:

Hozzászólások

 Pár éve használtam LMDE-t.

 Pár éve használtam LMDE-t. Ami tetszett benne,az a gördülő frissítés. Gondolom itt is kevesen használják.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
moljanesz képe

Én használom, volt kisebb

Én használom, volt kisebb kihagyás, de mivel elegem lett abból hogy mindig azon görcsöljek hogy telepítsem vagy ne az új verziót, érdemes már, vagy mégse? Itt frissül ami muszály, programválaszték nagy, a gépeimet felismeri, erőforrás igénye kicsi, így nekem találták ki.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kybersas képe

 

 

 Itt nem lehet betűnagyságot adni ?

Kifolyik szemem.

Én alig vártem annak idején, végre egy disztró, ami Debian, és  - túl szép ahhoz hogy igaz legyen...az is lett... és gördül -( fő rendszerem akkor a squeeze volt - most bővült a Qianával ) -

Irodai szinten én marha felraktam több gépre.

Kár volt, kb egy év után egy frissítés használhatatlanra vágta a egészet, volt pár meleg napom, míg idevarázsoltam valami használható rendszert

 Jelenleg negjelenése óta itt a Qiana több gépen -és még egy Lucid is van ám  - miatta menekültünk meg akkor, amikor az lMDE szétesett, neki köszönhető, nem maradtunk gép nélkül

Lehet, ídőrekorderek vagyunk, de a koll. nő imádja, nem hagyja levenni.

 Mindazonáltam a fél szemem itt van, továbbra is igéretes disztró, ha a hibátlan gördülést megoldják, verhetetlen lesz, remélem

De tesztelem pár évig, biztos, nem ugrok megint felejst...míg itt a qíana elvan több gépen addig csak nyúzni fogom az enyémen.

 kybersas

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve