Havi hírek - 2015 Február

Közeledik a tavasz és a "Betsy" megjelenése is. Az LMDE (Linux Mint Debian Edition) QA tesztelése a napokban elkezdődött. Ha követni szeretné a folyamatokat, látogasson el a http://community.linuxmint.com/iso és https://github.com/linuxmint/Roadmap oldalakra.

A fejlesztők köszönik az eUKhost -nak, hogy megduplázták a tárhelyét és a teljesítményét a fő szervernek. Sok Linux Mint szolgáltatás fut a szerveren és ezeket egyenként helyezik át az új szerverre, miközben nem terveznek nagyobb szolgáltatáskiesést és leállást. Ez a szerver költözés nem érinti a csomagtárolókat.

A Cinnamon ablakkezelő számos fejlesztési eredménye publikálva lett a Segfault-on. Többek között a Cinnamon 2.6-os verziójában kerülnek bevezetésre a kereső szolgáltatások és a több paneles támogatás.


Több paneles mód a Cinnamon 2.6-ban

A több panel használata nagyobb rugalmasságot ad a felhasználóknak és hasznos lesz a több monitort használó felhasználóknak.

A kereső szolgáltatások a Cinnamon alap szolgáltatása lesz. Kisalkalmazások és a Cinnamon asztali környezet képes lesz lekérdezni a keresési eredményeket. Ez lehetővé teszi számunkra és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy könnyen keressnek meg dolgokat (egy videót az IMDB-n, leveleink egyikét, Firefox kedvenceket, egy oldalt, amit korábban meglátogattunk, vagy egyet a fájljaink közül, amik a merevlemezen vannak, stb...).

Egy példa a keresőszolgáltatás használatára a Cinnamon 2.6-ban

További információk és az eredeti bejelentés itt olvasható.