Bemutatkozik a MintBox Mini

Boldog új évet mindenkinek!

A 2015-ös évet egy izgalmas hírrel folytatjuk. A Linux Mint és a CompuLab 2015 második negyedében bejelenti majd egy teljesen új, közösen elkészített eszköz megjelenését, ami a “MintBox Mini” nevet kapta.
A 0.22L térfogatával és a 24.1mm-es vastagságával elég kicsi ahhoz, hogy zsebben hordozható legyen. Méretét tekintve háromszor kisebb mint egy Intel NUC és ötször kisebb mint a MintBox.
Köszönhetően a passzív hűtésű, ventilátor nélküli kialakításnak és a beépített SSD meghajtónak, a készülék teljesen zajmentes.

A MintBox Mini tartalmaz egy 802.11 b/g/n szabványú Wifit és Gigabites Ethernet hálózati csatlakozást, 5 USB csatlakozót (3xUSB2.0 és 2xUSB3.0), jack bemenet/kimenet a fejhallgatónak és mikrofonnak, egy MicroSD kártyaolvasót és két HDMI csatlakozást a két monitorhoz/TV-hez.
A MintBox Mini-t egy AMD A4 6400T processzor hajtja és egy Radeon R3 GPU, 4GB RAM-mal és egy 64GB-os SDD-vel. Ez a hardver kétszer olyan erőssé teszi, mint a 2012-ben megjelent “MinBox Pro”-t.

A CompuLab $295 áron tervezi értékesíteni a készüléket – 5 év garanciával -, és ebből az összegből egy százalékot a Linux Mint felé továbbít majd, minden eladott darab után. A MintBox Mini elérhető lesz az amerikai és európai Amazon-on (ahol €295 lesz az ára (egyéni/ÁFA/szállítási díjat is magában foglalva)

További információkat a MintBox Mini-ről itt olvashatnak:

Egyre több specifikációs információval és összehasonlító teszttel jelentkeznek majd a készülékről, ahogy közeledik 2015 második negyedéve.

Eredeti bejegyzés itt olvasható.