Havi hírek – Augusztus 2014

Hírek és összefoglaló:

  • A fejlesztők ismételten köszönik a szponzorok támogatását és 300 embernek az adományokat.  Augusztusban 7 fejlesztő részesült az adományokból és a munkájuk eredményeként javult a disztribúció. A fejlesztés rendkívül változatos volt és nagyon szórakoztató. A csapat néhány igazán jó ötlettel állt elő, melyek közül az egyiket lentebb leírjuk.
  • Az új LMDE következő kiadása a Betsy kódnevet kapta és a 2-es verziót. Bár a kiadás Novemberre lett tervezve, már most is sok munkát fektettek a fejlesztésekbe, a szoftvertárolók is be lettek állítva, portolták a Cinnamon 2.2-t és számos fejlesztés került bele a telepítőbe.
  • Egy új projekt is kezdetét vette, hogy javuljon a minősége és az elérhetősége a Linux Mint dokumentációjának. A Hivatalos Felhasználói kézikönyv most automatikusan generálódik PDF, ePUB, HTML formátumokba, a Launchpad-on különböző nyelvekre le lett fordítva és az operációs rendszerbe lett integrálva, mint egy Yelp DocBook kézikönyv. A Linux Mint 17.1-ben ezt a dokumentációt a rendszer saját nyelvén olvashatja a felhasználó, csak meg kell nyomnia az F1 billentyűt. A fejlesztők megpróbálják a rendszer különböző részeit a súgóba is beépíteni, jobb környezetfüggő súgót felépíteni. Az F1 billentyű lenyomásával például a Frissítéskezelő megjeleníti az oda vonatkozó bekezdést a szoftverfrissítésnél.

Fejlesztési betekintés:

A csapat a könyvtár navigáció élvezhetőbb használatára összpontosított.

A jövőben  a Linux Mint több színösszeállítással fog érkezni. Azoknak, akik nem kedvelik a zöld színösszeállítást, elérhető lesz az ikonok és vezérlő elemek színének akár kékre, szürkére, rózsaszínre, stb. történő átállítása.


A fejlesztők hozzáadták a Nemo fájlkezelőhöz az emblémák használatának támogatását. Így bárki kis emblémákat adhat a fájlokhoz, könyvtárakhoz:


… és megváltoztathatja az egyéni könyvtárak színét:


Végül, a Nemo eszköztárát és az elérési útvonalat újratervezték, hogy jobban nézzen ki és jobban beleilleszkedjen más témákba (ez látható a második és harmadik képen).

A MATE-ben, a Caja is támogatni fogja az emblémák használatát és szintén lehetőség lesz az egyéni könyvtárak színének beállítása.
További részletekért az új funkciókkal kapcsolatban látogasson el a http://segfault.linuxmint.com oldalra.
Az eredeti bejegyzés és hozzászólások itt olvashatóak.