Linux Mint Qiana “v2″ ISO újrafordítás

A Linux Mint 17 “Qiana” Cinnamon és MATE kiadások ISO lemezképei frissítve lettek és “v2″ címkével lettek ellátva. A hivatalos oldalon minden letöltési hivatkozás frissítve lett, amik már az új lemezképekre mutatnak.

Ha már Linux Mint 17 fut számítógépünkön, nincs szükség újratelepítésre.

Az új ISO lemezképfájlok a következő javításokat tartalmazzák:

MDM összeomlás a non-xrandr kompatibilis GPU-knál

SIS kártyákon vagy azoknál a kártyáknál, amelyek nem kompatibilisek az xrandr-rel, az mdm összeomlott amikor az elérhető monitort kereste a rendszer és a Linux Mint 17 indulásakor fekete képernyő jelent meg.

Veszélyesen félreérthető címke oda vezethet, hogy a felhasználó törölheti a teljes merevlemezt

A telepítőben, amikor az operációs rendszerek észlelve lettek, a “Operációs rendszer cseréje és Linux Mint telepítése” lehetőség kétértelmű megfogalmazása a merevlemez törléséhez vezethetett. Habár ez a lehetőség figyelmeztet az adatok eltávolítására, ez oda vezetett, hogy a felhasználók azt gondolták, csak az említett operációs rendszerrel kapcsolatos adatok és partíciók lesznek törölve.

Illesztőprogram kezelő nem kezelte helyesen a hiányzó firmware-eket

Az illesztőprogram kezelő helytelenül feltételezte, hogy a felhasználó maga telepített illesztőprogramot a rendszerben levő eszközökhöz, amelyekhez szükséges a “linux-firmware-nonfree” telepítése.

Sérült APT források, amikor a “/” (root partíció) nem lett formázva

Abban az esetben, ahol a Linux Mint kiterjesztett “/” partícióra lett telepítve és a partíció nem lett formázva, a telepítő az apt-clone-t használta és ez sérült APT forrásokat eredményezett.

Skype és néhány WINE vagy Steam játék így nem működött “out of the box”.

Jobb “out of the box” élmény a Steam, WINE, Skype és LibreOffice-base programokhoz

Néhány kiegészítő csomag került kiválasztásra és telepítésre alapértelmezésként, ilyenek a ia32-libs, libgl1-mesa-dri/glx, libreoffice-sdbc-hsqldb. Ezek a Steam vagy WINE játékok futtatását 64bit-en teszik könnyebbé, illetve jobb támogatást adnak a 32bit-es alkalmazásoknak, mint a Skype vagy a LibreOffice Base.

Az összes 1-es szintű frissítés hozzáadva

Minden 1-es szintű frissítés és az első hivatalos megjelenés óta előkerült hibajavítás bekerült az új ISO lemezképekbe.

Megjegyzés a meglévő felhasználók számára

Ezek a változások az új felhasználóknak adnak zökkenőmentesebb használatot. Ha már telepítette a Linux Mint-et és alkalmazta az összes 1-es szintű frissítést, akkor nincs szüksége újratelepítésre.

A KDE és Xfce kiadásokból nem készül újrafordított lemezkép, mivel ezek a hibák nem vonatkoznak rájuk, vagy a stabil lemezképekben ezek a hibák már javításra kerültek.