Magyar nyelvű telepítési útmutató a youtube-on

ikszman képe

Örömmel jelenthetjük be, hogy egy nagy hiányt pótoltunk a magyar Linux Mint világ életében. Elkészült és elérhetővé vált egy átfogó telepítési útmutató:

Hogyan lehelj új életet régi, de még használható számítógépedbe?

Most Válts Linuxra, válts Linux Mint operációs rendszerre.

2014. április 8-án lejár a kiterjesztett támogatása a Windows XP operációs rendszernek és a Microsoft Office 2003 irodai programcsomagnak. Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem kap a rendszer biztonsági frissítéseket, s valószínűleg a külső fejlesztők programjai sem fognak hamarosan frissülni vagy az XP-t támogatni.
Megoldás lehet a Linux operációs rendszerre történő váltás, hiszen a mai modern rendszerek kényelmesek,magyar nyelven használhatók és kevesebb erőforrást fogyasztanak, mint a Windows 7 vagy a Windows 8, így a régi gépeken is használható sebességgel futnak.

Ebben a videóban a Linux Mint Cinnamon verziójára történő frissítést mutatom be olyan módon, hogy a régi Windows XP rendszer is megmarad. A viszonylag egyszerű művelet ellenére érdemes a meglévő rendszerünkről mentést készíteni, hiszen az ördög nem alszik, így problémákba is ütközhetünk.

Mint azt tudjuk nem csak ezért érdemes Linux Mint-re váltani. :)