XML kiterjesztésű dokumentum - mivel?

cslaci56 képe

Fórum: 

Üdv. Mindenki!Segitséget kérek,hogy milyen programmal lehet XML dokumentumot megnyitni úgy hogy szerkeszthető (kitölthető) legyen.Sima szövegszerkesztő (jelen esetben Xed) nem nyitja meg ebben a formában.Próbáltam más editorral is de sikertelenül.A rendszer -Mint20 Xfce- alapból böngészővel nyitja meg,de csak egy üres oldal látható.Libre Office sem tudja.Egy ürlapról van szó amit ki kellene töltenem és visszaküldenem.

kimarite képe

Bluefish?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

#1 https://www.linux.com/news/open-source-xml-editors-examined/

Szerintem...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem valami félrement, inkább egyeztetni kellene a küldővel.

XML fájl olyan szerű szerkesztésére / kitöltésére, mint egy táblázat, vagy dokumentum, nem létezik alkalmazás. Az XML fájl gyakolatilag egy szöveges kódhalmaz, aminek adott struktúrája van.
Gyakorlatilag bármi lehet, pl. a mai XLSX, DOCX, az ODT, stb. fájlok is azok (belül XML-ek), használhatják alkamazások pl. beállításokhoz, metódusok leírásához, és egyik alkamazás XML-jét másik nem tudja értelmezni. Az XML tartalmazhat adatot, pl. banki alkalmazás XML-ből olvassa be az utalási adatokat. Más alkalmazás (pl. egy címirat kitöltő) ezt nem tudja értelmezni, mert neki más struktúrájú XML -re van szüksége. Mindkét alkalmazás XML kiterjesztésű fájlokat olvas be, mégsem képes egyik a másikét kezelni.

Tehát, ha valóban XML fájlt kell kitölteni, akkor a küldőtől meg kell kérdezni, ezt mivel kell kitölteni, hogy ő is használni tudja. (Szerintem egyébként ő egy űrlapot lát, valamilyen Office alkalmazásból beágyazva egy Outlook levélbe, ami egy másik levelezőkliensben csak egy XML-nek látszik, vagy hasonlóról lehet szó.)

XML alkamazás példa

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Pl. itt:
https://dev.mailigen.com/how-to/create-emails-based-on-xml

van egy XML-es példa.

Arról van szó, hogy ott kínálnak egy PHP szkripet, ami felolvas egy XML fájlt, abból létrehoz egy HTML alapú e-mailt, amit szétküld, szintén XML-ben meghatározott címzetteknek. Látható az XML struktúrája, ha lenyitod pl. a 2-es pontnál az expand source-t. Az értékek (amit ki kell tölteni) a kék kucsszavak között láthatók.

namármost, a PHP szkript felolvassa ezt az XML-t, és csakis ezt az XML-t (aminek ilyen a srtuktúrája). Másikat nem fog felolvasni, mert hibára fut.

Itt egy másik példa. Ez is ízig vérig XML fájl:

https://afterlogic.com/docs/webmail-pro-7/configuring-webmail/configuring-webmail-via-settings-xml-file

Ebben van pl. AdminPassword érték. A másik fentiben nincs. A másikban van price, meg old_price érték. Ezek meg ebben nincsenek. A Webmail nem tud mit kezdeni a Mailgen XML-jével, és fordítva