Xfce rendszer szintű beállításainak helye a fájlrendszerben?

Fórum: 

Sziasztok!
Egy ideje nyúzom az Xfce asztali környezetet és bevallom az első "mi ez a fapados ablakkezelő?" érzés óta nagyon megszerettem és egyre jobban megismertem a lelki világát. Azért bőven maradt még mit tanulni.
Telepítés után a sudo jogokkal rendelkező felhasználóval átszabtam a kinézetet, a menüt és sok mást. A Beállításszerkesztőben látom is "szövegesen" az általam létrehozott, módosított változásokat. Kérdésem az lenne, hogy Xfce esetén hol lehet azokat a konfigurációs fájlokat megtalálni, amiknek a kimenete a Beállításszerkesztőben látszik. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy ezek a beállítások rendszerszinten, minden később létrehozott felhasználónál létrejöjjenek, illetve a már meglévőknél automatikusan változzanak?
Jelenleg a sudo jogú felhasználó beállításait az /etc/skel könyvtárba bemásolva érem el ezt a hatást, de biztosan van ennek más módja is.
Ebben szeretnék segítséget kérni.

kimarite képe

RE: Xfce rendszer szintű beállításainak helye a fájlrendszerben?

@#0 Ezt nem tudom, olvastad-e?
www.szabilinux.hu/unix/
( https://www.google.hu/search?q=szabilinux+linux+directories )

Tudni kéne, milyen beállításokról lenne szó, a rendszer szintű beállítások a 'root' felhasználó könytáraiban találhatóak, és érvényesek minden később vagy már létező felhasználóra is. A már létező - a rendszer beállításait felülbíráló és csak egyetlen felhasználóra érvényes- beállítások közül egyesek a felhasználó saját könytárában, illetve az '/etc/skel' könyvtárban találhatóak .. ez is rendszerkönyvtár, rendszer beállítás ('root'). De ezeket a saját felhasználód felülbírálhatja, illetve erről van szó (ez egy elég régi leírás amúgy);
http://szabilinux.hu/forditasok/SAG/node92.html
...
http://szabilinux.hu/unix_ismeretek/files_4.html
http://szabilinux.hu/linux_doksi/node221.htm
https://www.szabilinux.hu/ufi/3_5.html
... http://szabilinux.hu/forditasok/SAG/sag-hu.html ;)

Egyelőre nem ismerem a megoldást arra - mely a kérdésed lényege lehet- hogyha egy felhasználód létezik, és a cél annak minden tulajdonságát, jellemzőjét átvinni az új felhasználókra is továbbá, ha jól értem, a később létrehozott új felhasználókét is érvényesíteni 'visszafelé' is, azaz, ha egynél módosítasz, akkor a módosítás a összes felhasználónál módosuljon. Ez a kérdésed?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve