XFCE 4.12

Fórum: 

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye most hat hónappal az új kiadás megjelenése után, illetve azokután, hogy a Linux Mint 17.2 XFCE-be is bekerült.Sokan hiányolták már.  Feldobtam egy virtuális gépre. Megmondom őszintén, nekem inkább tűnik csak ráncfelvarrásnak, mint új főverziónak, olyan sok egetrengető és szembeötlő újítást nem látok benne.

szhf62 képe

XFCE

Ha jól sejtem, ezek a változatok "könnyített" verziók, amelyek leginkább laptopokra készülnek? Nálam a 13 Maya Cinnamon után felkerült a Maya XFCE a laptopra, egy kicsit megbánva azóta a váltást. (Tény, hogy kevésbé lassul le a működése hosszabb idő óta, és a Chrome-ot is nélkülözni vagyok kénytelen rajta.)
Ha a memóriát bővítem valamikor (most 1,5 GB, 1600 MHz-s processzorral együtt), csak belekóstolok a nagyobb XFCE verziókba is (felteszem, ezeken már futhat a Chrome? Ugyanis ez a jól bevált - és beállított - böngészőm).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

17.2 XFCE

Szerintetek érdemes lenne megpróbálni erre a laptopra (1600MHz processzor, 1,5GB RAM, 60 GB HDD) feltenni a LM 17.2 XFCE-t? Szimpatikus, hogy elég kevés memória igénye van.

Ezzel kapcsolatban egy érdekesség: Első letöltésnél az ISO fájl 1,7 GB méretű volt. Ezt olyan helyre mentettem sietősen, ahol nem is kerestem volna a lemezre való kiírásnál, ezért inkább megismételtem ennek az ISO-nak a letöltését, amelyik már csak 1,5 GB méretű. Balszerencsémre itt is közbejött más, halaszthatatlan ügy, és ennek a fájlnak a lemezre mentése is elmaradt, de már "szem előtt volt". Eközben hozzá jutottam egy telepítőlemezhez, ami ugyanezt tartalmazza, de ez már csak 1,4 GB nagyságú. Melyik "változatot" lenne érdemes telepíteni ezekből? Netán van-e tudomásotok róla, hogy miért ez a jelentős nagyságrendű méretbeli különbség az ISO-knál?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:17.2 XFCE

#2 Szia !
Szerintem mindenképp megér egy próbát. (előbb live-cd-ről) és ha minden ok.,.....
Szerintem, neked a 32bit-es lenne megfelelő. - ennek 1.4GB a mérete (az eredeti ISO)
Az ellenőrző összege:

7059f4473d4e926cd6f000ecaa5899b1

Ha az a szándékod hogy telepíted, ellenőrizd le a letöltött képfájlt !

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:XFCE

#1 Nincs kisebb, vagy nagyobb XFCE változat, csak egyfajta van. Ez egy könnyűsúlyú asztali felület, ezért ajánlott gyengébb teljesítményű gépeken használni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:17.2 XFCE

#2 Már miért ne érné meg. Live cd-n futtatva kipróbálod, és ha tetszik,és működik, akkor letöltöd a telepítőjét és installálod. Én a tiédnél is egy fokkal gyengébb konfigon (1,5 GHz Celeron M CPU, 512 MB RAM) futtatom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

17.2 XFCE telepítés

Úgy néz ki a dolog, hogy hamarosan rá fogom szánni magamat arra, hogy lecserélem a Maya XFCE-t a frissebbre. (Elég sok időmbe telt, mire az asztali géppel nagyjából egy szintű kezelési beállításokat értem el vele.)

Ezzel kapcsolatban csupán annyi aggályom lenne, hogy a LM 15 XFCE lemezzel live módban nem indult a laptop. Elképzelhető hogy a 17.2-es változat már jóval "engedelmesebb" lesz ezen a téren?

zoli62 én a Chrome-ot "favorizálom" leginkább. Nálad működik-e ezen a verzión, vagy inkább maradjak a Firefoxnál? (Ha már kénytelen voltam megszokni a Maya-n... Azért ennek is van egy csekélyke előnye [kérdés hogy meddig] a beépülő letöltő, ami a Chrome-on csak külön könyvjelzőben használható. [Sajnos a weblapok "egyenes" fordításában alul marad - ezt lényegesen többször használom.])

Mindenképpen a 32 bites verziót teszem fel belőle.

Még mindig nyugtalanít egy kicsit hogy miként lehetséges, ha ugyanazt a rendszert töltöm le, ugyanarról a szerverről, miért vannak különbségek az adatmennyiségben - pláne ilyen eltéréssel?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:17.2 XFCE telepítés

#6 Azt hogy a 17.2-es Xfce live módban indul-e a gépeden, csak úgy tudhatod meg, hogy kipróbálod.

A 17GB-os méretre, nem találok magyarázatot !

A 17.2 Xfce 64bit-es verziója ami 1.5GB-os.

Ami a Chrome (Chromium) automata fordítóját illeti...néha kifejezetten nem jó !

Ugyanis, van úgy hogy a lefordított oldalon lévő parancsot is lefordítja !...és ez így kimásolva - indítva, pesze hogy nem működik !

(Úgy emlékszem belefutottál már ilyenbe.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

17.2 XFCE telepítés ismét

 Azért is írtam előzőleg hogy "rá fogom szánni magamat", mert mind az asztali gép, mint a laptop HDD-je kissé tele van. Ugyanez a helyzet a felhőtárolóimmal, és a pendrive-ommal. Le kell mentenem egy "csekélyke" adatmennyiséget, hogy meg tudjak mozdulni (alig 500 GB az egész lehetőségem így). Újabb tárolóféleséget kell beszereznem (dvd, SD, pendrive) és ezekre kitenni valamennyit belőlük.

Minden esetben a Czeh Republic NZ szerverről töltöm a verziókat, és csak a 32 biteseket.

A Chrome fordítót megszoktam már az évek során, jól emlékszel lala, hogy belefutottam lefordított parancssorba, ami nem működött. (Azóta nagyon belevéstem a saját memóriámba ezt a baklövésemet, nehogy elkövessem mégegyszer.) 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve