XED editor kiemelési üzemmód

Fórum: 

Sziasztok!

Abban várom a segítségeteket, hogy én a XED szövegszerkesztőt használom egyszerű html, javascript és css editálására. A korábbi (20.0) verzióban működött is rendesen a szöveg szinezés. A kiemelési üzemmódot automatikusan felismerte, de amióta 20.1-re cseréltem a Mint-et, ha a html fájlban van <script></script> rész, az egész szöveg csak fekete lesz. Mutatom:

https://pasteall.org/media/4/d/4d2b8d0928503a2ceada8728161077b0.png

A kérdésem: hogyan lehetne visszaállítani a "régi" beállításokat. Utána olvastam, hogy van a usr/share/gtksourceviewX (az x helyére 2.0, 3.0 és -4 értelmezendő), ahol ezek a színsémák vannak, de szerény tudásommal semmit nem tudtam ezekből kiolvasni.

Tudom, van(nak) erre jó és jobb alkalmazások, de erre mégis kiváncsi lennék, hátha van valami varázslat erre. Előre is köszönöm a válaszokat!

GtkSourceView hibája, nem a XED-é

Azt látom, hogy másoknak is problémája.

Én rákeresnék Synapticban a "GtkSourceView"-ra, és megnézném, mi van telepítve, mi nincs, próbálkoznék, pl. libgtksourceview-3.0-dev -el, sajnos nem használom a XED-et, vagy hasonlót, ami GtkSourceView-t használna.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

GtkSourceView hibája, nem a XED-é

Köszönöm!

Sajnos hiába toltam fel, maradt minden a régiben.

https://pasteall.org/media/5/3/533fba4260ce651a56a68ac6ca150ca4.png

Arra meg egyáltalán nincs kedvem, hogy mindent telepítsek. Szóval alternatív megoldást kell keresnem. Átmenetileg találtam a notepadqq appot, hát épp határeset. Még egyszer köszönöm a választ.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Próbálj frissíteni a Linux

Thx

Mivel nem vagyok nagy guru, azért nem azt (20.2) tettem fel, mert béta. Stabil rendszert akartam, de azt nem gondoltam, hogy a 20.0 és a 20.1 között elég sok változás van. (...vagy csak én futok bele állandóan ezekbe)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Próbálj frissíteni a Linux

#4 Nem béta már.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve