Volna-e lehetőség a személyes tapasztalatcserére, és segítségnyújtásra?

szhf62 képe

Fórum: 

Néhány felhasználó többszöri nekifutásra sem tudja interneten keresztül megoldani a linux telepítésével, vagy annak egy részének működésével járó gondjait, hibáit. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a segítségnyújtást nem értette meg teljes mértékben vagy nem úgy alkalmazta. Lehet hogy adódhat olyan (addig) nem észlelt hiba a gépében, amitől a segítségnyújtás - akármennyire szájbarágós is volt - sikertelen lesz még akkor is, ha a kérő azt szóról-szóra követte. Nem született mindenki szerelőnek, vagy rendszergazdának, hogy elsőre észre vegye ezeket az apró, jelentéktelen hibákat, amit lehet hogy a segítség nyújtója már tapasztalt, csak nem akarta ezzel is megterhelni a kérdezőt.

Nem régen olvastam itt a közösségi oldalon, hogy konkrét helyen keresett valaki linux felhasználót a problémája megoldásának segítségére (direkt nem írtam közelebbit). Lehet hogy előtte sok sikertelen próbálkozása volt, de még a reményt nem adta fel, hátha eredményes lesz végül.

Néha nálam is előfordulnak problémák, amik első olvasásra nagyon furcsának tűnnek - lehet hogy még sokan nem találkoztak vele -, de léteznek. Talán az eféle kis gép- vagy hardver hiba/hibák miatt jelentkezik ilyen "dühítő" gond, amit szinte nem lehet a távsegítséggel megoldani. Ha szerencsénk van, és akad elérhető közelségben lakó vagy tartózkodó linuxos, vele "többszemközt" sokkal könnyebben rá lehetne jönni a probléma (hiba) okozójára. Ha netán még így, ketten is tanácstalanok lennének, még mindig itt van a fórum a megoldásra.

Mennyire lenne ez az ötlet kivitelezhető? Nem vita témát szeretnék ezzel elindítani, csak egy lehetőséget vetettem fel.

kami911 képe

Nos havi/kéthavi

Nos havi/kéthavi rendszereséggel szervezhetnénk valami baráti találkozót, amikor segítunk ebben és telepíteni is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Jó lenne, ha ez, vagy

 Jó lenne, ha ez, vagy hasonló kivitelezhető lenne, de nem csak a főváros viszonylatában. Egyszer egyik megyeszékhelyen, vagy városban, más alkalommal másik településen. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Például Egerben! :) Linux &

Például Egerben! :) Linux & wine. Esetleg jó lenne tudni ki merre lakik, hogy segíthessünk egymásnak személyesen is, ha kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Korábban volt a magyar Ubuntu

Korábban volt a magyar Ubuntu fórumon egy felhasználói/segítői térkép is, csak sajnos lehalt a szerver, amin ment (talán gazdája is magára hagyta). Azt jó lenne valahogy újra életre kelteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve