videokártya tipp kellene

Fórum: 

Hahó, Gamerek, kik olvassátok... Mondjon valaki egy olyan AMD videokártyát, ami pöpecül működik sokáig.

A csúcskártya fogalma nálam fordítottan arányos a TDP-vel, magyarul ne fogyasszon sokat, de azért legyen valami erő benne. Mint pl. RX 460, vagy RX 550, (75 ill. 50 W TDP), 4GB RAM, na ezek pont jók lennének, ha megbízhatók lennének, de nem azok. Neten ha van ilyen használt kártya eladó, függetlenül attól, hogy nem volt bányászásra használva (ezt ki szokták emelni, nem tudom minek, mert ki használna egy ilyen kártyát bányászásra, oda kW-k kellenek), szóval ezek többségén látszik, hogy a hátul levő feszültségalakító csipek (3 lábú nagyobb fekete kockák) át lettek forrasztva, azaz cserélve voltak, vagy min. melegítve.

Dominik műhelye (YT csatorna) szerint is ezek labilisak, melegítés csak kis ideig használ, csere tartósabb, de az is hamar meghal, folyton cserélni kell ezeket a csipeket.

Nem videokártya paraméterek kellenek, azokkal tisztában vagyok, hanem olyan infó, hogy melyik kártya az, amelyik évekig  tud működni meghibásodás nélkül, amelyik min. PCIe 4.0, AMD, és van neki 2-4 GB memóriája.

Tippje valakinek?