Videófájlok összefűzése

Fórum: 

Sokszor okozott problémát az azonos paraméterekkel konvertált (enkódolt) videók összefűzése, mert sem az Avidemux, sem az MKVToolNix nem képes hibátlanul megoldani a feladatot: az illesztésnél szétesik a kép.
Érdekes módon a ChatGPt adott jó megoldást a problémára, de terminálosat:

ffmpeg -f concat -safe 0 -i files.txt -c copy output.mp4

Ahol a files.txt tartalmazza az összeillesztendő videókat, ilyen formában:

file 'video1.mp4'
file 'video2.mp4'

Tudja valaki, hogy az említett két videókezelő program miért nem tudja végrahajtani hibátlanul az összeillesztést?

Nekem az Avidemux

Sosem hibázott ilyen téren. Sőt igazából nem is emlékszem, hogy volt-e gond, még ilyen-olyan szűrők alkalmazásával sem. Olyan volt hogy végeredményben láttam csíkozódást meg egyéb furcsaságokat, pl. legutóbb, amikor körbe vágást, és újrakódolást kértem, ám ezekről mindig kiderült, az eredetiben is ott voltak, csak nem vettem észre, mert azt nem sasoltam annyira, mint a végeredményt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem az Avidemux

#1 Akkor elküldöm a két 1 perces fájlt összefűzésre, és összefűzés után játszd le az SMPlayerrel:
https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ1s310ZgR2O69RP02FDaT4f7pY14kT2...
Az 1. rész után következik a 2.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
lynx képe

Videófájlok összefűzése

#1.1 "Tudja valaki, hogy az említett két videókezelő program miért nem tudja végrehajtani hibátlanul az összeillesztést?"

Valószínűleg azért nem tudják, mert nem olyan profi programok, mint az ffmpeg.
Nézd csak meg mit írnak magukról:

FFmpeg is the leading multimedia framework, able to decode, encode, transcode, mux, demux, stream, filter and play pretty much anything that humans and machines have created. It supports the most obscure ancient formats up to the cutting edge.

A másik két program nem ír ilyet magáról.
De a viccet félretéve, azok érzékenyebbek arra, ha mondjuk nem egyezik meg a két részlet bitrátája:
Agá1.mkv 2329 kb/s
Agá2.mkv 3061 kb/s

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videófájlok összefűzése

#1.1.1 Nem hiszem, hogy az eltérő bitráta miatt nem jön össze az összeillesztés. A két film azonos átlagos bitrátával van enkódolva. A mellékelt 2 példavideónál azért tér el, mert így jött ki az átlag, kétmenetes kódolással.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem az Avidemux

#1.1 OK, megnéztem, és kb. értem hol van a problémád. A két fájl bár nagyon hasonló kódolású, eltérő a bitrátája, ráadásul változó, ami csak simán összefűzve nem lesz jó, a második rész képe minimum szétesik, és nagy eséllyel a hang is, mert annak is változó és eltérő a bitrátája. Sima összefűzéskor az első videó paraméterei lesznek a az alap paraméterek. Végig azok lesznek figyelembe véve, így amikor a lejátszás a második részhez ér, akkor jön a káosz.

De nem is értem, hogy miért akarod összevarrni a 32-es farmer jobb szárát a 42-es farmer bal szárával, anélkül, hogy egyéb szabászati beavatkozást igénybe vennél, és aztán miért csodálkozol, hogy nem lett jó a végeredmény.

Nyisd meg Avidemuxban az első videót, add hozzá a másikat, és ne COPY opció legyen a kép és hangsávnál, hanem adjál meg egy kimenteti formátumot, és paramétereit. Mármint újra kell kódolni, és akkor jó lesz.

Ahogy az ffmpeg is csinálja, abban a formában, amit megadtál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem az Avidemux

#1.1.2 Épp az a lényeg a copy összefűzésben, hogy nem kell újrakódolni. Újrakódolással jó lesz a végeredmény, azt én is tudom.

Az ffmpeg nem kódolja újra a két videót, hanem simán összerakja őket, hiszen a parancsban copy van.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem az Avidemux

#1.1.2.1   a copy azt adja meg, hogy másolatba mentse a végeredményt. Illetve aztán lehet megadni a célt. Én megnéztem a man ffmpeg-et. jó hosszú, de átvizslattam. Újrakódolja azt így, hidd el.

És szokjál rá a konstans bitrátára, így kevesebb meglepi ér. Én soha nem használok VBR-t, alapból van pár mentett beállításom, mind egy fix CBR, és nincsenek ilyen gondjaim.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nekem az Avidemux

#1.1.2.1.1 A példaként felhozott ffmpeg nem kódolja át az összefűzött videókat, hiszen a két teljes filmmel néhány másodperc alatt végzett – az egyik hossza 1:30:05, a másiké 1:26:38.
CBR-re meg nem térek át, mert rosszabb minőséget produkál, mint a változó bitráta, hiszen ez utóbbi a jelenetek mozgalmasságától függően változtatja a bitsebességet.
A hiba talán a P, B, I képkockák nem megfelelő illesztéséből adódik, vagy az említett két program hibásan kezeli az információkat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
lynx képe

Nem értem a nyűglődésedet

Nem értem a nyűglődésedet. Van egy program, ami jól megoldja a feladatot, és vannak amelyek nem. És te azokkal akarod megcsináltatni, amelyek képtelenek rá.
Nem vagy egy kicsit mazochista?

Az ffmpeggel összefűzött két fájlt az MKVTollNix segítségével kétfelé vágtam 1:07-nél, majd összefűztem vele, és tökéletesen összefűzte.

Én nem szoktam filmeket összefűzni, de ha egyszer szükségem lesz rá, az ffmpeget fogom használni, amit már sok más dologra is használtam, például a mobilos videók forgatására.
Javaslom neked is, hogy használd szeretettel, és örülj, hogy van egy ilyen nagyszerű program!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve