Videó letöltés

Fórum: 

Olyan programot keresek, amelyik korrekt módon (hibamentesen) tud letölteni egy oldalon lévő videót.
Ezzel adódott gondom: https://www.dailymotion.com/video/x46og3q
A 4K Video Downloader nem tud vele mit kezdeni, a Video DownloadHelper letölti és konvertálja ugyan a videót, de van egy kis hibája az eredménynek: kissé szaggatva mozog a kép, és a hang is elcsúszik, 200 ms-ot siet (ez utóbbit könnyű korrigálni az MKVToolNix-szal).
Van egy sejtésem, hogy mi okozza ezt: a letöltött videó fps-e 25, míg az eredeti 29,97 lehet. Olyankor szokott a szaggatás előfordulni, amikor csökkentem egy videónál a másodpercenkénti kockaszámot (érdekes, hogy fordított esetben nem tapasztalható).
A letöltött és konvertált klip itt van, de be kellett tömörítenem, különben a Vidoza, vagy a Google Drive újrakonvertálja a videót:
https://drive.google.com/file/d/1qfFCcF6yV48Wl1re-Yg10izj20uHCJd_/view?u...
A klipnek van 2. és 3. része is. Profi zene és profi zenészek, énekesek adják elő a számokat. David Gilmour nem gitározik, de aki helyette van, ő is jó.

Videó letöltés

#1 Így tudtam installálni:
sudo apt update
sudo apt install snapd
sudo snap install video-downloader
Innen indítható terminálból: /snap/bin/video-downloader
Most konvertálom a videót, eltart egy darabig.
Jó lenne egy indítö ikont létrehozni hozzá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videó letöltés

#1 #3 Elkészült a letöltés, és úgy látszik most nincs akadozás, valamint a hang se csúszik el a képtől. A felbontást viszont hiába állítottam 720p-re, a letöltött állomány mérete 1024x576 - valószínűleg az eredeti videó mérete is ilyen.
Azt hiszem ezt a programot más oldalakon is tudom majd használni. Kösz szépen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Videó letöltés

#3 A menüszerkesztővel létrehoztam az indítóikont.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Video DownloadHelper letölti

Video DownloadHelper letölti és konvertálja ugyan a videót, de van egy kis hibája az eredménynek: kissé szaggatva mozog a kép, és a hang is elcsúszik, 200 ms-ot siet

Én inkább az eredeti videót töltöm le, és valamilyen asztali alkalmazással alakítom át, mert ... mintsem olyan alkalmazás alakítsa át, amellyel a videó tulajdonságait megváltoztatni nem tudom úgy igazán. A Video DownloadHelper is képes csak letöltésre.
A AviDemuxot, a Kino-t használom szerkesztésekre, átalakításra. Az OpenShotnál valami hibát tapasztaltam, a KdenLive-ot még nem ismertem ki, és itt is valami hiba volt, azt hiszem ..., mert nemrég szükségem volt szerkesztésre.
Tehát a fenti alkalmazás is alkalmas a feladatra, csak nem kell átalakíttatni vele a videót. Azt nem jó csinálja ezek szerint.

-----

Egy ígéret. Régebben említettem az AviDemux alkalmazással történő vágást, vagyis a hang- és a kép elcsúszásának kiküszöbölését. A régebbi bejegyzésemben a DropBox képeket áttöltöttem máshova, így láthatóan, azaz képekkel is elérhető a leírás itt.
Mindez a régebbi verzióval megmutatva. Az újabb verzió így működik:

Manapság kicsit más kezelni az AviDemux alkalmazást, de mostanság is valahova bele kell bökni az idővonalba (lehetőleg a vágás környékén), aztán a balra- vagy a jobbra kurzor nyilakkal a kulcs képkockák valamelyikére lépni. Csak a kulcs képkockáknál lehet vágni a videót (az A és a B kijelölésnek meg kell lennie, és a kulcs képkockán kell lennie mindkettőnek), mert így a vágás végrehajtásakor a hang nem csúszik el a képtől. A kulcs képkockák a kép- és a hang szinkronja miatt vannak benne videóban, bizonyos távolságonként elhelyezve.

Ha nem kulcs képkockánál vágunk, akkor idő eltolást lehet alkalmazni a hang- vagy a videó sávnál, próbálgatással.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve