Viber

szhf62 képe

Fórum: 

 http://linoxide.com/opensource/install-viber-linux/ Megpróbáltam feltenni ezt a link alapján, de valamiért nem sikerült. Ugyan ez történt ezzel is:

http://askubuntu.com/questions/366587/how-to-install-viber-on-ubuntu-13-...

Valakinek sikerült ezt telepíteni a LM 32 bites verziójában? Ha igen, közölje a menetét részletesen (.deb fájl-al szépen elboldogulnék -  ha lenne).

RE: Viber

@#0 Ez 64 bites, fel fog menni 32 bitesre?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Viber

 @mumorec Sajnos nem. A 64 bites fájlt letölti ugyan, de nem tud vele semmit kezdeni a gép. (ki is töröltem)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:Viber

@lala Ha sikerül feltuningolni a gépet, és 64 bites LM-t teszek fel, ez a tökéletes link a Viberre. (sajna a 32 bites verziót "elfelejtették" belőle. :(  )

A Gdebi "rossz architektura amd64" hibaüzenettel válaszol.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

Viber 32 bitre

Szevasztok! Kerestem a megoldást 32 bites Viberre mivel csak 64 bites linux verziót találtam de az sem indult a másik 64 bites gépemen. Mindenféle hibákat irkált az AMD-s gépen telepítéskor. Meguntam és Wine segítségével feltelepítettem a Windowsos Vibert a 32 bites öreg gépemre. Probléma nélkül fut azóta is. Ajánlom ezt a megoldást ha valaki 32 biten szeretne viberezni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Viber 32 bitre

#5 "Mindenféle hibákat irkált az AMD-s gépen telepítéskor."

Ha ezeket írtad volna, lehet, megoldjuk, másoknak sikerült. A Viber-en túl: ha nem megoldható valami, az legtöbbször egy adott Third Party alkalmazási hibája, rosszul van fejlesztve.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

Még utoljára Viber

Érdekes, azt hittem megoldást jelent a leírásom néhány ember gondjára most meg semmi reakció, hogy sikerült vagy nem. 

Csak nem megoldódott linuxos Viberrel a dolog én meg nem tudok róla?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Még utoljára Viber

#9 Nincsen jelenleg natív linux-szos Viber, csak 64 bit-es rendszerre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:RE:Még utoljára Viber

Igen, ezért írtam le miképpen tettem fel 32 bitre, sőt azóta ismerős 64 bites Cinnamonjára is a Vibert. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Még utoljára Viber...

 @Una ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a windows 32 bites Viber verzióját letöltve simán elketyeg a Wine-vel? (Valahogy csak ezért nem szándékoznák XP-t felrakni Virtualboxban. Akkor marad a Skype.)

"Wine segítségével feltelepítettem a Windowsos Vibert". Ezt hogyan tudtad összehozni? (Ebben még nincs tapasztalatom eddig.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Még utoljára Viber

#9 "Wine segítségével feltelepítettem a Windowsos Vibert a 32 bites öreg gépemre."

Melyik Wine, melyik Linux Mint?
Megnyitás Wine-nal a Viber "*.exe"-re vagy vannak általunk nem ismert függőségei is a folyamatnak?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
Una képe

RE:RE:Még utoljára Viber

Nagyon szájbarágós bocs de így írtam le egy nagyon-nagyon kezdő ismerösnek és az a legegyszerűbb ha ezt bemásolom. Minden Mint 32 bites verzión fut.

A másik. A leírásban is szerepel de kiemelem, a telepítéskor legyen ott a telefon amire már fel van téve a Viber. Ennek be kell lenni kapcsolva mert a telepítési folyamat része, hogy arra kódot küldenek (ezzel ellenőrzik, hogy valóban megvan telón a program) és ezt be kell írni az aktuális ablakba!

Ha ez nincs meg akkor ne kezdd el a telepítést mert "csak" a számítógépen nem futhat. Teljes értékű másodpéldányként lehet telepíteni.

...................................A leírás.....................................

Le kell töltened a Viber PC nevű programot ami itt is érhető:

http://www.mobilefanatics.hu/viber-pc/

A Windowsos verziót (32bit) töltsd le ne a linuxost!!

Ha letöltődött a gépedre keresd meg és kezdődhet a telepítés.

Vagy a „Letöltések” mappában van vagy az asztalon találod meg. A „Letöltések”-be az „Asztal” bal felső mappájára („Saját mappa” vagy ilyesmi) kattintva tudsz eljutni. Rákattintasz és a bal oldali sorban meglátod a „Letöltések” sort. Ha ott nincs a Vibersetup akkor vagy az asztalon van vagy a Tároló partíciódban a  „Letöltések”-ben vagy a „Saját mappa” bal oldali menüjében lévő „Letöltések”-ben. Ha nem találod akkor a MENU-re (bal alsó gomb) kattints és írd be a keresősávba, hogy Vibersetup.

Valahogy majd csak meglesz.

Ha megvan akkor nyomsz rajta egy jobb, azaz jobb gombot és a felugró ablakban a

Megnyitás ezzel: „Wine Windows Program Loader” sort kell választanod.

 

Gyorsan lefut a telepítés.

 

Most azt kérdezi, hogy van már a telefonodon Viber?

 

YES.

Be kell írnod a telefonszámod.

Az országhívó már be van írva, csak a 20 , 30 vagy 70 kell és utána a telszám. Egy kódot fogsz kapni telefonra amin feltétlenül legyen bekapcsolva a Viber mert arra fog érkezni egy kód amit be kell írnod az üres mezőbe!!

Megjött, beírod és ezzel elkészültél a telepítéssel.

 

 

 

 

Ott van a Viber a bal oldali menüben a WINE cuccok között 

Jobb gombbal kattints rá és nyomd meg a „Ikon hozzáadás a Tálcához” sort. Ezzel elérted, hogy a továbbiakban nem kell keresgélned, lent a tálcán megjelenik mint ahogy a képen van.

Ha kell állítsd be, hogy a Wine nyissa meg.

Minden gépindításkor menj át a 2-es asztalra, kattints a Wiber ikonra és ha elindult menj vissza az egyes asztalra. Ha hívás van a Wiber hanggal jelez. 

 

 

 Még annyit teszek hozzá a fórum olvasóinak, hogy a Wine támadási felület ad Windowsos vírusoknak. A hölgynek akinek írtam ezt a levelet, korábban feltettem a gépére a Comodo vírusirtót valós idejű üzemmódban, hogy meg ne fertőzze a Windowsos kapcsolatait. Ez most jól jön mert megszünteti a támadási lehetőséget ami egyébként csak a Wine-re és az azon futtatott programokra jelent kockázatot. A Linuxra nem.

Jó munkát!

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
Una képe

Wine telepítés

 A képek nem jelentek meg de így is lekövethető remélem.

Még annyit, hogy a Wine mellé fel kell tenni még a wine mono 008-at, a wine gecko 2.21-et és a wine 1.6-ot. Ez az összeállítás nagyon sok Windowsos exe futtatását teszi lehetővé. Van játék amit windowsra írtam vagy 6 éve de jobban megy linuxon a Wine segítségével mint ott. Olyan apró elemek is aktivizálódtak a programban amiket még soha nem hívott elő a Windows!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
szhf62 képe

Még utoljára Viber - lehet hogy ez a megoldás 32 bit-re.

 Úgy néz ki, hogy a 32 bites rendszert használók is fellélegezhetnek a leírás alapján. Ilyen formában így is meglesz a Viber. (Már csak egy telefont kell szerezni, a Google Play-en megvan a Viber alkalmazás is.) Nagyon jó ez a szájbarágós leírás, köszönet érte. Még annyi kérdés lenne ezzel kapcsolatban, hogy csak a Comodo mentheti meg a windowsos kapcsolatokat, más (pl: Avast) az nem igazán? A tipp a további Wine-k telepítésére sem utolsó, legfeljebb a talonban tartott XP-s alkalmazásokat (amik "csak" a Wine-vel félig, vagy egyáltalán nem működtek) megpróbálom "szóra bírni".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Una képe

RE:Még utoljára Viber - lehet hogy ez a megoldás 32 bit-re.

Ha van ismerős okostelefon tulaj, meg lehet csinálni a telóján az accountot aztán azonnal telepíteni a számítógépre majd kikapcsolt nettel levenni a telefonról, pl. egy gyári állapotra való visszaállítással. Így nincs alkalma "jelenteni" a Vibernek mint a normál eltávolításkor. Ezek után jöhet a telefon beállítása és a Viber telepítése az eredeti gazda adataival és nincs semmi gond. Van még egy trükk a témában. Munkaigényes ha csak idegen teló áll rendelkezésre de érdemes megcsinálni. Arra a telóra fel kell vinni a telefonkönyvet amelyiken az accountot megcsinálja az ember mert ezt kiolvassa a Viber és felviszi a központi tárolójába. Ez az adatbázis az első indításkor automatikusan felkerül a számítógép Viberjére és akkor valóban olyan lesz mint ha telefonon futna. Más módon nem lehet bevinni a számítógépen futó Viberbe adatokat mert alapból a telefonon történő változásokat követi a számítógépre telepített másodverzió. Ezért kell a telóról is trükkösen levenni. Normál uninstall esetén elveszik a jogosultság a használatra és repülnek a telefonszámok a programból mert mindig a telefonnal szinkronizál a Viber. Ha net nélkül kerül eltávolításra az elsődleges account a telóról akkor úgy néz ki, hogy a gazda nem lapcsolja be a telefonját de egyébként minden rendben van a jogosultsággal!

A Comodo. Jól teljesít és a neten elérhető tapasztalatok is pozitívak róla. Én is teszteletem többszörösen becsomagolt Wines vírusokkal és szépen megfogta őket. Az is rokonszenves, hogy sok anyagot lehet elérni a konfigurálásáról ami alighanem azért van mert nagyobb szabadságot ad ezen a téren mint a többiek. A nagy nevek nem engedhetik meg maguknak, hogy valaki eltekerje őket aztán a neten panaszkodjon, hogy az xy van a gépemen de nem ér semmit.Ők összeraknak egy csomagot kis mozgástérrel de speciális igények esetén nincs hangolási lehetőség. Akinek ez is számít annak jó választás a Comodo.

Wine. Nem vagyok szakértője a dolognak és nem is akarok annak látszani, A Viber felrakása is csak egy ötlet volt "semmit sem veszítek ha megpróbálom" alapon ha már amúgy is sok időt szántam a Wine programra amivel voltak problémáim. Arra gondoltam, hogy a világ linuxtársadalmában elérhető Wine futtatással kapcsolatos panaszokat és az azokra adott válaszokat túrom fel a neten, hátha tanulok a dologból és ha nem akkor még mindig ráérek Wine-t boncolni. Így találtam ezt a csomagot egy német lapon. Valami igaza biztos van a szerzőnek mert olyan alkalmazás ami szaggatott az alap Wine programon az most stabilan és magasabb fsb-vel fut viszont csodákra nem képes. Olyan programot ez sem indított el amit az alap Wine sem. Mindenesetre a terhelést bírja. Egy újratelepítés előtt (SSD-re tértem át) vagy 200-szor kiléptem és indítottam egy Winen futtatott összetett programot, hogy vajon mi történik, "elfárad" és belassul mint a Windows? Egy ipari alkalmazás miatt volt fontos a stabilitást tesztelni de semmi nem történt. Az utolsó alkalommal is ugyan olyan gyorsan töltött mint az elsőnél. Nem változott a program stabilitása és sebessége és később az éles felhasználás során is beigazolódott az előzetes mérés.

Remélem megválaszoltam a kérdéseidet!

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Veszélyes a Viber?

A 64-es gépemre letöltöttem ezt a fájlt: 

 http://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/Linux/viber.deb,

és ott megjelenik ez a szöveg:"This type of file can harm your computer. Do you want to keep viber.deb anyway?" Ijedjek meg tőle, vagy telepítsem nyugodtan? Ugyanúgy lehet telepíteni, mint a windowsban, csak rákattintva? Eddig mindent a szoftverkezelőből telepítettem, de ott nincs viber.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:Veszélyes a Viber?

#18 Ez egy általános jelzés a külső csomagoknál. Neked szól: akarod vagy nem. Különösebb jelentősége nincs, mindig ez van. Nyilván valamelyest veszély, egy nem tároló(k)ból elérhető csomag telepítése, azért készítették el így a figyelmeztetést.

Értékelés: 

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Rossz architektura

Telepíteni próbáltam, mire ez jelent meg: "Hiba: rossz architektura "amd64"

 Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Rossz architektura

#20   A Viber csak 64bit-es Linux rendszerre telepíthető. (Ha neked 32bit-es van,...persze hogy hibát dob.)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Most döbbenek rá, hogy a

Most döbbenek rá, hogy a gépem hiába 64 bites, a Linuxot egy kidobott 32-bites gép keménylemezén használom USB-n keresztül. Akkor bizony csak 32 bites....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Most döbbenek rá, hogy a

#22 Fentebb van ajánlás a 32bit-es Windows-os Viber telepítésére a Wine segítségével...ha ez megfelel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve