tplink tl-wn727n usb wifi

Fórum: 

 Vettem egy tplink usb wifit.

SEGÍTSÉG! Nagyon kezdő vagyok Linuxban. Sok oldalt néztem, sok infót találtam, de nem segített. Biztos én nem értem. Kérlek segítsen valaki. Ndiswrapper van, az látja az eszközt, de ettől még a linux nem.

szhf62 képe

TP-Link USB wifi

Ha a gépeden bármilyen linux vagy ubuntu van telepítve, a rendszer teljes betöltése után csatlakoztasd a modemet. Ha a megnyíló ablakban (a modem menüjében) nem találsz "LINUX" mappát, a készülék csak windowson működik. Talán reményt adhat virtualboxba telepített windows ennek a használatához, ha ragaszkodsz a megvett modemhez. Minden hardver vásárlásakor ténylegesen nem árt meggyőződni arról, hogy a kiszemelt portéka működik-e linux alatt. (Nem reklámcéllal ajánlom, de a ZTE R216 hotspot képes linuxon működni. Ezt használom.) Ha van rá lehetőséged, a vásárláshoz célszerű egy linuxos laptopot is magaddal vinni az eszköz kiválasztásához.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

RE:TP-Link USB wifi

#1 Első lépés.

sudo modprobe -v rt2800usb

( http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1902715.html )
Mi a terminál válasza az előbbi parancsra?

További lehetőség

sudo apt-get install linux-headers-generic build-essential git
git clone https://github.com/porjo/mt7601.git
cd mt7601/src
make
sudo make install
sudo mkdir -p /etc/Wireless/RT2870STA/
sudo cp RT2870STA.dat /etc/Wireless/RT2870STA/
sudo modprobe mt7601Usta

Ha az előbbi nem jött be, rendszer újraindítás után sem, akkor.

sudo apt-get install unzip
wget -c https://github.com/porjo/mt7601/archive/master.zip
unzip master.zip -d /home/$USER/
cd mt7601-master/src
make
sudo make install
sudo mkdir -p /etc/Wireless/RT2870STA/
sudo cp RT2870STA.dat /etc/Wireless/RT2870STA/
sudo modprobe mt7601Usta

Ha másik kernellel is próbálkoznál (anak telepítése után).

cd ~/mt7601/src
make clean
make
sudo make install
sudo modprobe mt7601Usta

Hasznos.

sudo update-initramfs -uk all

Amúgy ezeknek a parancsoknak mi a kimenete?

lsusb
modinfo rt2870sta

     forrás: http://askubuntu.com/questions/577941/installing-the-driver-for-tp-link-...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
kimarite képe

RE:TP-Link USB wifi

#1 Köszi az infót. Általában azonban ez a linux-szal együtt 'működés' nem jellemző a ZTE-ekre. A Huawei-re inkább, régi Nokia modemet is láttam jót (de arra még Ubuntu 12.04-et írtak [is], nem mertem megvenni). Az igazság az, a doboz mond el mindent, sajnos manapság egyre kevesebb infót, leginkább a Linux-szot hagyják le, de attól még működhet. Rá kell keresni pozitív példákra. Csak azért írtam, mert épp a ZTE-re nem jelemző egyáltalán az, amit írtál (Magyarországon a lila szolgáltató modemjeire sem, ezek általában ZTE-k vagy nagy többségben nemrég még azok voltak ... nincs információm)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:TP-Link USB wifi

Elég sokat kellett összetűzésbe kerülnöm a "leg-leg" szolgáltatókkal (azok műszaki munkatársaival, ügyfélszolgálatosaival, üzleti dolgozóival), mire így kialakult a használhatóság linuxon. Sokszor csak hasra ütve mondják rá egy új termékre hogy linuxon működik, de amikor a felhasználó szembesíti őket a kész tényekkel (próbára bevitt laptop), sokszor csak lesnek, mint hal a szatyorban. Így nagy részben elkerülhető hogy  csak windowson működő eszközt "erőszakoljanak" a linuxot használókra. Nem is beszélve arról, hogy a frissen megvett hardvert - ha nem megy linuxon - a szolgáltatók "használt készülékként" már nem akarják vissza vásárolni, csak erős "reklamálásra", és hosszú idő múltán hajlandóak erre.

A ZTE-nél a használati utasítás sem említi, hogy a hotspot képes linuxon müködni (a gyártó magyarországi képviselőjét is lehetetlen utolérni), egyedül az adatkábellel csatlakozásnál derül ki a használhatóság:

https://drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RNmhmWVpWdFlqbDA/view?usp=sh...

Huawei (és egyéb) készülékeknél nincs erről tapasztalatom. Ahol így nem jelenik meg a linux mappa, azzal a hardverrel lesz némi fejtörés, mire használni tudjuk linuxon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

tplink tl-wn727n usb wifi

Szia!

Nekem tplink TI-wn722n wifi-s egység van a gépemen. Nekem semmi mgondom nincs vele. Mint installálásakor egyből feismerte. csatlakoztasd a gépedhez, és a live rendszert indísd el. Ha akkor az óra melletti hálózati jelre kattintva fel tudsz csatlakozni, azaz létre tudod hozni a kapcsolatot az internet szolgáltatóddal, akkor minden rendben.

Én 2012 karácsony tájékán szenvedtem UHU linux-on egy akkor vásárolt WiFi-s kártyámmal. A végén siker koronázta a munkámat. Ennek eredményét beküldtem a levelező listára. Ezt az levelet később kitették a wiki.uhulinux oldalra.    http://wiki.uhulinux.hu/index.php/WiFi

Tehát itt a Windows-os driver van használva. Ez köszönhető annak, hogy a protokol kifejlesztésében nem csak a Microsoft vett részt, ezért a szabad szoftver is használni tudja. Valahol megvan ez az cikk, ha pontosan érdekel, akkor előkotrom.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:TP-Link USB wifi

Nagyon Köszi Kimarite.

Elsőre simán jó lett nem kell újraindítás sem. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve