Torrent probléma

Fórum: 

Szisztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Qbittorrent programot használok, a letöltés szépen működik, viszont vissza már nem tölt. Vodafone (UPC) netem van, a router ipv6 módban van. Tanácsolták már nekem, hogy próbáljam kibumlizni a szolgáltatómnál, hogy állítsák ipv4 módra, mert fix címet lehetne állítani és port forward beállítás működne. Viszont ez általában pénzes téma, hacsak nem tudok a szívükre hatni. Kérdésem, hogy mindenképpen vissza kell-e butítanom ipv4-re, vagy van más megoldás is? Esetleg használjak más torrent programot? Egyébként megnéztem a kis családunk többi gépén is ugyan ez a helyzet (win 10 alatt is), tehát a router lehet a hunyó.

Bármilyen segítséget előre is köszönök!

Nyugodj bele

Jelenleg olyan megoldás van szolgáltatói oldalon, amit hadd ne részletezzek, mert hosszú lenne, de a lényege, hogy nem teljesen kompatibilis s jelenlegi torrent programokkal. Amíg UPC volt, egy ideig lehetett kérni ipv4-re visszaállítást, mert egy csomó más sem kompatibilis ezzel a Docsis megoldással, pl. riasztók, kamerák, biztonsági rendszerek. Nem is került külön pénzbe, bár, ha fogytak az ipv4 címek, lehet, hogy pénzt kértek érte. De most, hogy VODA van, nem is tudom, hogy lehet-e egyáltalán. Az biztos, hogy rábeszélni az új IPTV kínálatukra azt nagyon tudnak, de meglévő problémára megoldást...

De a lényeg: kellene full ipv6 torrent kliens program, jelenleg az Azure tart ezen a téren nagyon elől, de más tekintetben gagyi. Van még a BiglyBT, ez is fejlődik.

És ez még nem elég, a teljes láncolatnak tudnia kellene támogatni, a másik összes seedelő, letöltő, az összes tracker.

Előbb utóbb, ha teljes lesz az ipv6 átállás, addigra mindenki felkészül, gondolom. BiglyBT már bizonyos torrentekkel boldogul, tud feltölteni, pl linux isok mennek csont nélkül, meg a saját pluginjai, és egyik másik egyéb is, főleg amcsi/kanadai kliensekkel tud kommunikálni..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

+infók, lehetőségek

Nem tudom, hogy az  érintett területen szolgáltat-e a Digi, úgy tudom, ők nem használnak ilyen technológiát. Vagy még nem hallottam róla. A Telekom is használ ilyen DS lite megoldást, ahol szolgáltatói oldalon van a NAT, ezt itteni fórumbejegyzésekből bogoztam ki. Egyébként meg nem ipv4/ipv6 kérdése a dolog, hanem a szolgáltatás milyenségéé. A UPC féle megoldásban nincsenek kiosztható publikus címek, afféle felezett routert biztosít, aminek a másik vége nála van, ott van a NAT, nem helyben. A net működik, és ez a nagy többségnek megfelel, max annyi a kellemetlenség, hogy nincs port sharing, nem megy a torrent seedelés. Ilyen panasszal meg nem lehet menni sehová. A nagy többség mellett van szűk kis halmaza is a felhasználóknak, akiknek fáj, hogy kívülről nem lehet elérni az eszközöket, de ezek közül sokan áldozni tudnak kerülő megoldásra, a maradék meg nem elég nagy tömeg, hogy panaszára változás történjen szolgáltatói oldalon.

Tehát milyen kerülő megoldások lehetnek?

- VODA ügyfélként kedvezményesen igényelhető kiegészítő mobil internet. A mobil internet egyelőre még ipv4 alapon működik, így a klasszikus port sharing, meg hasonlók használhatók ezzel. Pénzbe kerül, és forgalmi korlátja van. De elképzelhető, hogy elég az adatkeret, és lehet hogy megéri, de lehet, hogy nem.

- Port sharing / VPN szolgáltatás igénybevétele. Vannak még talán ingyenesek is, vagy már nincsenek, de fizetős biztos van. Van olcsóbb, van drágább. Van rosszabb, van jobb. Körül kell nézni.

- helyi, vagy ha van lehetőség távoli saját VPN szerver beüzemelése. Ez nem egyszerű, de nem lehetetlen. Kell hozzá egy gép, aminek kell net, és mennie kell, így áramot fogyaszt, azaz ez is pénzbe kerül. Szerintem a publikus VPN olcsóbb ennél, csak megemlítettem, mint lehetőséget.

- Kell olyan torrent kliens, amelyik tudja a VPN-t használni, pl. BiglyBT ilyen, tud Thor, meg egyéb hálózatokat is használni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

pl. provpn

Kicsit kutakodtam, itt van pl. a provpn, ennek alapcsomagja havi 1000 Ft+áfa, ez biztos hogy a legolcsóbb megoldás, mármint, ha érdekel... http://www.provpn.hu/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

pl. provpn

#3 Köszönöm a válaszokat! Ez utóbbit lehet, hogy kipróbálom, vagy várok türelmesen a teljes átállásra. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Részleges lehetőség

Nos van egy részmegoldás a probémára. BiglyBT program, ennek van egy beállítási lehetősége:
Átvitel menüpont alatt a "Mask download completion" opciót engedélyezni, az alatta levő "Disconnect seeds for masked but completed downloads" opciótól meg el kell venni a pipát.

Ekkor nem zárja a felépített csatornát, így aktív marad a cső továbbra is, így megy a feltöltés addig míg fut a program. De csak addig, lekapcsolás esetén zárul a kapcsolat, és nem tud újra felépülni, amikor a program újra el van indítva. És a beállítás a már befejezett letöltésekre lesz hatással, mert azok csatornája már lezárult.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Torrent

Nem töltenek visszafelé egyik sem. Próbálgattam több torrent klienst, a Deluge-t a Transmission-t a Ktorrentet a Qbittorrentet még a Bigly-t is de csak letöltőnek jók. A szolgáltatók ha blokkolják akkor nincs mit tenni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Torrent

#6 A fentebb leírtak a beállítás után indított letöltésekre igaz, a már meglévőkre nem, továbbá arra az esetre, ami a DSlite /IPv6 és CGNAT-IPv4 esetén jelentkezik. (ex- UPC, ill. egyes Telekomos hálózatokon, azaz nem blokkolásról van szó, hanem technológiai adottságokról)

Lásd:

https://jamesmacwhite.medium.com/virgin-media-should-abandon-its-ipv6-ds-lite-plans-for-the-uk-f8d690c7662d

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Részleges lehetőség

#5 írtam: És a beállítás a már befejezett letöltésekre lesz hatással, mert azok csatornája már lezárult.

Helyesen: És a beállítás a már befejezett letöltésekre _nem_ lesz hatással, mert azok csatornája már lezárult.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üdv!

Üdv!

Ugyan ebben a cipőben járok én is. Durván 2-éve átálltam Linuxra (nem bántam meg) és utána kb 1 éve vettem észre, hogy a torrentjeim passzívak. A qbittorrent szerint online az állapotom, de torrent oldal szerint meg passziv vagyok. Próbáltam kikerülni a Linuxot NAS-al, régi routerral amiről 100%, hogy tudom, hogy aktív voltam de a helyzet ugyanaz, próbáltam tűzfalat bekapcsolni, iptables-el is próbálkoztam, csak-csak passziv. Az összes portom zárt, pingre sem reagál -mit meg nem adtunk volna ezért win-es időkben (akkor aktív voltam, de próbálkoztam win-el és nekem az rémlik, hogy ugyan úgy passziv vagyok).
Ja és Digi 80/80-as a net. Volt most velük egy kis sebességbeli probléma, ott felvetettem ezt a korlátozást, de nem reagáltak rá. Passzivként  működök, látom is a nap végén, hogy mennyi ment fel -csak bosszantó az egész.
Hogy tudja így korlátozni, hogy minden portom zárt?

Üdv boeder

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üdv!

#9 Zavart érzek az erőben: Ha minden port zárt, lehet az is a passzívítás oka, de amúgy semmiképpen nincs semmiféle köze a forgamom korlátozáshoz. Ha forgalom korlátozás lenne, akkor passzív sem lehetnél, azaz a letöltés sem menne.

Be kellene nézni a router felületre, először információkat szerezni. Milyen típusú router? Látni-e a felületen Port forward, vagy hasonló lehetőséget? (Pl. DHCP alatt).

Ki kellene próbálni olyan klienst, amelyik rendelkezik fejlett hálózatfelderítő / diagnosztikai lehetőséggel. BiglyBT pl. ilyen. Nem akarom ráerőltetni senkire, kicsit BiglyBT FAN vagyok, illetve ezt ismerem jobbára, azért szajkozom folyton ezt. Ez képes mindenféle riportot generálni a hálózatról, ami segíti a hiba felderítését.

Ja, és azzal a panasszal menni bármelyik szolgáltató felé, hogy megy a torrent, háát.. khm...

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Üdv!

#10 Üdv!

Ez egy TP Link TL-WR941ND
https://imgur.com/a/hiiEQHo
És Qbit torrent (próbálkoztam BiglyBT -de nem jutottam vele eredményre idő túllépéssel szállt el).
Most éppen "megy" egy feltöltés 56912-es porton:
https://imgur.com/a/LRdw8GC

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  AKTÍV LETT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://imgur.com/a/tqQxT6K

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üdv!

#11 Akkor jó, szerintem lehetett külső szerver probléma is.

próbálkoztam BiglyBT -de nem jutottam vele eredményre idő túllépéssel szállt el

Ezt hogy kell érteni, mi szállt el időtúllépssel?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Üdv!

#12 A Teszt része a BiglyBT-nak.
Még most is Aktív -nagyon örülök neki, több hónapja kínlódtam vele.
Pedig a router beállításain nem változtattam (így rémlik legalábbis), de itt bedobtad ezt a DHCP+UPNP és hozzáadtam a Port forwardingot (másik porttal próbálkoztam anno) -és így most jó.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Üdv!

#13 A BiglyBT-nek is kell nyitni portokat nyitni a tűzfalban is, és a routerben forwardolni, rádaásul nem is egyet, mert többféle szolgáltatása van, rádásul tudja ezeket véletlenszerűen váltogatni is, ha ez be van állítva. Meg ha ez régen volt, lehet hogy nem is volt jó, azóta tuti van újabb verzió, mert folyamatosan frissül. Meg ha több kliens van a gépen, akkor arra is figyelni kell, hogy ne ütközzenek a portok. Sőt, mivel a hálózaton is vannak több gépen kliensek, arra is figyelni kell, hogy a többi gép között se legyen ütközés.

De hagyjuk ezt a részt, működik a QBittorrent, nem kell bántani.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha már itt

Nem torrentezek, max. disztrókat szedek le torrenten, évente kb. 2x, a szerverek kímélése miatt.

Viszont.
Én Digis vagyok, és kb. 1 éve nem megy nálam a DC, Direct Connect kliens, semelyik.
Vagyi megy, csak az évek óta beállított és működő portforward és minden beállítás ellenére csak passzív módba megy, és nem jövök rá az okára.
Már kitettem próbaképp  az egész pc-t a dmz zónába, Winen lelőttem a tűzfalat, DC klienst cseréltem és nem megy.
Ami még maradt ötletem, valamelyik nap megcsinálom, kiveszem a routert a rendszerből, csinálok egy közvetlen PPPOE kapcsolatot felhasználó név-jelszóval és kipróbálom.
Ha azzal sem megy akkor abszolút passzolok.

Linuxra létezik DC kliens? én eddig egyet sem találtam, vagy rosszul kerestem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha már itt

#15 Erre keress: linux dc++, a találatok között a Launchpad lesz az érdekes, ott leírt ppa-t kell felvenni, arról telepíteni. Most telón vagyok, nehéz linket beszúrnom, meg megfelelő infót idemásolnom.

Passzivitás oka lehet az is, hogy senki nem néz be hozzád, eléggé kihalóban van ez a műfaj.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha már itt

#15 No megnéztem, a launchpad-os eléggé elavult, nem fog működni a mai rendszereken. Alternatíva lehet az eiskaltdcpp, ez pl. benne van a Mint tárolóban. Rá kell nézni Xubuntu alatt, van-e?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha már itt

#17 Lennie kellene:

$ apt-cache policy  eiskaltdcpp
eiskaltdcpp:
  Telepítve: (nincs)
  Jelölt:    2.2.10+583+g17a6b034-2build1
  Verziótáblázat:
     2.2.10+583+g17a6b034-2build1 500
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu focal/universe amd64 Packages
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu focal/universe i386 Packages

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve