Torrent fájlok elérése Windows könyvtárból a Transmission-ben

Fórum: 

Sziasztok!

Kezdő felhasználó vagyok, windows alatt szoktam torrentezni. A gépemen a Windows mellé lett telepítve a Linux. Szeretném megoldani, hogy ha a Linuxot használom (szeretném ezt minél gyakrabban) és belépek a Transmission-be, ugyanúgy tudjam a torrenteket kezelni, mintha a windows menne. Tehát ha a már windows alatt létrehozott letöltési könytárak megmaradnának, és az új torrentek letöltése, valamint a seed-elés is ugynúgy menne, mint windows alatt. Beléptem, próbálkoztam, látszólag van a programban olyan menüpont, ahol a könyvtárak, mappák beállíthatóak, megadhatóak (ezeket látja is a program), de valami miatt mégsem működik a dolog.

Abban kérem a segítségeteket, hogy rájöjjek, én rontok-e el valamit, és van valami, amire nem jöttem rá, hogy hogyan kell csinálni.

Köszönöm előre is!

Üdv!

Windows alatt gyorsindítás

#1  
Én tettem fel neki a Mintet.
W7 az alany, nincs fast  startup, írja-olvassa a C-t a Mint.

Nem tudja megmagyarázni a Transmissionnak hogy ne csak a torrent mappát lássa hanem a torrent fájlok alapján visszaseedeljen.
Amit a Transmissionnal szedett le azt gondolom visszaseedeli a program.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Windows alatt gyorsindítás

#1.1 Vagy úgy. Az semmilyen torrent kliens nem fogja tudni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

BitTorrent-magfájl

#1.1
OFF
Nem is biztos, hogy neked írom ezt, lehet, hogy inkább Zoltánnak, de nagyon örülök, hogy itt látom az írásodat!
ON
Röviden: A dolog megoldása szerintem az lenne, ha úgy állítanád be a Windowsodat, hogy a kis torrent fájlokat (BitTorrent-magfájl [angolul: BitTorrent seed file]) egy könyvtárba mentsd le, ezeket akkor később a Linux Mint alól a Transmissionnel könnyen megnyithatnád és máris folytatódhatna a letöltés, visszaosztás.

Kifejtve:
Kiindulás
A példa kedvéért vegyük azt, hogy a Windows 7 alatt a torrenteket a C/torrentek könyvtárba töltöd le és a Linux Minten is be van állítva, hogy a Transmission ugyanide, a csatolasi_pont/torrentek mappába töltse le, itt tárolja ezeket az állományokat.
A kutya ott van elásva, hogy egy torrenthez nem csak ez a számunkra érdemi állomány tartozik, hanem egy picinyke torrent fájl is.

Szaladjunk végig a folyamaton.
A Windows 7 alól letöltöd a https://linuxmint.com/edition.php?id=311 oldalról a Linux Mint 21.3 Cinnamon torrentet.
Ez úgy kezdődik, hogy ezen az oldalon a „64-bit”-re kattintasz.

1.Ekkor a rendszered beállításától függően:
1.1. Ez a kis torrent fájl letöltődik valahová (akár észrevétlenül egy ideiglenes könyvtárba) és a torrent-kliensed automatikusan megnyitja.
1.2 Automatikusan vagy kézzel megadva a helyet letöltődik egy maradandó könyvtárba:
1.2.1 Itt aztán rákattintasz és ez meghívja a torrent-kliensed.
1.2.2 Megnyitod a torrent-kliensed és megnyitod vele ezt a fájlt.

2. Általában ilyenkor jön egy ablak, ahol  meg van adva az alapértelmezett könyvtár, ahol a torrent érdemi tartalma tárolva lesz, ha ezt jóváhagyod, akkor megkezdődik a torrent letöltése, aztán amikor ez kész akkor marad a visszaosztás, vagy angolul seed.
Eddig sima ügy.

Most indítod a Linux Mintet, abban a Transmissiont, amiben be van állítva, hogy az érdemi tartalom mentési helye a windowsos partíción lévő torrentek könyvtár, de a Linux Mint 21.3 Cinnamon torrent nem kerül visszaosztásra (seedelésre). Persze, mert a Transmissionnek fogalma sincs a torrentről.

Két módon lehet a tudomására hozni:
3.1 Ha az 1.2 pont szerint van beállítva a Windowsod és lementetted valahová a kis torrent fájlt, akkor a Transmissionben a Fájl/ Megnyitás-t választod és betallózod ezt a kis torrent fájlt.

3.2 Ellátogatsz a Linux Mint alól a https://linuxmint.com/edition.php?id=311 oldalra és a „64-bit”-re kattintasz, vagyis beszerzed a Transmission számára a kis torrent fájlt.

Amint megadtad a Transmissionnek a kis torrent fájlt hamar helyre fog állni a világbéke, ha a Transmission és a Win 7 kliensének tárolási könyvtára is azonos, máris meg fog kezdődni az ellenőrzése annak, hogy mennyi van meg az adott torrentből és a Megnyitás gombot megnyomva folytatódni fog az adott torrent letöltése/visszaosztása.


 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem nem erről van szó

Ahogy végül megértettem,  szerintem arról volna szó, a cél az lenne, hogy két torrent kliens használjon egy közös mappát, de ne csak úgy, hogy egy mappába mentsen a két program, hanem kezeljék is azt teljes körűen, Az A program által mentett torrenteket vegye figyelembe B program is, netán folytassa az A által megkezdett letöltéseket, de legalább is lássa és kezelje az A által letöltött cuccot úgy, mintha maga B töltötte volna le, seedelje, stb.

Ilyen szerintem nincs, nem csak mert A és B két eltérő program, de még egy programon belül sem teljesül feltétlenül, pl. egy újra telepített program sem veszi figyelembe az előző letöltéseket, még ha ugyanott, ugyanabban a mappában vannak, amikre az újratelepített program  is be van állítva.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Szerintem pedig igen :)

#2 Szerintem pedig én már vittem magammal egyik telepítésről a másikra a Transmission beállítóállományait, és folytatta ott a munkát, ahol a másik rendszeren abbahagyta (persze az azonos útvonalon lévő tárolási könyvtár, benne a letöltött érdemi állományokkal mindkét rendszeren azonos volt, ha ez nincs így, akkor emlékeim szerint kézzel kell kitallózni a tárolási könyvtárat és csináltatni egy ellenőrzést...).

Egyébként a ~/.config/transmission/torrents könyvtárban vannak a BitTorrent-magfájlok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve