TomoCon Valami alternativa??

Fórum: 

Valamilyen alternativa van-e, a fent nevezett programhoz? (3D-s)

Vagyis van egy cd, amin rajta vannak a mágnesrezonanciás felvételek, ezt akarnám megnezni, és számomra nagyon hihetetlen, hogy egy 2012-es Windowszos programhoz (wine alatt nem megy) nem lett időközben  valamilyen alternativa ami legalább a nézegető részét tudja. Aleskulap es imagej ki probálva, de ezek csupán egyenként jelenitik meg, nem folyamatosan.

A program és a leirása itt van:   http://mysharegadget.com/121678794

kimarite képe

TomoCop, Aeskulap, ImageJ

Szia, én ugyan nem vagyok orvos, de milyen MRI vagy DICOM felvételre gondolsz, aminek mozognia kell (gondolom ez az elvárás). A videóban léptetni lehet (Aeskulap): https://www.youtube.com/watch?v=0QOwL5yAAZQ
Neve nem Aleskulap, hanem Aeskulap! Pontosan kéne leírni az alkalmazás nevét, ha már -esetleg- orvos is vagy ... beteg hogy bízzon így? :-).
Az ImageJ szintén nézegető. Illetve sokkal többet is tud.
Olyasmi képeid vannak, mint amikor a fogász körberöntgenezi a szánkat? Mit is csinálnál pontosan? Lépegetni az Aeskulap képes. Nem tudom, hogy a TomoCop  mire képes. A linkelt PDF 242 oldal. :-)
Másold ki a PDF-ből, amire szükséged van, és illeszd be ide. Vagy írd le magyarul inkább, de ne szaknyelven. Legjobb lenne elmagyarázni, és egy videó.
Milyen kiterjesztésú fájlok ezek? Úgy is rá lehet keresni. Nem találtam videót a TomoCon-ról. Te tudsz mutatni valamit a működésről weben már megosztott videót? A kívánt működésről.

Fogalmam sincs, mit szeretnél, de itt van több szoftver:
https://wiki.ubuntuusers.de/DICOM/
A MedCon átalakít, itt volt róla szó:
https://lists.debian.org/debian-med/2003/01/msg00019.html

Mi volt a gond a Wine-os telepítéssel egészen pontosan (TomoCon)?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Nekem is van egy MR lemezem,

Nekem is van egy MR lemezem, én nem keresgélek Windowsos alternatívákat hozzá. A rajta levő (megfelelő) mappákból a felvételeket képmegjelenítővel (nálam az Eom használatos) néz(t)em meg, a lemezt - ha orvos kéri - Windows-al bármikor le lehet játszani. (Eleinte próbáltam én is a Wine-el "pörgősebbé tenni" a lemezt, de kudarcot vallottam.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Nekem is van egy MR lemezem,

#2 Csak nem mondja, mit szeretne. :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TomoCop, Aeskulap, ImageJ

Elnézést a késői válaszért...
Tehát: az mri vizsgálat után a kezembe nyomtak egy cd-t, amin rajta volt a tomocon nevű program és a használati utasítás hozzá, valamint egy dicom nevezetű mappa, melyben 488 darab kiterjesztés nélküli fájl,első ránézésre teljesen kaotikus jelöléssel legalább is számomra. A program ebből rak össze egy 3D képet, ez nem mozog, de lehet forgatni, belemenni, ... ...
Végül is az a youtube egész jó ötlet volt, eszembe nem jutott volna ott keresni ilyen szoftvert...  https://www.youtube.com/watch?v=XVMxbScbeBs

Tehát eddig lett egy félmegoldás, https://www.radiantviewer.com/videos/  
Wine alá telepíthető. A szépséghiba pedig az, hogy 3hónapos  ingyen licenc van csak, amit a weboldalukon lehet igényelni, ha letelik, meg lehet venni 99 euróért.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TomoCop, Aeskulap, ImageJ

#4 Ha ez a szakmád, akkor ez nem sok, ha csak kiváncsiság, akkor 3 hónapig mnden részletet megismerhetsz, értékelheted (talán) és ha még mindg akarod használni, akkor újratelepited (én nem tenném)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

TomoCop, Aeskulap, ImageJ

#4 A TomoCon is shareware. Jelenlegi verziók csak a „Kontakt” levelezéssel érhetőek el.

A mutatott TomoCon Lite 3.0 nem tudom shareware-e, de hiányzik egy dll, amit nem lehet pótolni, mert az alkalmazás sajátja:

-- telepítés

wine TomoConLite.exe

-- hiba

000b:fixme:winediag:start_process Wine Staging 4.0-rc5 is a testing version containing experimental patches.
000b:fixme:winediag:start_process Please mention your exact version when filing bug reports on winehq.org.
0009:err:module:import_dll Library TomoCon.dll (which is needed by L"Z:\\home\\lm191c\\Let\00f6lt\00e9sek\\tomocon\\TomoConLite.exe") not found
0009:err:module:LdrInitializeThunk Importing dlls for L"Z:\\home\\lm191c\\Let\00f6lt\00e9sek\\tomocon\\TomoConLite.exe" failed, status c0000135

Talán a teljes telepítő tartalmazná ezt a TomoCon.dll függőséget.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve