Telepítés

Fórum: 

Sziasztok!

Windows 10-ről álltam át a Linux Mint 18.1 Cinnamon-ra, ismerkedés céljából és még nem vágom annyira.

Minden tökéletes idáig bár a particionálással szenvedtem kicsit de sikerült.

Így néz ki: lh4.googleusercontent.com/zlKjFADvOmYGoCzneAooetQ742MiLNVEM-_E7q5Xpbq1eQu1szTX4Sg0zGeYxGXZuhXZ1E1xoZJ638o=w1366-h612

Jó lesz így?

Olvastam hogy a home és adat partició újratelepíéskor megmarad, azért próbáltam így ügyeskedni.

A kérdésem az lenne hogy újratelepítéskor mi ennek a menete: Ki kell jelölnöm a gyökér particiót, bejelölöm a formázást és mehet ?

Vagy rábízhatom most már a telepítőre is mert így hogy megvannak a particiók tudja hogy kell települnie?

Mindenképpen szeretném hogy a home és adat partició megmaradjon.

Továbbá olvastam hogy a home-on megmaradnak a rendszer beállításai is. ez mit jelent pontosan? Ha újratelepítem a Mintet akkor a régi beállításokat autómatikusan felismeri és nem kell beállítgatnom?

 

Tökéletes. Nem tudom mennyi

Tökéletes. Nem tudom mennyi RAM-od van? 4GB swap karcsú abban az esetben, ha pld. hibernálni akarsz, vagy felfüggeszteni... Egyébként jó.

Amikor újra telepítesz, elérkezel a partíciós részhez, kiválasztod hogy te manuálisan adod meg mi hogyan legyen. Ugyan így listázva lesz, csak megadod a csatolási pontokat, meg kiválasztod melyiket lehet formázni, melyiket nem. Ha akarod formáz, ha akarod nem. Te mondod meg mit hogy mikor hogyan...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Értem. Köszönöm.

#4 Virtualbox-ban hozz létre egy hasonló környezetet (home+adat+stb. partíciók) és gyakorolj ott. A lépéseket le is jegyzetelheted.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve