Tablet

Fórum: 

 Helló mindenkinek.

Egy fél éve álltam át teljesen Linux KDE-re, és azóta sem volt szükségem winre, és szeretném, ha ez így is maradna. De vettem egy tabot. Persze win10 van rajta, és nincs hozzá türelmem.

Cube iwork8 Ultimate Tablet PC

  -  WINDOWS 10  153467201

 

2GB RAM 32GB ROM 8.0 inch IPS Screen Windows 10 Intel Atom x5-Z8300 64bit Quad Core 1.44GHz Bluetooth 4.0 HDMI

Mit tehetek fel rá? Mármint Linuxot. Lehet egyáltalán? 

RE: Tablet

Ehhez a hardware-hez ajánlanék mindjárt hármat is. Az abszolút aranyérmes Manjaro (Arch linux) messze maga mögött hagyva az egész "distrowatchot" egy elképesztően gyors linux. Egyszerű, stabil, könnyen kezelhető, igénytelen disztró a legújabb linuxmaggal és legfrissebb szoftverekkel. Nagy előny hogy rolling release. Ebből szóba jöhet a XFCE, LXDE és még a Mate (a fogyasztás lehet hogy nagyobb lesz). Jó támogatás a háttérben.

Második lehet az AntixMX (Debian) XFCE kiadás. Kis fogyasztás, friss szoftverek, rolling release.

Végére maradna az LMDE LXDE (Debian). Előnye a kis fogyasztás a rolling kiadás, nemzetközi támogatás. Hátránya a rengeteg elavult, kiöregedett szoftver (az ubuntunál talán valamivel frissebb)

http://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/community/

https://manjaro.github.io/

http://distrowatch.com/table.php?distribution=manjaro

http://distrowatch.com/table.php?distribution=antix

http://linuxmint.hu/blog/2016/02/linux-mint-lxde-lmde-lxde

Telepítés előtt még kifertőtleníteném a merevlemezt a windows után például

"sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M" utasítással indítva a live-usb termináljából.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE: Tablet

#1 Kiegészíteném az ajánlatot az ubuntu 16.04 MATE- el. Ez is kis hardverigényű, és a telepítésnél a 4.4.16-os kernelt "hozza magával". ubuntu-mate.org/xenial/

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE:RE: Tablet

Szia!

Felkeltette a kíváncsiságom amit írtál,és a Manjarot gyorsan ki is próbáltam virtualban,és live-ban is.Elképesztő milyen sebessége van...tennék is vele egy próbát élesben(na most fognak  keresztre feszíteni a Mintesek),de nem tudom a meglévő mintes partíciókat tudja kezelni?Úgyértem hogy a /home jó volna ha megmaradna,és a gyökeret cserélném a Manjarora...elvileg műxik ugye?

 

köszi!!

 

üdv! :) 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE: Tablet

A helyzet a következő: feltettem a Manjaro 15.12-est a merevlemezre a többi Mint közé és az eredmény ez lett:

https://de.manjaro.org/index.php?PHPSESSID=becgjkmgc1l57k7p1t10u00et3&to...

Valahogy nem szereti a Mint társaságát. A fórumokon írottak szerint van rá megoldás. Nem bíbelődtem vele, és az ujabb 16-os kiadást nem teszteltem több op. rendszerrel a lemezen.

Pendrivera teljes telepítéssel - usb 3.0- használom, így is tátva marad a szám. Utána feltettem egy régi 80 GB, core 2 duo gépre tesztelni - gond nélkül megy minden

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Tablet

Másik dolog hogy a Manjaro Pacman csomagrendszert használ ami nem kompatibilis a deb-bel. Állítólag könnyű és egyszerú fbármilyen friss szoftvert kompilálni - Arch linuxon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Tablet

 Bocs,aszem félre értetted...a meglévő partíciókat használnám,a /home marad,a / formáz,s a Manjaro menne fel helyette :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE: Tablet

Igen értem mire gondolsz, próbáld ki. Kellene hogy működjön. Érdekel hogy mire jutottál Jó lenne azt is megoldani hogy több OS mehessen a Manjaroval egy lemezre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE: Tablet

 Lehet adok neki egy esêlyt mert nagyon bejön a sebessége...csak a zárt meghajtó aggaszt kicsit.Mert Minten felajánl többet is,és nekem pont a legújabb ami nem jó,ami bevált az a 304.-es Nvidia driver

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE: Tablet

Szerintem itt is megvan úgy mint a Mintben csak utána kell nézni. Azt mondják ez a legflexibilisebb linux. Létezik több szoftverközpont is "hivatalos". közösségi, és bárki készíthet szoftvercsomagokat....

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE: Tablet

 Mások a konfigurációs fájlok a saját mappádban. Ez okozza a problémát. Ugyanezért nem szerencsés több grafikus felületet használni ugyanazon a rendszeren.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Cube iwork8 Ultimate Tablet PC - WINDOWS 10

 

Ma letöltöttem a Linux Mint 17.3 Rosa (LTS verzió) Mate DVD (Main Edition). Vettem egy Pendrive, 32GB, USB 3.0, KINGSTON DT100 G3, és erre írtam ki a lemezképet, majd sikerült újraindítanom a talettet, hogy a pendriveról induljon és valami el is indult de megállt és marat a "Shell>" a sor elején. lehet, hogy egy usb elosztót is kéne használnom mert vagy gépeltem vagy a penrdiveot dugtam be. Végül beütöttem, hogy exit és újraindult win. Már azt hittem csak vágódeszkának lesz jó a tab. Hogy mi futott, mit írt ki már nem tudom, a „date” ra és az Exitre reagált. Még egyszer nekifutok egy usb elosztóval. Még annyit, hogy a Linux parancsokat nem ismerem, csak felhasználó vagyok, de megszerettem a rendszert, ezért próbálkozom a tablettel (ezért vettem).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Cube iwork8 Ultimate Tablet PC - WINDOWS 10

Jó lenne tudni miféle tablettról beszélgetünk. Utánanézve kiderült hogy van nyitott és zárt fajta. Az egyikre lehet telepíteni mást is mint ami rajta volt. és van amire nem, állítólag a windowsosokkal gond lehet e téren. És az androidos linux nem passzolna rá?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Szerintem a boot hibát ki

 Szerintem a boot hibát ki lehet küszöbölni úgy hogy a Mint grubja marad az mbr-ben,a Manjaroé meg a saját gyökér partíciójának első szektorában...a Mint grubja átadja a bootot és onnan tölt a Manjaro tovább..ami a több ablakkezelőt illeti eddig nekem ezzel nem volt gondom,most is használok Cinnamont a Mate mellett,sőt ott a Kodi is ami ugye Linuxon önálló ablakkezelőként is műxik 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve