Szoftverközpont = Szoftverközpont?

szhf62 képe

Fórum: 

Érdekes jelenséget tapasztaltam nem régen. A laptopon miután az ubuntu 15.10-es rendszer sűrűn és váratlanul lefagyott, leváltottam ezt az ubuntu 16.04 MATE rendszerre. (Szép kialakítású rendszer, jól használható.) A lefagyások miatt direkt a friss telepítést választottam, nem frissítettem fel a meglevőt.

Az Ubuntu Szoftverközpontban a nekem kellő néhány alkalmazást vadászva döbbentem meg, hogy (például) az Avidemux (GTK+) nem tölthető már le onnan a 16.04 MATE-re. Ezt nem régen a 15.10-re minden további nélkül fel tudtam tenni. A Synapticban is utána néztem ennek, és nyoma sem volt ennek az alkalmazásnak a MATE rendszerhez. (Bizonyéra vannak még más alkalmazások, amik nem szerepelnek - már - a letölthetők között [egy-két nekem elhagyhatóval találkoztam is.], de a kategória listában megtalálhatóak ezek a Szoftverközpontban.

Mi lehet ennek a magyarázata, hogy a régebbi rendszerhez letölthető alkalmazás(ok) a frissebben kiadott változat(ok)hoz nem elérhető(e)k?

RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

@#0

A Szoftverközpontot lecserélték, ez igaz.

Nem lehet, hogy amiket keresel, azok az universe meg a Canonical partnerek tárolókban vannak és friss telepítés lévén ezeket a tárolókat fel kellene venni?

Mutasd meg az /etc/apt/sources.list tartalmát.

*Szerk: jelenleg a Xenialban tényleg nincs benne az avidemux
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=avidemux

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Tomi37 képe

RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

@#0

Szia!

Hogy az Ubuntu fejlesztőcsapata mit és miért csinál, azt csak ők tudják, mivel részleteket igen ritkán osztanak meg velünk. És persze a véleményünket is ritkán kérdezik meg egy-egy változtatásról(Lásd: Unity, vagy csomagok kivétele a tárolóból).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#1 drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6RVnNRQTBqeVFMemc/view Ennyi van benne. A terminál tiltakozik (engedély megtagadva). Ennek a kiváltására a Transmaggedont és a DevedeNG-t tettem fel

Ahogy látod is, itt például a Simple Screen Recordert minden további nélkül fel lehetett telepíteni. Ez a 15.10-en nem volt elérhető (Azt hiszem, még a Linux Mint 17.3-nál sem régebben. (Ezt az Istanbullal kellett azon pótolni.)

Még ami meglepett ebben, hogy a 15.10-nél az Ubuntu Szoftverközpont szinte teljes mértékben (legalább is a nagy része) magyar nyelvezetű, itt elég csekély a "magyar tudás", viszont a telepíthető alkalmazások listája jóval több. Eleinte a Conky-t és a Screenlets-et is hiányoltam, de a panelhez hozzáadható kisalkalmazások között rá leltem a nekem kellőkre ezekből (pl: időjárás hőmérséklet, processzor teljesítmény, lemezhőmérséklet, valós idejű adatsebesség. Éltem is az alkalommal. :)  drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6ReDNIRFFCOGMxeVE/view  Egy igen hasznos alkalmazásra is rábukkantam. Ez korábban nagyon hiányzott. A neve: Meld. Ez egy fájl és mappaösszehasonlító program. (.iso-nál különösen jól jöhet.)

Még egy pozitívum a 16.04-hez: A telepítésnél nem piszkáltam a kernelt, a telepítés "hozta magával" a 4.4-est (3.19-es kernelről). Most egy HDD-n 2 kernel van. Nem lesz ebből a későbbiekben probléma? Egyedül az energiagazdálkodása maradt a régi, ezt 5 percnél kevesebbre nem lehet beállítani. Kedvcsinálónak: drive.google.com/file/d/0B0xt4g52y-6ReEZmVHNnVTl3YTQ/view Talán még annyi segítséget kérnék, melyik programmal lehet az Ubuntu Szoftverkezelőt jobban magyarosítani a Synapticból?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#3 Bármenyi telepített kerneled lehet, egyszerre csak egyet használsz. Azonban egyes -más kernel alatt telepített- alkalmazásokat aktíválni kell a másik kernelre (modul tekintetében). Ilyet most nem tudok említeni, mert például a VirtualBox a kernel telepítésekor beteszi a kernelbe a moduljait, amikor lefut -a telepítéskor- ez a parancs (kb.):

sudo update-initramfs -uk all

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#4 Köszönöm, ezt jó tudni. A HDD csekély mérete miatt a felhőalkalmazásokat nem telepítem fel, ha kell onnan bármi, inkább letöltöm. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#5

Szia !

Ubuntunál, ha van kernel (verzió) frissítés, azt a "napi" frissítésekkel együtt megkapod.

És mivel az Ubuntu frissítéskezelője (alapból) nem annyira informatív mint pl. a Mint-é, ha nem figyelsz eléggé,

nem is látod hogy mi frissűl.  Persze azért kernel frissítés után, kér egy újraindítást.

http://i.imgur.com/Go3BMew.png

Idővel...ha már több régi kernel is van a gépeden, érdemes törölni belőlük. (már csak a helyfoglalás miatt is.)

De legalább egyet (melyel kifogástalanúl működött a géped) ajánlatos megtartani...mintegy vésztartaléknak.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Avidemux

Az újabb vagy az unstable (nem stabil) Avidemux PPA felvételével akár a Xenial (Ubuntu 16.04) rendszerre is telepíthető.

sudo add-apt-repository ppa:rebuntu16/avidemux+unofficial
sudo apt-get update

- a GTK+ verzió,

sudo apt-get install avidemux2.6-gtk

- vagy a quickTime verzió (a KDE asztali környezethez).

sudo apt-get install avidemux2.6-qt4

A PPA: https://launchpad.net/~rebuntu16/+archive/ubuntu/avidemux+unofficial

A Linux Mint a GetDeb tárolót a telepítés után már használja, tehát onnan telepíthető a Linux Mint alapértelmezett tárolóiban lévő és verziószámú Avidemux-nál esetleg nagyobb verziószámú alkalmazás. Ha nálad kommentelve van a tároló (használaton kívül van), akkor a 'dpkg' csomagkezelő alkalmazással is telepítheted. Vagy a Gdebi csomagkezelő alkalmazással is, ha ablakos telepítőt szeretnél és pl. a böngészővel töltötted le a csomagot .., és függőségeit.
Nem ellenőriztem, hogy a PPA-n vagy a GetDeb tárolón van magasabb verziószámú Avidemux. Ha a Getdeb tároló fel van véve (szoftverforrásként) és aktív, onnan külön csomagot nem kell letölteni (!), megjegyzem, de logikus. A felvett és aktív tárolóknál frissül a csomag, míg a letöltöttnél -legtöbbször- nem. Azonban a frissítés a csomag terjesztőjétől, fejlesztőjétől függ (itt PPA vagy GetDeb), következésképpen nem a Mint fejlesztői gondoskodnak a csomagok frissen tartásáról, így ezek külső szoftverforrások.

A GetDeb használatat letöltéssel,
'Run the following commands in Terminal to install Avidemux (GKT) on Ubuntu 14.04, Linux Mint 17.1, Linux Mint 17 and Derivative systems:'
http://sourcedigit.com/16254-install-avidemux-2-6-10-video-editor-on-ubu...
és a függőségekről.
'Some more dependencies are needed to make it work:'
http://unix.stackexchange.com/questions/233259/avidemux-latest-compiled-...
Mindkét weboldalon említik, hogy 'forrásból telepítés' (vélhetően az angol nyelv sajátosságai miatt így)..
A letöltött DEB csomagból a 'dpkg' vagy például a Gdebi csomagkezelők által történő telepítés nem forrásból telepítés, hanem egy már a rendszer számára emészthető formába szerkesztett fájlt telepítesz (mint az EXE). A telepítőben (DEB) gondosan - a csomagkezelés már lefektetett szabályai szerint- előre elkészített konfigurációs szövegfájlok vannak például a telepítő alkalmazás felé, hogy megtalálja, amit keres. De például minden más is bizonyos szabály szerint működik; a linux rendszer betöltését nem egy csomag, hanem 'egy' szövegfájl (szkript) végzi (indítja), melyben hivatkozások (parancsok) vannak a rendszer betöltéséhez és (kezdeti) futásához szükséges alkalmazások indítására, kezelésére.
A forrásból telepítés egészen más.

A kérdésre visszatérve, az Ubuntu 16.04-re az újabb -esetleg a nem stabil/mert két lehetőség van- Avidemux valamelyik verziója (gtk+  /  qt) például a PPA felvételével telepíthető.

És a Linux Mint 17 verzióira is használható a PPA..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:RE:RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#6 Szia @lala. Nem célom megtömni a kicsinyke HDD-t sok kernelverzióval. (Erre a második kernelre is csak a képernyővédőből [GLText] szereztem tudomást. Ha már rajta van, maradjon. :) )  Mindkét kernelverzióval jól megy a gép, talán ha a Mintet fel lehet a 4-es kernelre frissíteni, akkor megoldom így. Minden frissítésnél (és eltávolításnál) árgus szemekkel lesem a részleteket, hogy ne érjen meglepetés.

@kimarite köszönöm a fáradozásodat, a tároló nincs kommentelve, terminálból feltelepítettem az Avidemuxot, de nem megy egyik változat sem. (Marad a választott alternatíva - a Transmaggeddon és a DevedeNG - amíg kiadják a stabil változatot.

Meglestem a Linux Mint Synapticját, onnan az Avidemux tárolóját fel akartam ide is venni, hátha annak a GTK+ változata működik itt is. Csalódtam. Ha jól emlékszem, a régebbi ubuntu (vagy Zorin) verziókban meg lehetett találni a tároló(k) forrását. Itt nincs ilyen. (A két Synapticban némileg eltérő telepített fájlokkal "dolgozik" az Avidemux. Marad a türelmes várakozás. :) )

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:RE:RE:RE:RE: Szoftverközpont = Szoftverközpont?

#8
Amint lehetett, feltettem az egyik (Mint 17.3 Cinnamon) rendszeremre a 4.4.6-os LTS kernelt.
Csupán kíváncsiságból...hogy mit szól hozzá a gépem. :)
Hogy mire számíthatok ha kiadják a 18-as Mintet. (Elképzelhető, hogy az is ezt fogja használni.)
Semmi gond nincs vele, stabilan teszi a dolgát.

https://i.imgur.com/irm0x4f.png

Egy live CD-n lévő frissített Ubuntu 16.04-es rendszerre, én is megpróbáltam telepíteni az
Avidemux-ot.
Sajnos sem PPA felvételével, sem wget-el letöltve, sem .deb formátumbol nem sikerült
telepíteni...úgy hogy működőképes legyen. Pedig elég sok időt rászántam.
Valószínű meg kell várni a 16.04-hez passzoló verziót.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

VLMC???  Ez nem lenne jó?

VLMC???  Ez nem lenne jó?

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/vlmc

 sudo apt-get update

 sudo apt-get install vlmc

 

További szép napot

Laci

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:VLMC???  Ez nem lenne jó?

#10    Szia !

Nem ismertem a VLMC-t...köszi a tippet !

Megpróbáltam telepíteni egy 16.04-es rendszerre, de sajnos nem találja a megfelelő csomagot.

http://i.imgur.com/3J0EAkk.png

 http://i.imgur.com/ldNOhHa.png

(Valószínű ennél is meg kell várni a megfelelő csomagot...úgy mint az Avidemux-nál.) :(

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Javítsd ki a PPA tárolót:

#12    Úgy nézem , neked valamelyik Mint 17.x rendszeren van fent...amely 14.04 (trusty) alapú.

Erre, gond nélkül felvehető az a PPA amit linkeltél.

Pont az a gond, hogy az Ubuntu 16.04 (xenial)-ra még nem készült el a megfelelő csomag.

(De ha megjelenik,.és gondolom akkor a Mint 18-ra is telepíthető lesz...feltétlenül kipróbálom !)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

  Vajon mi akadályoz meg

  Vajon mi akadályoz meg abban, hogy kijavítsd  azt a ppa tárolót??? Így is valami nyűgje van??

Az LTS distróknál az a tapasztalatom, hogy "büntetlenül" felveheted az előző LTS disztró ppa tárolóit, és ha akkor sem megy, fel kell még venni a rendes előző tárolókat is, onnét már úgy sem fog frissíteni semmit, de esetleg ha valamiben hiányt szenved, ott még megtalálja, de esetenként némely, már mostani disztróból lévő csomagokat vissza kell fejleszteni a függőségek végett.

Ne haragudj, de ez itt a haladó felhasználók rész, ahová írtál, és itt, legalább is én, feltételezek egy kicsi önállóságot, ami szerintem magától értetődőnek kellene lenni mindenkinél.

Laci 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:  Vajon mi akadályoz meg

#14   Átírtam, (még azt is amit nem feltétlenűl kellett volna.) > frissítettem.

http://i.imgur.com/GTY1iJW.png

A telepítési kísérlet végén ezt írja.:

http://i.imgur.com/FO9XUmp.png

 (Tudom, kereshetnék és telepíthetném (ha találok) a hiányzó függőséget...és utána, még ki tudja menyit ?)

Ne haragudj, de nekem jelenleg nem ér meg ennyit !

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:VLMC???  Ez nem lenne jó?

#10 Szia @Laci.

A terminál válasza a beírt parancsokra: "Ez a csomag nem található:VLMC".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:  Vajon mi akadályoz meg

#15 Szia @lala.

Hasonló függőségi problémákat dobott nekem is a Synaptic, amikor az Avidemux GTK-t  akartam onnan telepíteni a tároló felvétele után a 16.04-en. - Megjegyzésként: A telepített csomagok eltávolításánál elég sokat kellett variálni. Könnyen keletkeztek csomagtörések. (Szerencsére idejében gondoskodtam a "helyettesítésről".)

Egyúttal megnéztem a Mint 17.3 kernelt, ez még mindig az ajánlott 3.19-es. Nagyobbra frissítéssel nem kockáztatok. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:VLMC???  Ez nem lenne jó?

#16  @szhf62 Szia.
1. Most akkor mid is van tulajdonképpen? Megtalálod itt: http://i.imgur.com/xAiZtI8.png
2. Javítsd ki a PPA tárolót: trusty-ra. [img]http://i.imgur.com/YesLtOQ.png[/img] , vagy valami másra, tessék választani: http://i.imgur.com/550gsFN.png /megjegyzés: ha netán "gyengélkedő" a netkapcsolat, akkor többször is le kell futtatni, legalább háromszor, a frissítést, mert máskülönben nem fogja a PPA tárolóból lehúzni az adatokat./
3. Az LTS distróknál az a tapasztalatom, hogy "büntetlenül" felveheted az előző LTS disztró ppa tárolóit, és ha akkor sem megy, fel kell még venni a rendes előző LTS tárolókat is,nemcsak az ubuntuét, hanem a Mintét is, ha már Mintet használsz, onnét már úgy sem fog frissíteni semmit, de esetleg ha valamiben hiányt szenved, ott még megtalálja, de esetenként némely, már mostani (a jelenleg általad használt) disztróból lévő csomagokat vissza kell fejleszteni a függőségek végett.
4. Lehetöleg LTS rendszert használj, /ne "teszt (köztes) disztrót"/ mert csak ennek van a legnagyobb támogatottsága hosszű távon, és a legstabilabb is.
5. Mire szeretnéd használni azt a video editáló programot? Fentebb írtad, kicsinykó a merevlemez... Ha netán csak konvertálásra, akkor untig elég a Winff, benne van a tárolóban.
Jó éjt, Laci
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:RE:VLMC???  Ez nem lenne jó?

#18 A laptopon (egyenlőre) Linux Mint 17.3 XFCE és ubuntu 16.04 MATE fut a 80 GB-s HDD-n. Az XFCE-n fenn van az Avidemux GTK+ (jól működik), ezt csak "kényelem szempontjából" akartam a MATE-re is feltenni. Szerkesztésre (leginkább köztes vágásra és összekapcsolásra) is használom az Avidemuxot, erre a Winff és a másik két konvertáló nem képes. (Marad az újraindítás ha ílyen formában kell használnom, amíg ki nem jön a végleges változat a 16.04 MATE-ra.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Avidemux - Qt5 (Ubuntu 16.04)

Esetleg meg lehet próbálni az alábbi leírás szerint,
https://linuxmint.hu/blog/2016/04/az-avidemux-forrasbol-valo-telepitese-...
a Qt5 + CLI paranccsal. Ebben az esetben a Qt4-es parancs és függőségei nem kellenek.
Az eredményre kíváncsi vagyok.

Természetesen az általam elkészített csomagokat elérhetővé tudom tenni, csak azt kell tudni, hogy a forrásból telepítés a számítógép hardverei és a rendszer tekintetében optimalizálja az elkészített csomagot. Ebben az esetben valójában igazi optimalizálásról nem beszélhetünk, mert egy igen régi gépen forgattam le az alkalmazást, ami azt jelenti, hogy az ősrégi processzoromra és az AGP-s videó kártyám 'lehetőségeit' tekintetbe véve lett elkészítve, valamint Debian Wheezy rendszer alatt. Nyilván egy jobb hardverekkel rendelkező számítógépre telepítve az így elkészített csomagokat, az alkalmazás lehetőségei vélhetően valamelyest korlátozottabbak lehetnek (mert nem arra lett optimalizálva a csomag). És ezek 32 bit-es csomagok.

A 'build-dep' telepítés is egy optimalizálás, de ahhoz nem kell mást csinálni, csak a rendszer alapértelmezett tárolóit használva, kiadni a blogban említett parancsot ..., és aztán a forrás (source) fájlt telepíteni (a letöltött könyvtárba lépés [ a 'build-dep' letölti a forrásfájlt] és './configure' \ 'make' \ 'debuild'; '*.deb' csomag készítése vagy 'sudo make install', csak telepítés' vagy a 'cmake' használata.. hogy melyik kell a kettő közül, most nem néztem rá külön). És még más parancs is létezik és használható a 'build-dep' futtatása után a telepítéshez.

A csomag forgatása arra jó, hogy kicsit gyorsabb lesz az alkalmazás működése az optimalizálás miatt. Viszont -a legtöbb esetben, mint például most is- nem fog frissülni, mert nincs olyan tárolója, ahonnan valamely apt le tudná húzni. Én készítettem el a telepített csomagot és az alkalmazás nem tartalmaz saját frissülési lehetőséget (nem néztem még meg). Így, ha valamely javítás érkezne az eredeti csomagra (a tömörítve letöltött fájl), akkor az alkalmazást újra le kell forgatni. Mindazonáltal az Avidemux-szot nem egy-két naponta frissítik, vélhetően nincs igazán szükség erre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:  Vajon mi akadályoz meg

#15 Meg lehet próbálni, hogy a függőségeivel -például a libvlccore7 csomaggal együtt- és a beállításokkal együtt törlöd az összes VLC csomagot. Vélhetően a megoldás hoz, persze, ha ennek a VMLC-nek nincs szüksége erre a csomagra, mely csak a Trusty-ban van meg.
http://packages.ubuntu.com/search?suite=default&section=all&arch=any&key...

Ha szüksége lenne a csomagra, akkor a másik megoldás, ha felveszed a Trusty tárolóit is (az Utopic verzió használata lehetne még egy megoldás, de az nem LTS, és most azt sem tudom, támogatott-e még; https://launchpad.net/~webupd8team/+archive/ubuntu/vlmc ).
A tárolók (universe, security vagy akát lehet a main és a ultiverse is, hiszen csak azt használjuk, amiből telepítünk) felvétele után el kell készíteni egy 'preferences' nevű szöveges fájlt, ahol a '14.04' kisebb prioritással bír majd, mint a '16.04'. Végül az apt-pinnning szabályai szerint a saját elhatározásod szerint telepíteni tudod a Trusty tárolókról a 'libvlccore7' csomagot. Azért írom, hogy a saját elhatározásod szerint, mert a jól beállított apt-pinning azt eredményezi, hogy mindig az újabb csomag (16.04-ben elérhető) települ és a frissítésekkel sem lesz problémád, a 14.04-ből csak akkor, ha te szeretnéd. Mindaddig biztonságos a rendszered, amíg a 14.04 támogatott. Ha más csomagokat is ezzel a módszerrel telepítenél, akkor néha szoktak csomagütközések lenni, de elég elvetemülten kell keverni két rendszert, hogy ez jelentkezzen. Egy csomagnál úgy vélem, nem lesz gond. Nálam egyszer 100-120 (200?) csomag után történt egy gikszer ..., a Python3 tekintetében.
Másrészt, ha tényleg kell a VMLC-nek a VLC -tehát annak telepítve kell lennie- akkor azt is a Trusty-ból kéne telepítened. ezt így most nem tudom ... . A régebbi gépen tudok próbálkozni, és itt csak az ISO-ból telepítés működik az újabb rendszerek telepítésének tekintetében ..., és az így telepített rendszer megfelelően gyors is ezen a gépen, de ehhez 'helyet' kell csinálnom (a telepítésnek). Míg a VirtualBox vagy a Qemu használatával elég lassúak a rendszerek sajnos, gyakorlatilag használhatatlanok (az újabb rendszerek). A processzor nem teljesíti a rendszer követelményeket, a 'forcepae --forcepae' kapcsoló szükséges. Másrészt DVD-ről elég jól futnak Live rendszerként, de ebben a gépben nincs DVD olvasóm (és az USB boot, a BIOS miatt elég nyönyörgös, azaz inkább nem lehetséges). :)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:  Vajon mi akadályoz meg

#21 Másrészt -bár bizonyos szempontból nem logikus- nem kell a függőség,

mert nálam is egy régebbi van telepítve, íme.

apt-cache policy libvlccore7
libvlccore7:
 Telepítve: (nincs)
 Jelölt:  2.1.5-1~bpo70+1
 Verziótáblázat:
   2.1.5-1~bpo70+1 0
apt-cache policy libvlccore5
libvlccore5:
 Telepítve: 1:2.0.6-dmo3
 Jelölt:  1:2.0.6-dmo3
 Verziótáblázat:
 *** 1:2.0.6-dmo3 0
    500 http://deb-multimedia.org/ wheezy/main i386 Packages
    100 /var/lib/dpkg/status
   2.0.3-5+deb7u2+b1 0
    500 http://ftp.hu.debian.org/debian/ wheezy/main i386 Packages
    500 http://security.debian.org/ wheezy/updates/main i386 Packages

Az is igaz, hogy forrásból is telepítettem VLC-t. De a puding próbája nálad a VLMC telepítése az eltávolítgatások után.

... 'I thought purging vls itself would take care of that, since it's added when you install vlc, hence my above post to purge vlc'
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2213958

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:  Vajon mi akadályoz meg

#22 Persze a Gdebi-t kellett volna próbálni, de majd holnap.
s 7 nem frissített' (lásd lentebb) - ez a könnyű visszatérés módja, a frissítés.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/vlmc
[...]
sudo apt-get update
apt-cache policy vlmc
vlmc:
 Telepítve: (nincs)
 Jelölt:  0.2.0~git20150127~webupd8~trusty
 Verziótáblázat:
   0.2.0~git20150127~webupd8~trusty 0
    500 http://ppa.launchpad.net/webupd8team/vlmc/ubuntu/ trusty/main i386 Packages
sudo apt-get install vlmc
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 vlmc : Függ ettől: libvlccore7 (>= 2.0.0) de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
sudo apt-get install libvlccore7
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 libvlccore7 : Függ ettől: vlc-data (= 2.1.5-1~bpo70+1) de csak 1:2.0.6-dmo3 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
sudo apt-get purge vlc-data
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
 cdrdao fuse-utils fuseiso libphonon4
Ezeket az „apt-get autoremove” paranccsal törölheti.
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
 acetoneiso* libvlc5* libvlccore5* phonon* phonon-backend-vlc* vlc*
 vlc-data* vlc-nox* vlc-plugin-notify* vlc-plugin-pulse*
0 frissített, 0 újonnan telepített, 10 eltávolítandó és 0 nem frissített.
A művelet után 45,5 MB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja [I/n]? i
sudo apt-get autoremove
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
 cdrdao fuse-utils fuseiso libdvbpsi7 libkate1 libmtp-common
 libmtp-runtime libmtp9 libphonon4 libtar0 libupnp6
0 frissített, 0 újonnan telepített, 11 eltávolítandó és 0 nem frissített.
A művelet után 3.874 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja [I/n]? i
sudo apt-get install vlmc
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 vlmc : Függ ettől: libvlccore7 (>= 2.0.0) de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
sudo apt-get install vlmc libvlccore7
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 libvlccore7 : Függ ettől: vlc-data (= 2.1.5-1~bpo70+1) de csak 1:2.0.6-dmo3 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
sudo apt-get -t wheezy-backports install vlc-data
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
 vlc-data
0 frissített, 1 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 265 nem frissített.
sudo apt-get install vlmc libvlccore7
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát:

Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
 vlmc : Függ ettől: libvlc5 (>= 2.1.0) de az nincs telepítésre megjelölve
    Függ ettől: vlc (>= 1.1.0) de az nincs telepítésre megjelölve
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
sudo aptitude install libvlccore7
A következő ÚJ csomagok lesznek telepítve:    
 libproxy-tools{a} libvlccore7
0 csomag fog frissülni, 2 csomag lesz újonnan telepítve, 0 lesz eltávolítva és 1 nem fog frissülni.
Az archívumból 368 kB letöltendő. Kicsomagolás után 1.067 kB lesz elfoglalva.
Folytatás? [Y/n/?] Y
sudo aptitude install vlmc
[...]
Megoldás elfogadása? [Y/n/q/?] n
A következő műveletek oldják fel ezeket a függőségeket:

   Az alábbi csomagok eltávolítása:                
1)   nettle-dev                          

   Az alábbi csomagok telepítése:                 
2)   libavcodec-extra-55 [6:10.1-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]   
3)   libavformat55 [6:10.1-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]      
4)   libfreerdp1 [1.0.1-1.1+deb7u3 (oldstable)]          
5)   libgnutls-deb0-28 [3.3.8-6~bpo70+1 (wheezy-backports)]    
6)   libtasn1-6 [4.2-2~bpo70+1 (wheezy-backports)]         
7)   libvlc5 [2.1.5-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]         
8)   vlc [2.1.5-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]           
9)   vlc-nox [2.1.5-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]         
10)   vlc-plugin-notify [2.1.5-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]    
11)   vlc-plugin-pulse [2.1.5-1~bpo70+1 (wheezy-backports)]     

   Az alábbi csomagok jelenlegi verzión tartása:          
12)   libvlccore5 [Nincs telepítve]                 
13)   vlc-data [2.1.5-1~bpo70+1 (now, wheezy-backports)]      

   Az alábbi csomagok frissítése:                 
14)   libhogweed2 [2.4-3 (now, oldstable) -> 2.7.1-1~bpo70+1 (wheezy-
15)   libnettle4 [2.4-3 (now, oldstable) -> 2.7.1-1~bpo70+1 (wheezy-b
16)   libopus-dev [0.9.14+20120615-1+nmu1 (now, oldstable) -> 1.1-1~b
17)   libopus0 [0.9.14+20120615-1+nmu1 (now, oldstable) -> 1.1-1~bpo7
18)   libp11-kit-dev [0.12-3 (now, oldstable) -> 0.20.7-1~bpo70+1 (wh
19)   libp11-kit0 [0.12-3 (now, oldstable) -> 0.20.7-1~bpo70+1 (wheez

   Az alábbi csomagok visszafejlesztése:              
20)   librtmp-dev [2:2.4~20160119.gitfa8646dae-dmo2+bp3 (now, oldstab

Megoldás elfogadása? [Y/n/q/?] Y
A következő csomagok lesznek VISSZAFEJLESZTVE:
 librtmp-dev
A következő ÚJ csomagok lesznek telepítve:
 frei0r-plugins{a} libavcodec-extra-55{a} libavformat55{a}
 libdvbpsi7{a} libfreerdp1{a} libgavl1{a} libgnutls-deb0-28{a}
 libkate1{a} libmtp-common{a} libmtp-runtime{a} libmtp9{a}
 libtar0{a} libtasn1-6{a} libupnp6{a} libvlc5{a} vlc{a}
 vlc-nox{a} vlc-plugin-notify{a} vlc-plugin-pulse{a} vlmc
A következő csomagok lesznek ELTÁVOLÍTVA:
 libgmp-dev{u} libgmpxx4ldbl{u} librtmp1{u} nettle-dev{a}
A következő csomagok lesznek frissítve:
 libhogweed2 libnettle4 libopus-dev libopus0 libp11-kit-dev
 libp11-kit0 
6 csomag fog frissülni, 20 csomag lesz újonnan telepítve, 1 fog visszafejlesztődni4 lesz eltávolítva és 1 nem fog frissülni.
Az archívumból 17,1 MB letöltendő. Kicsomagolás után 46,5 MB lesz elfoglalva.
Folytatás? [Y/n/?] Y
[...]
Beállítás: vlmc (0.2.0~git20150127~webupd8~trusty) ...
Processing triggers for menu ...
                         
Current status: 1 update [-6].
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
 librtmp-dev libvlc5 vlc vlc-data vlc-nox vlc-plugin-notify
 vlc-plugin-pulse
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 7 nem frissített
sudo apt-get dist-upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
Frissítés kiszámítása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
 libvlccore7 vlmc
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
 libgmp-dev libgmpxx4ldbl librtmp1 libvlccore5
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
 librtmp-dev
Az alábbi csomagok frissítve lesznek:
 libvlc5 vlc vlc-data vlc-nox vlc-plugin-notify vlc-plugin-pulse
6 frissített, 4 újonnan telepített, 2 eltávolítandó és 1 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 9.323 kB.
A művelet után 1.060 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja [I/n]? n
Megszakítva. ;)
sudo apt-get autoremove
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése   
Állapotinformációk olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 7 nem frissített

A frissítés jelzése itt a két tároló közötti eltérés (multimedia/backports), mindkettőben megfelelően friss csomag van ..., ám az egyikben újabb :), de ezt lehet kezelni majd és kell is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:RE:RE:RE:RE:  Vajon mi akadályoz meg

#23 Vissza az egész,
     -- érthető módon a Gdebinek is ugyanaz a problémája. hiába a VLC már csak ilyen ... .

sudo apt-get install cdrdao fuse-utils fuseiso libdvbpsi7 libkate1 libmtp-common libmtp-runtime libmtp9 libphonon4 libtar0 libupnp6

különben is;

vlmc 63 weeks ago # ennyi ideje nem nyúlt hozzá az Alin Andrei (PPA).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve