Systemback

szhf62 képe

Fórum: 

Kerestem a Systemback használatáról könnyen érthető leírást, de nem találtam sehol. A program rendben feltelepítve, a rendszerindítási pont is elkészítve vele. Innem hogyan tovább, mielőtt valamit elrontanák a folyamaton? Érdemes volna-e ezt az elkészült rendszerindítási pontot lementeni adathordozóra, vagy felhőtárhelyre? (Idáig nem volt dolgom rendszermentési programokkal.)

RE: Systemback

@#0 Szia ! ...Parancsolj.: http://wiki.ubuntu.hu/index.php/A_Systemback_telep%C3%ADt%C3%A9se_%C3%A9... Ha visszaállítást akarsz, a visszaállítási pont melletti jelölőnégyzetet kipipálod. (ha több pont van,...értelem szerűen választasz.) Majd, a "Rendszer-visszaállítás"-ra kattintasz. A megjelenő ablakban, alapértelmezetten a "Teljes visszaállítás" van megjelölve...én így szoktam hagyni. A "Tovább" gombra kattintva, elindul a visszaállítás folyamata, és automatikusan végigfut. Ezután, már csak egy újraindítás szükséges. Ha külső adathordozóra, pl. pendrájvra (fontos hogy Ext4-re legyen formázva !) akarsz menteni, ezt a jobb felső sarokban lévő "Tárolási könyvtár"-ban tudod megjelölni. ( Értem én, hogy helyet akarsz spórolni a merevlemezen,...de minél bonyolultabb ez az elérési útvonal, annál nehezebb lesz egy visszaállítás, ha pl. összeomlik a grafikus felület, és csak a tty-ben (egyfajta terminál) tudsz ténykedni.) Ha több géped van, akkor felhő-tárhelyre is mentheted (pl. erről a pen.-ről) így a pen. is felszabadulhat. (A lényeg !...minél bonyolultabb -> annál nehezebb (lehet.)

 

Eredetileg, úgy jelent meg, ahogy leírtam...szerkeszteni szerettem volna,...EZ lett belőle !!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

Tökéletes.

@lala Szia. Köszi, nagyon jó a leírás.

Új (!) laptop, és újabb MX. Már a 15-ös. Ez a rendszer "felszerelve", beállítva. Amíg nem csinálok vele hülyeséget, addig el akarom menteni ezt az állapotot. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Tökéletes.

#2 Szia !

Ha új laptop, nem lenne jobb valamelyik Mint - Cinnamon ?...vagy ennyire megkedvelted az MX-et ? :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

(Új laptop)

Nem "annyira" új. (DDR2-es, Toshiba Tecra S3) Nem mai csirke, de az Acernél valamivel fiatalabb korosztály. Nekem bejött az MX, pattogósabbnak tűnik a laptopon, a Linux Mintnél. (Ez is még rászorul némi RAM bővítésre - s többi aránylag rendben van nála)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:(Új laptop)

#4 Értem ! :)

A lényeg az, hogy te meg vagy vele elégedve, és meg tudsz vele csinálni mindent,amire szüsége van.

Visszatérve a Systemback-re: ép most fejeztem be, az egyik rendszerem (rendszer partíció) másolását egy

Ext4-re formázott 8GB-os pendrájvra a Systemback segitségével.

Bebútoltam róla, (kissé lassabban tölt be) kérte a jelszót, megadtam, és most erről a pen.-en lévő másolatról

írom ezt a választ.

Rajta van minden, úgy mit az eredeti telepített rendszeren. ...böngésző beállítások, összes könyvjelző, a +-ban

telepített alkalmazások stb.

A személyes könyvtárak (Videók, Dokumentumok stb.) tartalma, persze nem,...ehhez jóval nagyobb pen.-re

lett volna szüksségem, :) ...Igy is 6.1GB helyet foglal.

Szóval, egy kicsit kísérletezem !

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
szhf62 képe

RE:RE:(Új laptop)

#5 Azt nem tettem még hozzá, hogy ezt a jószágot eredetben a lubuntu 15.04-el adták el. Azon a billentyűkiosztás teljesen máshogy volt, egeret, wifit nem akart felismerni hosszadalmas "rábeszélésre" sem. (Kábellel volt internet.) Ledózeroltam, ment rá az MX14 először. Itt valami kissé meg akarta "főzni" a gépet, megpróbáltam a Mint 17.2 XFCE-t. (Kicsivel lassabban működött rajta, mint az MX.) Ez valahogyan hibásan töltődött la a hivatalos oldalról, a wifi beállításaival kínlódtam sokáig, de sehogy nem sikerült megfejteni. A hibás jelenséget akkor vettem igazán észre ezen, amikor egy videót akartam saját lemezről megnézni, és egyáltalán nem volt rajta hang, hiába küszködtem a PulseAudióval rajta. Ezt a pantomimet előadta a YouTube-on is. Csere az MX15-re. Feléledt a szerkezet! (Kicsit még küzd a hőmérséklettel, de nem annyira mint a 17.2-vel. - remélhetőleg már nem sokáig.)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve