Stable vagy testing?

Fórum: 

 Azzal a kérdéssel fordulok a tisztelt közösséghez, hogy most mi a helyzet az LMDE háza táján?

Ismereteim szerint eredetileg a debian testing ágára épül, és a magyar nyelvű wiki is ezt írja, de az angol nyelvűn, mintha már kicsit másról lenne szó...

Sajna nem tudok még annyit angolul, hogy egyértelművé válljon a helyzet számomra, köszönettel vennék némi infót erről.

kimarite képe

LMDE | Debian

Szia,

It was announced on May 27, 2015 that the Linux Mint team would no longer support the original rolling release version of LMDE after January 1, 2016. LMDE 2 "Betsy," the current release of LMDE, is a long term support release based on Debian Jessie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_Mint#LMDE

2015. május 27-től már nincs támogatás a Debian testing-re, kezdve annál az LMDE2 kiadásnál, melynek kódneve „Betsy”. A támogatást élvező verzióknál -manapság, azaz a korábban említett dátum után- mindig a Debian stabil kiadásra épül az LMDE kiadás. A testing-ről stable-ra váltást nem tudom, hogyan oldotta meg a Linux Mint fejlesztőcsapata .., de ha kicsit ügyes vagy, megtalálod a hírt (addig, amíg én is megtalálom), nem használtam épp akkor a kiadást.

Ebből kiindulva

LMDE 2 (a.k.a. Betsy) was released on 10 Apr 2015,[55] becoming the current version of LMDE. LMDE 2 is based on Debian Stable, but receives automatic updates to the latest versions of MintTools and the installed desktop environment before they are released into the Mint Main edition.[14][15] LMDE 2 is available with both the MATE and Cinnamon desktop environments.[51]

szerintem új telepítés kellett az LMDE1-ről LMDE2-re váltás helyett. Abban biztos vagyok, hogy, aki LMDE-t használt, észrevette a változást, azaz figyelte a híreket, vagy a használt rendszerén a jelenségeket (ha voltak). Ez egy érdekes felvetés, kérdés volt ..., de a jelentősége nem nagy: ha az általam tippelt összefüggéseket, hiba lehetőségeket nézzük.

A magyar Wikipédiát is önkéntesek frissítik, többnyire a szabadidejükben és így nem volt idejük javítani, frissíteni az információkat. Nekem van Wikipédia regisztrációm, majd lehet, ezt beleírom. A fórumon korábban volt erről szó, és azt hiszem linkeltem valamit, talán ezt inkább:
http://lmelinux.net/2014/08/07/linux-mint-debian-edition-lmde-switching-debian-stable/
A Wikipédia project egy Linux disztribúcióktól független kezdeményezés, tehát átjárás a Linux Mint csapat és közöttük egyéni elhatározás kérdése. Mindazonáltal érdemes ott regisztrálni -akár a most említett okból- mert, ha talál az ember valamit, akkor azt lehet aktualizálni: korábban én is ezért regisztráltam ott, de nem ez a 'fő projektem'.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE:LMDE | Debian

#1 Ezt kifelejtettem:
(a következtetésem helyes volt, le kellett tölteni a stable kiadásra épülő verziót, az LMDE1-ről LMDE 2-re vagy a korábbi LMDE2-ről a későbbi LMDE2-re frissítés helyett)

Just a couple of minutes ago Clem posted the Monthly news of July 2014 where he mentions that LMDE stops being a (semi) rolling release distribution but uses Debian Stable branch instead.

After a long reflection and many discussions the decision was made to switch Linux Mint Debian Edition (LMDE) from its current snapshot cycle to a Debian Stable package base. The transition from Update Pack 8 to Debian Jessie should be smooth and similar to a traditional UP upgrade, in sync with the upstream Jessie freeze planned for November this year.

( http://lmelinux.net/2014/08/07/linux-mint-debian-edition-lmde-switching-debian-stable/ )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:LMDE | Debian

#2 Nagyon szépen köszönök minden információt! Volt valami ködös emlék a váltásról, de jobbnak láttam megkérdezni.
Köszönöm szépen még egyszer!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve