SSD kihasználtság

Fórum: 

Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy eddig mennyi írás volt az SSD-men? Nincs túlterhelve, csak a rendszer használja és néha a VirtualBox - az adatok és a swap is HDD-n vannak.

SSD kihasználtság

#1 A parancs kiadása előtt még installálni kell a smartmontools-t.
Nekem a sudo smartctl -A /dev/sdb | awk '/^241/ { print "TBW: "($10 * 512) * 1.0e-12, "TB" } '-re ezt dobta:
TBW: 7.86975e-05 TB. Ez most mit jelent? Ilyen kevés lenne az SSD-n az írás?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

" a swap is HDD-n vannak"

" a swap is HDD-n vannak"

Az jó, így ha kell valami a rendszernek, akkor 10-100x lassabban fér hozzá.

Sok ssd-t üzemeltem be már, azért vették őket hogy használják. Én pl. szeretem a cuccaimat, autómat, okostelefonomat de ütöm-vágom őket, azok vannak értem, nem azért fizettem ki pénzt hogy gyalog járjak meg 25 tokba tartsam a telót, netán otthon hagyjam kikapcsolva mert így tovább tart az akksija.

A legelső ssd-met 11 éve vettem, mivel akkor horror árba volak, egy noname 32G -ra futotta, így is szívtam a fogam olyan ára volt. Az XP megtáltosodott, azóta rendszernek és kellékeinek csakis ssd.
A szóban forgó darab egy htpc, letöltőgép, házi szerver mindenes  volt, ebbe beépítve, gyakorlatilag 4 évig ki se volt kapcsolva a gép és volt írás-olvasás rendesen. 
Aztán az egész gép nyugdíjba lett küldve mert az idő elhaladt felette, az ssd picit gorsabb volt mint újkorába és 100% kondíció.
Mindezt csak leírtam, senkit nem akarok megbántani ha esetleg így jött le, azt szerettem volna kifejteni hogy ha kíméled, akkor 10 évig tart, ha meg használod  akkor 9 év 12 hónapig. smiley  És elvégre azért vetted.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

" a swap is HDD-n vannak"

#7 8 GiB RAM mellett alig használ néhány program swapet, akkor meg minek pocsékoljam a helyet rá az SSD-n?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve