SSD hőmérséklet

Fórum: 

Üdv. Mindenkinek! Hozzám hasonló méricskélőket keresek. Az átlag SSD hőmérsékletre vagyok kíváncsi, kb. 1 óra működés után. Nálam ez 48 Celsius, gondolom ez típusfüggő meg mennyire van közel egy winchesterhez, mennyire zárt vagy szellős a helye. Csak az átlagra vagyok kíváncsi, másnál mennyi. Itt egy kép, https://ibb.co/v4S6zpw GSmartControl mérte és Manjaro Cinnamont használok. Ajánlott hőmérséklet -127/127 Celsius Min/Max, ezek szerint még jöhet a kánikula is. smiley

kimarite képe

HDD

Nem SSD és noteszgép. Mással jelenleg nem „szolgálhatok”. :-)

sudo hddtemp /dev/sda
[sudo] kim jelszava:            
/dev/sda: WDC WD3200BEKT-60PVMT0: 43°C

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

HDD

#1
https://www.dropbox.com/s/k42mj2jn9lvbtkg/temperature.png?dl=0
Ez egy passzív hűtésű mini PC, agyonzsúfolva szűk helyre, kb. 1 óra üzem után. A helyiségbe jelenleg 20C fok van. A hdd szerintem gyanús hogy ilyen alacsony, valami nem stimmelhet a szenzorral vagy a szoftverrel mert mindig sokkal alacsonybb hőmérsékletű a többinél a program szerint, igaz a külső fémházra van szorosan erősítve.
Kánikulába full hd mkv nézése közben persze jóval melegebb minden ha közbe zipbe tömörítek is.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Jaj keraform ott van fentebb

Jaj keraform ott van fentebb a kép és hogy mivel mértem. Először olvasd el próbáld meg értelmezni és utána ítélkezz. A többieknek köszönöm a segítséget és minden jót.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

smartmontools | smartctl

#4 A kritikus hőmérséklet beállítása változtatható. Súgó: https://www.smartmontools.org/browser/trunk/smartmontools/smartd.conf.5.in

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

SSD hőmérséklet

Szia gyenes.
Most sikerült szereznem egy korszerűbb gépet, amiben már SSD van. A rendszerem LM 19.1 MATE. Én csak a panelre kitehető "hőmérőt használom" (fiókban), ezzel nálam a működés közben nem tapasztalok 28-32°C-nál többet. Lehet hogy ez (csak) a processzor hőmérsékletét jelzi, de a régebbi gépeken tapasztaltak alapján ez is "beleszólhat" a lemez (SSD) hőmérsékletének növekedésébe. (Most tettem fel a Psensort - a kíváncsiság kedvéért -, ezen az SSD hőmérséklete 26°C-t mutat, másfél óra használat után.)
Remélem ezzel tudtam valamit segíteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

dmesg, syslog

Naplókat érdemes nézni, hátha van Warning, Error vagy "hasonló", ami a normálisnál nagyobb CPU, RAM használatot okozva, az üzemi hömérsékletet megemelheti.

Bár nyilván az SSD jó álapotban van, zárójelben megjegyzem, a végét járó merevlemez is okozhat hasonló jelenséget , illetve a rendszer működését is lassítja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

SSD hőmérséklet

#8 Hosszabb távon "csapágyasra hajtva" az új gépet, az SSD hőmérséklete napi sok órás használat után (a Psensorral megfigyelve) nem haladta meg a 26°C-t. A processzor magjai sem "óhajtottak" 32°C fölé felhevülni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Azt hiszem nálam azért

 Azt hiszem nálam azért melegebb mert az SSD alatt 4 vagy 5cm-re van egy winchester amin adatokat tartok. A legegyszerűbb a hőmérséklet mérés, menüben kellékek/lemezek SMART adatok és önteszteknél. Itta kép róla: https://ibb.co/JtGfzZ6

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve