SendAnywhere és a MakeMKV telepítése

Fórum: 

Ennek a 2 programnak a telepítéséhez kérek segítséget.
Kicseréltem a laptopomban a DVD-meghajtót egy beépítő keretre, és benne egy 500 gigás SSD-re. Ez utóbbira telepítettem a legújabb Linux Mintet, valamint az eddig használt programokat.
Az első programmal az a gond, hogy az innen letöltött: https://send-anywhere.com/file-transfer .deb-fájl települ ugyan, de az alkalmazás indításakor egy üres ablakot mutat és kilép.
A másodikat hiába telepítem a szoftverkezelőből, a programot elindítva azt írja, hogy régi a verzió, regisztráljam a programot - a LM 20.3-on sikerült már telepítenem, de nem tudom hogyan. A neten snapos verziót ajánlanak.
A rendszer Linux Mint 21.1 Xfce, 64 bit. A téma: Mint-Y-Dark.

Kérdés

SendAnywhere mire kellene? Mire lenne használva? Az oldalon levő letölthető verzió nagyon nagyon régi, nem passzol a mai linuxokhoz, de könnyen lehet nincs is szükség erre. Ráadásul ez szerver-kliens módban működik, ha a szerver nem érhető el, akkor halott ügy.

MakeMKV az egy fizetős program, ami időnként akciós, és ingyenesen használható, de ez is limitált időszak, ami ha lejárt, akkor regisztrációt kér a program (fizetést). Bár a saját oldaláról letölthető a frissebb változat, az működik, de  csak egy ideig ingyen, aztán csak pénzért. A szoftverkezelőből letölthető verziónak már lejárt az ingyenes próbaidőszaka.  HandBrake nem jó helyette? kb. ugyanazt tudja, és csak kicsit bonyásabb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2 A SendAnywhere-t néha használom fájlátvitelre gép és tablet/telefon között, illetve tablet és telefon között, ha nincsenek kábellel összekötve.
A MakeMKV-vel DVD, vagy .iso-fájlt alakítok át .mkv-re. Van amikor ez a legcélszerűbb eszköz - tudom, hogy más programokkal is lehet, de nem mindig.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1 Tableten mi fut? Illetve telefonon? Mint alatt ott a Warpinator, ez való arra. Androidra is telepíthető, Google Play-ból. Ez helyi hálón működik, nincs köztes fél. Ja, és már van Windowsra is, ha a tableten Windows futna:

https://github.com/slowscript/warpinator-windows

Vagy, ha IOS van a telefonon, már arra is van:

https://github.com/williamMillington/warpinator-iOS

Egyelőre a MacOS változat még várat magára, de ahogy elnézem, ami késik, nem múlik...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1.1 SendAnywhere a mobil eszközökön is van. Csak Wi-Fi kell hozzá és jelszó a fogadáskor, vagy a QR-kód leolvasása. Egyébként Androidot használok.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1.1.1

Nem ismerem ... csak otlet: kdeconnect ?
(A tarolokbol)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1.1.1 SendAnywhere a mobil eszközökön is van.

nem is mondta senki, hogy nincs.

Csak Wi-Fi kell hozzá és jelszó a fogadáskor, vagy a QR-kód leolvasása. Egyébként Androidot használok.

Warpinator, Warpinator... Mint-en alapból fent van, mobilra fel kell rakni. És csak Wifi kell hozzá.

Egyébként a Bluetoothon átküldéssel mi a baj?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés Kérdés

#2.1.1.1.2

#2.1.1.1.2 Úgy értem, hogy már régóta a mobileszközökön is rajta van a program. Eddig ezt használtam a LM 20.3-on és az MX Linuxon is, csak most valamiért a 21.1-en nem akar működni, vagy a programot máshonnan/másképp kellene telepíteni. Ha a 20.3-on működik (még megvan a rendszer, de tervezem a törlését), a 21.1-en is mehetne.

Warpinator, Warpinator... Miért akarsz annyira rábeszélni? A Linuxon megvan, de az Android 4.4.2-re nem telepíthető, de a SendAnywhere igen.

A Bluetooth csupán kisebb fájlok átvitelére alkalmas, nagyobbaknál nagyon lassú - mostanában csak zeneátvitelre használom az erősítő és a többi eszköz között.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1.1.1.2.1 Warpinator, Warpinator... Miért akarsz annyira rábeszélni?

Csak mert adott, ott van,

A Linuxon megvan, de az Android 4.4.2-re nem telepíthető, de a SendAnywhere igen

Még működik olyan telefon, amin 4-es Android van? Hogyan? Hányszor volt cserélve az aksija? Nekem 8-as androidos a telóm, már volt aksi csere benne, és már megint kellene, de attól függetlenül egyre furcsábban viselkedik, néha összezavarodik a képe, és egyre többször kell újraindítani. Mondjuk annak a telónak tényleg lassú lehet a Bluetoothja.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kérdés

#2.1.1.1.2.1.1 A telefonom 9 éves lesz, a tablet 8 lesz. A telefonban még az eredeti akku van, a táblagépben egyszer már cseréltem 2019-ben. A telefont jobbára telefonálásra használom, időnként internetrádióként bluetooth-on keresztül az erősítővel. A táblagéppel minden nap rendszeresen netezek és játszom (kizárólag logikai játékot [sakk, snapszer, sudoku, mahjong, gomoku, passziánsz, reversi]); csodálom, hogy még bírja - csak az a baj, hogy a Google a szolgáltatásaival lassítja, mintha arra késztetne, hogy vegyek másik készüléket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve