Reklámblokkolók

szhf62 képe

"...ami mellesleg

"...ami mellesleg alapértelmezésben hagyja a Google hirdetéseit megjelenni, mert azok megfelelnek "Elfogadható Hirdetések" kritériumainak..."

Ez így ebben a formában nem igaz. Azokat a hirdetéseket engedi, amik megfelelnek az Elfogadható Hirdetések kritériumainak. A google sok hirdetése megfelel ezeknek, ami nem, az alapértelmezett beállításoknál sem látszik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"...ami mellesleg

#4 Szóval, a Google akarná helyettem eldönteni, hogy nekem mi az Elfogadható hirdetés ! no
(recipe ferrum)

 

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

csak eszembe jutott

Nem csak akarná, hanem fogja is a legtöbb embernek. Illetve nem csak a hirdetéseket fogja így „személyre szabni”, hanem a keresési eredményeket is. Így a felhasználói élmény fokozásáért csak azokat a híreket, keresési eredményeket stb. fogja látni a felhasználó, melyek megfelelőek lesznek.

Így a kívánatos hírek, ismeretek jutnak el a felhasználóhoz, hiszen 1 ember maximum 9 cikket olvas el, és nem 84-et. Az USA választások után néztem egy videót, ahol azt fejtegette az ember, hogy ő viszonylag tájékozott, de nem ezt az eredményt várta. Majd azt elemezte, hogy a facebook elemezte a politikai beállítottságát, érdeklődési és a számára releváns híreket, ismerősök bejegyzéseit stb. ajánlotta fel. Így a másik oldali tényekről, hírekről részben lemaradt. Ez kialakított számára egy információs buborékot, amiben – most még - kisebb mértékben, de egy cég szabályozta a könnyen megkapható információt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ime Magyarországon egy

Ime Magyarországon egy számítástechnikával foglalkozó fórum egyik kommmentelőjének véleménye:

"Sajnos ettől a szar EU vezetéstől nem várhatunk sokat"

Tőle pedig semmit se várhatunk... Kétségkivül ügyesen meglovagolja az éppen Magyarországon aktuális divathullámot...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

uBlock, stb.

Nem kizárt, hogy az uBlock változtat, és így majd megfelel a Google Chrome-nak. Kiegészítők helyett a hosts fájlban is lehet nem kívánatos címeket blokkolni. Más téma, ha a weboldal beágyaz (néhány) hirdetést, azaz a hirdetések nem reklámszervereken keresztül jönnek, ez esetben a szokásos kiegészítők nem hatékonyak. Utóbbiakra megoldás a saját CSS, esetleg szintén egyedi Greasemonkey script.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Holott egy Adblock Plus tőbb

@#3 Semennyivel nem lesz biztonságosabb és gyorsabb a böngészés. Az egész semleges internet modell is régóta idejétmúlt . A másik dolog meg az, hogy egy marketinges sem tudja nekem bebizonyítani, hogy közvetlen összefüggés van a reklámok és az eladások száma, ezáltal a bevételek között. Azaz azt, hogyha több és hatékonyabb a hirdetés, akkor az adott termékből többet is vesznek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

"...ami mellesleg

@#7 Gondolod hogy a Google-on (Google Chrome-on) kívül nincs élet ?
Én például igyekszem távol-tartani magam tőlük - mint a szőrét hullató rühes macskától !
Egyébiránt pedig: "According to researchers, only 4% of the internet is visible to the general public."

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Marketing

@#14 Biztos vagyok abban, hogy nincs egzakt összefüggés a reklámok és a bevétel növekedése között. Jó bornak nem kell cégér.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

csak eszembe jutott

#6 "Akkor is azokat a reklámokat látod, amelyeket ő helyez el a legkülönbözőbb weboldalakon."
De hogyha a jövőben is használhatom az uBock Origint, (a Firefoxal ezt megtehetem) akkor
mégis előrébb leszek mintha a Chrome-ot használnám.
A másik pedig az, hogy a Google követ - minden keresésedet nyilvántartja/tárolja - 3. félnek
eladja. (Itt lépnek be a személyre szabott reklámok.)
De vannak ám Anonymized /No log kiszolgálók (DNS) - csak be kell állítani valamelyiket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

Elolvastad?

@#1 Amikor itt megosztanék bármit, mindig előtte elolvasom. (Már több téma lett volna amit majdnem betettem ebbe a fórumba, de már volt hogy megelőztek vele.)
Azért is gondoltam ezt "frissen találva" megosztani, mivel sokan használnak (fő) böngészőként Chrome-ot (vagy Chromiumot) linuxon (leginkább nekem is ez az alapértelmezett böngészőm).
Más helyen már korábban olvastam, hogy a Chrome beépít a böngészőjébe reklámblokkolót - de hogy éppen az AdBlock erre a "kiszemelt", az meglepett.

Mielőtt azt tanácsolná bárki is hogy váltsak át másik böngészőre, azt kell mondanom, hogy a Chrome/Chromiumnak van pár jó tulajdonsága, amit másik böngésző nem tud produkálni. Nekem a weboldalak szinkronban fordítására kell első sorban a Chrome, erre nem képes egyik népszerű böngésző sem, csak fordító bővítmény hozzáadásával - de ezt is külön lapon teszi meg.
A másik, hogy ezen lehet a legkönnyebben rendezni a könyvjelzőket, és a szinkronizálása tökéletes. Van még néhány előnye, de nem térek ki külön ezekre.
A mobilokon használt Chrome-on lehet hogy majd zavaróak lesznek így a "szűrt" reklámok, miután ez be fog következni. Pc-n majd kideül...
Lehet hogy majd ezekért az előnyökért kapok némi reklámot "grátisz".   :-)
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Egy kis adalék 2

@#26 Ez

Auckenberg érvelése persze érthető abból a szempontból, hogy a Mozilla tényleg álszent mentalitást mutat nem csak a web irányába, de egész működését tekintve is. A cég ugyanis annak ellenére, hogy valamiféle közhasznú alapítványi működés látszatát próbálja kelteni, valójában évente százmilliárdokat kaszál böngészőjéből - méghozzá elsődlegesen a Google és a hasonló internetes óriáscégek révén.

Ráadásul annak ellenére, hogy a Mozilla retorikájában folyamatosan - az ő bevételeit is adó - webes reklámok valamiféle "rosszsága" ellen ágál, valójában lépten-nyomon új utakat keres ahhoz, hogy ezeket már eleve ő tolhassa felhasználói arcába. A Firefox készítője tehát pontosan ugyanazt csinálja, mint konkurensei, csak marketingjében próbálja magát valamiféle lázadónak beállítani.

Ugyanakkor pont emiatt vehető szinte biztosra az is, hogy a Mozilla nem fog átállni a Chromium motorra, amíg elképesztő bevételeiből megengedheti egy saját motor fejlesztését is. Identitásának alapját ugyanis ez, a jelenleg még meglévő eltérés adja - és ha ezt is feladná, az utóbbi években egyébként is megcsappant felhasználói tábora is biztosan még kisebbre zsugorodna.

„Sting” újabb agymenése. Olyan, mintha a földesúr a „Ius primae noctis”-ra azt mondta volna: - hiszen a nőnek is jó volt (bizonyára). ... de érdemes a hozzászólások között keresni a hasonlókat. Csak ilyesmik vannak.

Másrészt pedig fordítva van. Hiszen a reklámok hasznát a kereskedelmi oldalak fölözik le, és „a kutakodáshoz” (elvileg) kapnak a Mozilla-tól még felhasználókat, többet, mint eddig. Ők lehetnének hálásak, mert épp ők kapnak, de nem milliókat, hanem milliárdokat a Mozilla felhasználóktól. A Mozilla nagyon kis részét kapja a reklámbevételeknek, nincsenek elképesztő bevételeik. Harmadrészt a Mozilla (és többen) azt mondják, legyen ehhez belegyezés: - itt a lényeg. Továbbá, nem tolnak semmit felhasználók arcába. Álszent mentalitás nem itt van, hanem a nyilatkozónál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve