Regolith

Fórum: 

Próbálta valaki a regolith DE-t feltenni valaki Linux Mint-re? Elvileg felmegy az Ubuntura, de inkább a tapasztalatra lennék kíváncsi.

Regolith

Kétféle lehetőséget találtam a telepítésre, Míntre PPA felvételével, Archon csak AUR-ból vagy pedíg íso-ként kiírva.De aki próbálkozik vele, ne nagyon lepődjön meg hogy egészen más lesz, mint például a Cinnamon.

Este tudom a feltenni a próbára kijelölt gépre, ha valakit érdekel, később leírom a tapasztalatokat.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Regolith

#1 Engem minden tapasztalat érdekel :) Két olyan DE van, amit ki akarok próbálni, a másik a cosmic, a PopOS új felülete. Még fejlesztés alatt, de a leírások szerint egy érdekesség lesz :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Regolith

#1 Hali!

Engem is érdekel! Nemrég kezdtem el ismerkedni a dinamikus csempézós ablakkezelőkkel, úgyhogy jöhet!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kipróbáltam, alapvetően

Kipróbáltam, alapvetően tetszik, de nem fogom használni, mint fő eszközt.
Linux Mint-re tettem fel, az [itt] leírtak szerint. Ez azért fontos, mert régebbi verziókhoz adott PPA-kat nem próbáltam ki, csak erről tudok beszámolni.
Egy gnome+i3wm kombó, ami kényelmes konfigurálást tesz lehetővé a gnome vonalon. Akinek az alap konfigurációs dolgok nehézkesek, jobb választás mint a natur I3wm. Amit mindenképp meg kell tenni: olvasd el a billentyűkötésekről a leírást, plusz aktívan használd a dugót, amiben ezek le vannak írva. Más kötéseket használ, mint én, vagy az alap I3wm. Aki most találkozik egy I3wm-mel ez nem lesz furcsa, aki már saját konfigokat használt ott lehetnek bosszúságok. A legtöbb kötés jól működik, a leírás szerint.
A rendszer nagyon gyors, kicsit lassabb, mint egy pure Archra felrakott saját konfig I3wm (ami érthető a gnome miatt).
A konfigurációja jó, értelmezhetően rendezték el a dolgokat, de itt is igaz: az I3wm-et ismerőknek fura lehet elsőre!
A használata kényelmes, a panelt jól összerakták. Nem pakolták tele felesleges cuccal a panelt, és kihozták a lehetőségeket, amit ez a típusú panel tud. Egy nagyon jó alapot kap aki ezt fejleszteni akarja.
Kinézete (alap, amivel jön) puritán, nem a divatos neon, lila és társai.
Nagy előnye, hogy nem egy külön disztribúció (bár van Ubuntus ISO, amivel telepítheted is, ki is próbálhatod) hanem egy DE, amit simán felrakhatsz egy meglévő telepítésre.
Ami fontos: a Cine-s Mint-re felrakva semmi ütközést, fals eltávolított csomaggal nem találkoztam. Amikor leszedtem, akkor simán purge kapcsolóval leszedte amit kellett, azután egy autoremove a többit. Nagyon kevés plusz konfig könyvtárat hagyott fenn. Nagyobb utómunkákra nem volt szükség, az alap terminálban változott meg a betűkészlet, de alapvetően minden más beállításom megmaradt.
Kezdőnek, aki most ismerkedik a WM-ekkel mindenképp egy érdekes eszköz, telepítés után kész bekonfigurált I3wm variáns jó alap a teszteléshez. megszabadul az I3wm kézi, sokszor időigényes babrálásától.
Nekem kérdéses, hogy mi a jobb megoldás: Regilith átkonfigurálása vagy egy tiszta I3wm és a meglévő konfigok felhasználása?

Összefoglalva: nálam nem volt semmi gond, gyors és masszív a rendszer. Egy próbát megér.

 

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kipróbáltam, alapvetően

#2 Szia!

Nem tervezel egy rövid videó szösszenetet róla? (meg esetleg a sway-ről, hogy maradjunk az i3-nál)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Kipróbáltam, alapvetően

#2.1 Szia!

Nem valószínű, hogy lesz ezekből videó, a sway-ből csak akkor, ha valamikor átállnák a wayland-ra. ami nem mostanság lesz...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

regolith vs. sima i3wm

Kicsit volt időm ezzel próbálkozni, de arra jutottam, hogy egy alap i3wm jobb. Ha valakinek van kis gyakorlata, akkor az I3wm jobb választás. A regolith beállítása elég összetett, ami az I3wm-ben egy rövid sor, ott lehet, hogy kettő. három. Ha csak egy-két dologhoz kell hozzányúlni, akkor nem okoz gondot, de ha már komolyabban szeretnél valamit elérni, akkor nagyon oda kell figyelni.

Ha valaki Linux Mint (vagy inkább gnome alapon futó bármelyik disztribre) alapta akarja pluszban beállítani az I3wm-et, akkor erre a sorra figyeljen: exec --no-startup-id /usr/libexec/gsd-xsettings mert elvileg ez a GTK-s kinézetekre jó hatással van. :)

Az I3wm alap konfigurációja nekem egy óra volt, ebben benn van a tint2 panel is.... A gyárilag kapott (linux mint cinnemon az alap) beállítófájl nagyon klassz, valóban minimalista, és érthetően van összeállítva. Aki kétszer elolvasta az erre rendelt cikkeket, átfutotta az blogomat, ott nem lesz gond! Sokkal kézre állóbb a dolog, mint a regolith. Szerintem.

Egy cinnamon (vagy XFCE) és i3wm kombó nagyon jó, mert kis energiaigényű mindegyik, amikor tilling kell, akkor csak vált az ember, tud dolgozni, ha valami miatt kell a dekoratívabb, "ablakosabb, egerészős" akkor csak kilép és vissza.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve