Régebbi verziós játék telepítése

Fórum: 

Linuxmint 17-el, régebbi vasakon is jól lehet futtatni a Supertuxcart  nevű játékot, mert a tárolókból a 0.8.1-2-es verziót lehet telepíteni.

Ez egy C2D processzorral+alaplapi intel GMA4500-as videóvezérlővel szépen ment.

A Linuxmint 18-as tároló viszont már csak a 0.9.1-3-as verziót lehet telepíteni, aminek erőforrás igénye brutálisan megnőtt, az említett vasakon szinte meg sem mozdul.
 

Hogyan lehetne viszonylag egyszerűen feltenni a régi verziót LM 18-ra? (A forráskódból fordítást csak legvégső esetben ajánljátok, és ha kérhetem, akkor is csak szájbarágós leírással) Persze, jobb lenne, ha tudna valaki csinálni LM 18-as csomagot a régebbi verzióból.

A probléma látszólag nem nagy jelentőségű, de hazánkban sokan nem engedhetik meg maguknak az újabb vasakat, ezért a  Linux terjedését az ilyen apróságok is gátolják. Főleg, hogy a gyerekeknek az első kérdésük, hogy milyen játékokkal lehet a Linux-on játszani?
 

szhf62 képe

Régi verziós játék.

Belefutottam ugyanebbe a problémába már nem is egyszer. A laptopon a LM 18 XFCE (32 bit)-re próbáltam feltenni a Supertuxkartot (is), a sok elindítási sikertelenség után le is mondtam róla. Az asztali gépen (LM 17.3 XFCE [64 bit]) játszható ez a játék, magyar menüvel. Viszont ne érjen senkit meglepetés ha azt tapasztalja, hogy XFCE asztali környezetben sok játék hang nélkül megy, vagy a Steam-on, és a Play on Linux-on a regisztrálás után nem talál játékot, vagy nem fut a gépen a kiszemelt "áldozat".
Még meg lehet próbálni a Synapticból való telepítést - talán ide sikerül hozzáadni a régebbi Supertuxkart verzió tárolóját.
Ha szép grafikával "megáldott" játékot keres valaki, a Neverball és a Neverputt (és még néhány 3D-s lövöldözős , sakk és egyéb) játék jó választás lehet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: Régebbi verziós játék telepítése

#1 „Még meg lehet próbálni a Synapticból való telepítést - talán ide sikerül hozzáadni a régebbi Supertuxkart verzió tárolóját.”
Ezt én nem javasolnám, ebből megérzésem szerint kavarodás lenne.
A Linux Mint Ubuntu alapú így remekül használható az Ubuntu Package Search.
A nagy keresőbe: Ubuntu Package Search Supertuxkart
Az első találatok egyike (vagy talán rögrön a legelső) ide visz.


A kérdező a Trustyban lévő változatot keresi.

Azt nem írta, hogy az amd64-es, vagy az i386-os rendszere van-e, mindenestre a lap alján az ennek megfelelőre kell kattintani az i386-ra, vagy az amd64-re, aztán a megnyíló lapon bármely tükörre és a csomagot lementeni.

A lementett csomagot GDebivel megnyitjuk és megpróbáljuk feltelepíteni.
Panaszkodni fog, hogy hiányzik neki a függőség a supertuxkart-data.
Akkor megismételjük a procedúrát, megkeressük és letöltjük a supertuxkart-data reklamált verzióját és megpróbáljuk GDebivel feltelepíteni.
Aztán ha a supertuxkart-data felment, akkor ismét jön supertuxkart csomag telepítésének kísérlete...
Nálam most hiányolta még a libenet2a-t. Megadtam neki.
Újabb kísérlet a letöltött supertuxkart_0.8.1.2_amd64.deb telepítésére.

Települt, indul.
Kellemes játszadozást!

(Az elmélet a lényeg, ha annyit értetek, hogy megkeressük a telepíteni kívánt csomagot, aztán a rendszer visszajelzései alapján megpróbáljuk kielégíteni az esetlegesen hiányzó függőségeit, akkor már nem körmöltem hiába.
)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE: Régebbi verziós játék telepítése

#2
Útólag, és alaposan megkésve, de annál hálásabban köszönöm szépen!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve