qBittorrent elérési út probléma

Fórum: 

Sziasztok!

Nagyon régóta használom a qBittorrent-et, azonban az előző pár verzió óta van egy nagyon zavaró "fejlesztés" benne. Nevezetesen a letöltési könyvtárak megnyitásának hibája. Ha ugyanis ékezetes karakter is van az elérési útban, egyszerűen egy rakat zagyvaságként dobja oda a fájlkezelőnek, az ékezetes karakterek helyén mindenféle "%C%t..." amit persze a fájlböngésző nem tud értelmezni. XFCE-t használok, thunar-ral természetesen. Kérlek benneteket, ha esetleg van erre megoldásotok ne habozzatok, osszátok meg!

Köszönöm!

 

Andris

RE: qBittorrent elérési út probléma

@#0 Szia. Megpróbálnám a következőt.: A személyes könyvtáraid (Letöltés, Videók, stb.) között, létrehoznék egy új mappát, és elnevezném pl. qBittorrent-nek. A qBittorrent (client) beállításai között, (Beállítások > Letöltések > Letöltések helye-re kattintva) ezt a mappát jelölném meg.

( Hogy kb így nézzen ki.: /home/felhasználónév/qBittorrent )

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: qBittorrent elérési út probléma

@#0 Használd a TAB-ot. Mármint a fájlkezelőben megnézed saccperkábé az elérési utat és ...

.. és most egy számot mutatok (vagy ilyesmit),

mpv Gaida\ Reggae\ \(non\ gaida\ live\ version\)-229228544.wav 

tehát beírod a szülőkönyvtárakat sorban és mindegyiknél a TAB-ot használod az első pár karakter beírása után. A perjel legyen a könytárak között, mármint úgy, mint alább:

/media/jonyibandi/4666s6d5s65fsd6g564g6/qBittorrent_dl

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE: qBittorrent elérési út probléma

Igen, ezt a trükköt ismerem, csak én azt szeretném, hogy ha kétszer ráklikkelek a torrentre vagy a fájllistából valamire, akkor a lejátszó vagy a fájlkezelő azonnal indul és nem kell nekem elérési utat megadnom. Olyat próbáltam, hogy legyen a Letöltések mappa helyett Downloads mappa, ami nagyrészt megoldja a problémát, kivéve ha a torrent neve tartalmaz ékezetes betűket :(

Szóval szeretek a terminálban rosszalkodni, de azért ha a qbittorrent ennyire elegánsan kezeli a letöltött fájlokat, prioritásokat, labeleket és miegyebeket és megakad egy ilyennél, szerintem az elég gáz. Főleg most, hogy már összeszenvedtem a vdpau gyorsítást is Minten, erre egy újabb "Issue".

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

 Még annyit hozzátennék, hogy

 Még annyit hozzátennék, hogy calibrét is használok az ebook könyvek szerkesztéséhez és bizony itt is ugyanaz a probléma. Ha az elérési út tartalmaz ékezetes karaktert, nem tudja megnyitni külsős programmal az adott könyvet. Tehát nem éppen qBittorrent-specifikus a probléma. Csak a gyertyafényben tapogatózom, de ez nem qt-s probléma?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

RE: Még annyit hozzátennék, hogy

#4 Küld egy ilyen ékezetes könyv linket. Calibre-t én is használok (lehet mondani), hírforrásokra való feliratkozásokra). A Python-ban készült alkalmazásokhoz van egy utf-8 sor kiegészítés például, ezáltal helyesen jeleníti meg a karaktereket. Vagy például egy Conky beállítás is hasonló. Valahogy csak meg lehet oldani a problémát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve