Program install idegen szolgáltatótól; AbevJava

fecameca képe

Fórum: 

Sziasztok, még egészen új vagyok. Szükségem lenne nekem a NAV-tól a Java, az ÁNYK, stb programokra. Nem tudom az archívumkezelőből mit kell tennem a letöltött állományokkal, hogy fel legyenek telepítve a gépemre.

fecameca képe

A szoftverkezelővel már

A szoftverkezelővel már telepítettem programot. De mi van az idegen oldalakról letöltött Oracle, NAV, stb belekerülnek az archívumkezelőbe, de onnan tovább nem tudom telepíteni őket.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Java-t a Szoftverközpontból

Java-t a Szoftverközpontból is tudsz telepíteni (OpenJDK), vagy felveszed a megfelelő tárolót az Oracle féléhez. Az ÁNYK-nak onnantól kezdve mennie kell, Java alapú. Vagy itt az oldalon, vagy az Ubuntu fórumon találsz részletesebb leírást is.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
fecameca képe

Nem működik a dolog ezért:

Nem működik a dolog ezért: Idézet:„The file '/home/mester/Letöltések/abevjava_install.jnlp' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. ]”

Tudna esetleg valaki segíteni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Na most akkor segítek én, ha

Na most akkor segítek én, ha már itt rajtam nem segített senki.  A NAV honlapjáról a  .jar kiterjesztésű változatot kellene letölteni. Alla kellene rá kattintani az egérrel, hogy? "További lehetőségek" De az sajnos nincs ottan. Csak egy kattintás után jelenik meg a bal alsó sarokban, és akkora, mint egy légypiszok. Aki véletlenül duplán, vagy túl hosszan kattint, az ráfázott. Lejön neki az a változat, ami nem jó Linuxra. Nekünk a.jar kiterjesztésű kellene, de az úgy el van dugva, hogy ember legyen a talpán, aki megtalálja!

-Gratula a NAV Weboldal szerkesztőinek ezért jár az arany lócitrom díj!

Azután, ha mindez sikerült, akkor jobb klikk a letöltött álllományra, és a Tulajdonágokba bele kell menni, ott is a 3. menüpont a jogosultságok, abban futtathatóvá kell jelölni.

Gratulálok a Linux Mint  felhaszálói Kézikönyv szerkesztőinek, hogy mindezt kifelejtették belőle!

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

kicsit türelmetlen kedves fórumtársunk

Nem biztos, hogy egyes weboldalakon szereplő állományokkal kapcsolatos letöltési nehézségekről a Linux Mint  felhaszálói Kézikönyv dolga tájékoztatni a felhasználót, ugyanez igaz az egérrel való kattingatás nehézségeire.

 

A NAV-nak szerintem küldd el a saját címére a gratulációd, akkor majd biztosan külön foglalkoznak veled! :-)

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:kicsit türelmetlen kedves fórumtársunk

 Ezzel most maximálisan egyet értek ubyegon!

Nem a Linux Mint közösség dolga a külsős szoftverekről telepítési dokumentációt írni, és főleg nem kötelessége a kézikönyvbe beleírni, mivel az abevjava-nak semmi köze a Linux Minthez. Ennek ellenére nem kellett volna mást tenni, mint használni az oldal keresőjét, ugyanis pont az oldal egyik vezető tagja -KAMI- saját önszántából létrehozott egy ppa  tárolót (keretprogrammal, nyomtatványokkal), aminek felvételével már megoldottnak tekinthető lett volna az abevjava kérdés. 

A NAV honlapjáról letöltött .jar fájlt meg egyáltalán nem kell futtathatóvá tenni. Java környezet kell hozzá (oracle, vagy openjdk), és a saját mappába letöltve, majd terminált nyitva

java -jar abevjava_install.jar

parancs beírása, enter leütése után, simán telepíthető.

Majd screenshotokkal összedobok egy leírást, de az időbe telik, és itt mindenki a szabad idejéből áldoz fel valamennyit. 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

 

 

Nem a Linux Mint közösség dolga  Az Ubuntu közösség segített. Azok miért is vannak külön? Igenis kötelessége lett volna szerintem a felhasználói kézikönyvbe a jobb egérgomb Linux alatti funkcióit részletesen leírni. Többit nem kommentelem.

Ehhez a semmiséghez képest, amit nehezményeztem, eléggé arrogánsak vagytok. Viszlát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Re:Kötelesség

Neked lett volna kötelességed türelemmel lenni, és várni a válaszra, vagy önszántadból megoldani a problémát, és nem itt követelőzni.

Vegyél inkább magadnak egy új számítógépet windows 10-el együtt, fizesd meg az árát, és követelőzz a microsoft fele.
Az való neked. Szevasz.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

elég meleg lehet felétek is :-)

Mi vagyunk arrogánsak? Nem az az arrogancia, ha egy önkéntes közösségnek támadunk neki, hogy annak igenis kötelessége ezt vagy azt leírni? Tájékozódnod kellene, mielőtt követelőzöl! Azt javaslom, kezdd el újra megismerni ezt az oldalt, hogyan jött létre, miként működik és kik működtetik szabadidejüket ennek áldozva, hogy tudjanak segíteni. Ez itt nem egy fizető szolgáltatás/support, ahol a pénzedért verheted az asztalt!

Gyere máskor is, a linuxmint.hu-s srácok segítenek, amiben tudnak! :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyetértek fecamacával!

Egyetértek fecamacával!

17:28 -kor feltett egy kérdést, és 19:08-kor még mindig nem kapott választ! Ne is haragudjatok srácok, de micsoda hozzáállás ez a részetekről? Mi a fészkes fenét csináltatok másfél órán keresztül, hogy nem voltatok képesek megoldani fecamaca problémáját?

Esetleg nem tudtátok a választ? Akkor miért nem vettétek a fáradtságot, hogy rákerestek az interneten, utánaolvashattatok volna, és akkor nem kellett volna fecamacának egy MÁSIK fórumról segítséget kérnie.

Sajnálom szegény fecamacát! (De nem a fentiek miatt...)

Na szevasztok! ;-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Na ne gúnyolódjunk ! A kérdés

Na ne gúnyolódjunk ! A kérdés feltevésének időpontja aug.06. Most meg aug 08-at írunk. Már rég elküldtem az adóbevallásomat (1 órája) Ti meg még mindig rajtam csúfolódtok. Na ide se nézek be többbet.  A legjobb lenne az egész témát törölni, mert már rég megoldtam. Ti meg dühöngjetek magatokban, mert amit írtam annak egy szava sem nektek szólt. Ki támad itt kire? Tudjátok mit? Még a regisztrációmat is töröltetem innen sziasztok!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

JAVA

A telepített JAVA segítségével futtathatod a letöltött fájlokat, de tárolót is felvehetsz. Erről itt van szó:
http://ubuntu.hu/node/37471#comment-448200
A JAVA alkalmazás maga nem a NAV oldaláról töltendő le elsődlegesen, hanem tárolóból telepítendő jellemzően. A linuxszokra jellemző, hogy külső forrásból nemigen célszerű telepíteni. Persze, az adóbevallás alkalmazást máshonnan nem tudod, csak a NAV-tól. Ahogy azt lev256 emíltette, tárolóból kell feltenni a JAVA-t, tehát Szoftverközpontból, Synaptic-ból, stb.. Megfelelően friss csomag. És a Linux ezt (is) biztosítja neked ..., hogy ott van, telepíthető, nem kell letölteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Re.: http://linuxmint.hu/comment/1819#comment-1819

Segítünk persze. Jó tanács, arra figyelj, aki segít. Felesleges dühöngeni, mert nem visz előre a megoldáshoz.
[ http://linuxmint.hu/comment/1819#comment-1819 ]

A másik fórumon elfelejtették említeni, hogy ne másold egy-az-egyben a parancsokat.

Kövérítem a problémát:
„The file '/home/mester/Letöltések/abevjava_install.jnlp' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. ]”

Nincs ilyen (saját) könyvtárad: "mester". "Letöltések" sem biztosan van, talán neked download van esetleg? Nem tudjuk.

A te felhasználói könyvtárad is a home könyvtár alatt van.

Ki vagy te? - a kimenet

whoami

vagy

echo $USER

Melyik a SAJÁT könyvtárad? - a kimenet

echo /home/$USER

Tehát az előbbieket megnézed, majd letöltöd a fájlt, (jelenleg itt van)

wget -c www.nav.gov.hu/data/cms36637/abevjava_install.jnlp

aztán megkeresed,

sudo find / -name 'abevjava_install.jnlp'

majd a helyes elérési út szerint futtatod, másolva az elérési utat (az ubis lerás szerint futtatod)

... bár nekem a Java Web Start ide lépve

www.nav.gov.hu/data/cms36637/abevjava_install.jnlp

azonnal futtatta volna a böngészőből.

Nem annyira bonyolult egyik megoldás sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megdicsérélek az új blogbejegyzésedért,

 Csabrix, ha nem lett volna a dolognak egy ilyen előzménye:

Vegyél inkább magadnak egy új számítógépet windows 10-el együtt, fizesd meg az árát, és követelőzz a microsoft fele. Az való neked. Szevasz.

Láttam az új blogbejegyzésedet. Csak az itteni fent idézett beszólásod miatt nem tudnék hozzászólni elfogulatlanul. Amúgy szerintem is maximális. Viszont válaszom a fenti megjegyzésedre: Ha nem kellene a NAV felé teljesítenem dolgokat, nem kellene nekem a desktop sem, el lennék egy tablet PC-n is. Nem hiszem, hogy bármi miatt is valaha is követelőzni fogok. Nekem talán még az alap programmal szállított szoftverkészlet is több, mint elég.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Köszönöm.

Egy utolsó aprócska kérdés. Fent van a gépemen, és működik is, csak: Kipróbáltam a dolgot így is, amúgy is. Először feltelepítettem simán, azután létrehoztam a tárolót, és hozzáadtam a kulcsokat is. Van egy olyan gyanúm, hogy valamik esetleg feleslegesen sokszor vannak fenn. Erre valami ötlet, vagy távolítsam el, és kezdjem elölről? Bár nekem szimpatikusabb lenne átnézni, és a fölöslegeket eltávolítani. 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
fecameca képe

Megjegyzés:

Lehet, hogy butaság volt az előbbi felvetésem, de azért nem árt, ha valaki megnyugtat. Akárhányszor futtatom le a telepítőt, az csak egyszer lesz fent, vagy nem? Azért csináltam meg mégegyszer a tárolós változattal is, mert nem lenne hátrány, ha automatikusan frissülne. Ha jól olvastam, egy sima telepítésnél ez nem jön létre.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve