Pix Image Viewer - webalbum létrehozása

Fórum: 

Sziasztok

2 napja próbálok összehozni egy web-albumot a Pix nevű alkalmazással, de sosem sikerül. Pontosítok: Egy kép remekül megjelenik és nagyítódik, de több nem. A második kép "Exportálás ide -> Webalbum" felülírást kezdeményez (mindet, egyiket sem... stb) - és bármelyikkel próbálkozom, sikertelen. Ha felülírom, akkor a böngészőben megjelenik az új (második) kép, de nincs tovább. A csatolt képen pedig látszik, hogy mindkét kép-fájl ott van a mappában.

https://i.imgur.com/XQ3JZoG.png

Ha valakinek van jó ötlete egy web-album, vagy csak sima album létrehozására alkalmazás (lehetőleg ne online) nagyon megköszönném. A tervem, hogy smart TV-n vetíteném ki a képeket. Előre is köszönök minden választ!

Nem tudom megfel-e

A TV tud HTML-t kezelni, illetve, ha csak mappában vannak képek, azt nem tudja mutogatni?

IrfanView tud még ilyent, de csak képek működnek FF alatt (bele tud tenni szöveges fájlokat, PDF-et is, de azok nem nyílnak meg kattintásra.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Azt hiszem utána kell járnom

Köszönöm a válaszokat

Kezdjük Istvánnal:

- Igen a tv kezel html-t, de nem tudom milyen böngészője van. Az IrfanView úgy tudom win-es cucc, de hát van wine-om laugh

Devil:

- Az Xnview letöltve és hosszú órákat töltöttem azzal, hogy kisajtoljak belőle valami általam kívánt album félét, de sajna nem sikerült. A digikam-ot nem ismerem, de megismerkedem vele.

Azt hiszem, ezeknek utána kell mélyebben járni, mert a későbbiekben úgy néz ki, sokszor lesz rá szükségem, tehát kezelhető alkalmazást kell találnunk (találnom) Az eddigieket nagyon köszönöm

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Azt hiszem utána kell járnom

#3 Az IrfanView úgy tudom win-es cucc, de hát van wine-om

https://linuxmint.hu/blog/2020/09/az-irfanview-kepnezo-manipulalo-program-bemutatasa

Annyit, hogy ha szeretnéd az ifranview-t alap képnézőnek beállítani, akkor ne a blog szerint járj el, ami a menübe felvitelt illeti, hanem hozz létre egy desktop fájlt ezzel a tartalommal:

[Desktop Entry]
Name=IrfanView 64-bit
Path=/home/stewet/.wine/drive_c/Program Files/IrfanView
Exec=sh -c "wine i_view64.exe \\$(winepath -w %u)"
Icon=/home/stewet/.wine/drive_c/Program Files/IrfanView/i_view64.png
Type=Application
StartupNotify=true
Terminal=false
Categories=GTK;Graphics;Viewer;
GenericName=IrfanView
MimeType=image/bmp;image/g3fax;image/gif;image/x-fits;image/x-pcx;image/x-portable-anymap;image/x-portable-bitmap;image/x-portable-graymap;image/x-portable-pixmap;image/x-psd;image/x-sgi;image/x-tga;image/x-xbitmap;image/x-xwindowdump;image/x-xcf;image/x-compressed-xcf;image/x-gimp-gbr;image/x-gimp-pat;image/x-gimp-gih;image/tiff;image/jpeg;image/x-psp;application/postscript;image/png;image/x-icon;image/x-xpixmap;image/x-exr;image/x-webp;image/heif;image/heic;image/svg+xml;application/pdf;image/x-wmf;image/jp2;image/x-xcursor;

Comment=IrfanView képnéző

mentsed el IrfanView.desktop néven a .local/share/applications mappába a saját mappád alatt.

Figyelj az elérési utakra a Path=; Icon= kezdetű sorokban!

teszteld, hogy jó-e:

desktop-file-validate ~/.local/share/applications/IrfanView.desktop

(ha nincs hibaüzenet, akkor jó a desktop fájl)

eztán:

update-desktop-database ~/.local/share/applications

Megjelenik a menüben, és az alapértelmezett alkalmazásoknál hozzárendelheted a képekhez.

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TV-n html amúgy hogy?

Csak kíváncsiságból kérdem, a TV-n a html felületen hogy történik a navigáció?

Nekem van hipi-szupi műholdvevőm, amin Linux fut, van benne minden, ami médiával kapcsolatos, meg persze Firefox is, lehet vele netezni, de egy webcímet bepötyögni a virtuális billentyűzeten is macerás a táviránytóval, nameg az egérkurzor vezérlése nuku, csak "billentyűzet" vezérlés van.

Ennek a kütyünek a korábbi modelljeihez volt légegér. Ez egy olyan egér volt, amivel levegőben lehetett hadonászni, volt beépített gyorsulás érzékelője, tudta az egérkurzort vezérelni mint a karikacsapás.

Na, ilyent már manapság nem látni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

TV-n html amúgy hogy?

#4 Van egy egérmutatónak látszó nyilacska és jobbra/balra/le/fel irányban mozgatható. A kattintásnak az OK gomb felel meg. Szörnyű vele beírni bármit is a böngészőbe. Éppen mostanság nézegettem smart tv-hez billentyűzetet, de a közelemben (ismerős) nincs róla információm.

Alapból van két működési elvű: a wifi-s (2,4GHz) és a bluetotth-os. Még a hatótáv rendben lenne, mindkettőre kb 10m-t írnak a leírások, én meg 4m-re vagyok a tv-től, de félek, hogy a wifi-s keyboard "bezavarhat", ugyanis majdnem közvetlen mellette ott a wifi-s modem, szintén 2,4GHz-el. (Igaz, wifi-n csak telefonok csatlakoznak hozzá, a tv és a laptop vezetékesen kapcsolódik, de a wifi-s egérrel már "megszívtam".

Jut eszembe (egy másik topic kapcsán): az egérrel kapcsolatban annyi "haladás" van, ha az egérből kiveszem/beteszem az egyik (bármelyik) elemet, az akadás megszűnik. Ez csak akkor jön vissza, ha gépelek és pihen az egér. Amikor újra használnám az egeret, megint akad, szóval... fél megoldás, vagyis a jó, hogy az eszköz hibátlanul ,működik, de ehhez folyamatosan kell használni.

Este próbálom ki, hogy ha csak képeket teszek egy pendrive-ra, milyen megjelenése van a tv-n. Lehet, nem is kell hozzá szoftver, viszont gyanítom, az átmenetekről (pl.: fade) és a háttérzenéről le kell mondanom. Majd meglátjuk és jelzem itt, mire jutottam.

Thx a leírásokat

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

.slideshow???

.most web albumot,vagy szlájdsot akarsz a képekbol???.szlájdot tud az openshot is,atmenetekkel,zenével.vagy-imagination,photofilmstrip,devedeng,satobbi.frown

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

.slideshow???

#5 Igen, köszönöm a hsz-t és válaszolok is.

Szóval igaz! Nem web-albumot, hanem slideshow-t akartam. A PhotofilmStrip már korábban is fent volt, igen kiváló eszköznek bizonyult, de egy gondom van vele: - A képnek csak egy bizonyos részét mutatja és úsztatja át a másik képre. Én nem találtam meg a teljes kép teljes képbe átmenet funkciót, de a zenébe igen nagyszerű, hogy szinkronizálni lehet a végéhez. Persze ez interakció nélkül megy végig. (Értsd: a végeredmény egy videó)

Az openshot-ot ismerem, használom is (most nincs fent) videókhoz, nem is tudtam, hogy slideshow-t is képes létrhozni.

A Imagination pedig sem a szoftverkezelőből, se a Synaptic-ból nem megy fel, mert 404-es hibát ír, így azt most hanyagolom egy időre.

Utoljára hagytam, hogy kipróbáltam a tv-n 8-10 képpel a beépített vetítőjét és egészen jónak tartom. Be lehet állítani áttűnéseket (a fade-et még nem találtam meg) és igazából csak a háttérzene hiányzik. Tehát a megoldáshoz mindannyian segítettetek, amiért hálás vagyok, de úgy látszik, meg kell találnom a nekem megfelelő alkalmazást.

Zhx mindenkinek!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
zmintzoltan képe

Slideshow készítéshez a ShotCut (is) tökéletes

Ha a ShotCut AppImage telepítést választod (letölt és futtathatóvá tesz és kész), akkor nem lesz gondod a telepítéssel. Ezzel a szoftverrel pofon egyszerű slideshowt készíteni, videó is van róla: https://youtu.be/YVZFHmD7_Yc vagy https://youtu.be/c-3iHFUvkZ8, stb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
devil képe

Slideshow készítéshez a ShotCut (is) tökéletes

#6 hááát ez cseppet sem ecceru.én ezeket a beállitásokat ecceruen az idotengelyen végzem,egerecskével...a képeket is olyan sorrendbe rakom,ahogy én gondolom.

.ez az én magán véleményecském.angry

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve