Pendrájvra másolás valódi sebességkijelzéssel

Fórum: 

Környezet: LinuxMint, 18.3, sylvia

Találtam pár helyen, hogy foglalkoznak ezzel vagy hasonló témával, angol és magyar nyelvű oldalak is, pl. https://linuxmint.hu/forum/fajl-mozgatasnal-rohamos-lassulas, nekem nincs olyan problémám, hogy túl sokáig kell várni, amíg rámásolom az adatokat a pendrájvra, viszont rendkívül zavar, hogy a sebességkijelzés nem a valóságot mutatja. Óriási nagy sebsséggel, akár 150-200 MB-sec-mal indul, majd folyamatosan lecsökken kb. 25 MB-sec-ra, ezzel nagyjából beáll az igazi értékre. Összességében talán ugyanannyi idő a másolás, mintha végig a valós értéket mutatná, mert a másolás befejezte után, el tudom távolítani a pendrájvot. Double Commandert szoktam használni, de szívesen kipróbálok más kétpaneles fájlkezelőt is, ha ajánlotok jobbat.

Szeretném, ha végig az igazi sebességet látnám. Rá lehet bírni egyszerűen a linuxot, hogy ne használja a gyorsítótárat?

jobb lett

Köszönöm, most kipróbáltam, csak bátorságot kellett gyűjtenem, de végülis egyszerű volt. Mint mondtam, nekem nem volt olyan, hogy a fájl másolás után percekig kellene várni, tehát enyhébb a bajom, inkább csak szépészeti.

Az újraindítás után annyi változott, hogy egy 3 GB-os fájlnál a kezdeti irreálisan nagy sebessség (120 MB/sec, bár vannak ennél jobb pendrájvok is, de az enyém nem ilyen jó) hamarabb visszaesik és közelebb állhat a valósághoz, már csak nagyon kis mértékben csökken a fájlírás végéig. Azért nem egészen olyan, mint Windows alatt, ott végig egy érték körül ingadozik.

Jól értem, hogy ez egy bug, amit majd javítanak?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

jobb lett

#2
Szerintem nem,ez egy koncepció,a cash-el nem rendelkező,és lassu usb 2.0-ás régi pendrive-nál jelent hátrányt,amik már eltünőben vannak,a gyorsabban irható eszközöknél,már nincs ilyen probléma,vagy csak sokkal kisebb.A Windows pufferelés, és ellenörzés nélkül másol,ezért ott nagyobb az esélye,hogy sok kis fájl másolásakor hibák történjenek.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve